Шестокласници 2021/2022

• 45 732
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • пак там
Учебниците ни са ползвани, но това изобщо не ме притеснява. Така или иначе материалът е еднакъв, поне доколкото изчетох.

Притеснява ме, че имат по седем часа всеки ден, а в четвъртък - осем. Да, в два от дните последните два часа са спортни - физическо и народни танци, но си е натоварване откъм часове все пак.

Родителската среща... Завиждам ви, честно!
При нас миналата година протече по следния начин: половин час подписвахме на крак, щото, нали, пейката беше една-единствена, а на нея - разхвърляни материалите на класната. През това време тя мърмор... пардон, четеше правилника. Ние правилника си го знаем - от пет години не се е променял. Само частта с ковида беше нова, обаче всичкото написано по темата вече го знаехме, и на сън да ни бутнеш - ще го издекламираме. После половин час ни обясняваха за забраната на телефони в училище. И това го знаехме. После половин час задавахме въпроси, на които отговорът беше "не знам". Сега... разбирам, че класната беше нова, но като си нов в училището, идваш на първия учебен ден и си организираш род. среща малко по-адекватно. Все пак имаш няколко дни, за да я подготвиш.

Ами извинявам се, ама не така ни рекламираше директорката училището, когато се записвахме...

Иначе учителите са прекрасни! Дума не мога да кажа лоша.

# 571
  • Sofia
Родителска среща не сме имали. Честно казано не знам каква ще е ползата от нея. Миналата година беше онлайн и продължи часове, защото много родители говореха глупости, започваха някакви свои лични теми, а класният мълчеше като теле и не прекъсваше малоумщините. Единственото, което ме интересува е да видя новата учителка по БЕЛ, за да си изградя някакво впечатление.
Програмата не е утвърдена, в петък имаха по един час от всичко.

# 572
  • София
А нас ни уведомиха, че родителска среща няма да има. Дадоха учебници на децата, изпляскаха един списък помагала и тетрадки, оправяйте се.

# 573
Здравейте, едно питане не по темата Simple Smile малко.
Попълвахме ученическата лична карта и при наименовение на училището написахме номер и съкратено основно училище  ОУ '' ..........'', а не Основно Училище ''...........''. Вие до сега как сте ги попълва ли до сега? Дали юе направят проблем на детето?
Хубав ден и благодаря!

# 574
  • София
Здравейте, едно питане не по темата Simple Smile малко.
Попълвахме ученическата лична карта и при наименовение на училището написахме номер и съкратено основно училище  ОУ '' ..........'', а не Основно Училище ''...........''. Вие до сега как сте ги попълва ли до сега? Дали юе направят проблем на детето?
Хубав ден и благодаря!
Винаги и за трите съм попълвала ОУ, никога не е имало проблем.

# 575
Ние и миналата година така писахме, съкратено.

# 576
Благодаря за отговорите!
Слънчев ден!!!!

# 577
  • Някъде там...
Може ли да споделите за база за сравнение (преди ви бях питала в тази връзка, но сега повечко ми се иска). Как ви протекоха първите род. срещи тази и миналата година? Имам предвид само класния или и другите учители минават и си казват изисквания и т.н.? На нашата класна не й е силата организационната част ми се струва, направи ни идентична с миналогодишната среща, на която да си уреди касаещите нея адм. въпроси и това е. Лошото е, че никой родител не подкрепи опитите ми да поискам и други род. срещи през годината, както и навременна обратна връзка с другите преподаватели (не ги познаваме още от миналата г.Sad Даже някои ме контрираха, че нормално било в тези класове вече да не се срещаме с преподавателите и те да си имат взаимоотношения само с децата... Пък аз помня, че целият ми гимназиален период мина в срещи и в двата срока - всеки преподавател влизаше и поименно обясняваше на всеки родител... Може и аз нещо да съм в грешка за сегашните, ама не ми се вярва?
Понеже в 5 клас имахме идентичен проблем с класния ръководител, липса на комуникация и ангажираност, дезинформация и т.н. подадохме обща молба до директора за смяна и тя беше уважена. Сега сме с нов класен и дотук е повече от добре, да не кажа отлично! Имахме родителска среща за запознаване преди началото на учебната година, а сега предстои обща с всички учители. Миналата година имахме обща, по една за всеки срок. За помагалата се спасихме поединично. Списък получихме след наше настояване в седмицата на Алея на книгата и всичко беше набавено предварително. Часовете са в блокове, максимум 1 разказвателен на ден. Като цяло е доста балансирана. Имаме и нови учители, засега неприятни изненади няма. Вече минаха входните нива по 2-3 предмета. В школо има поне 10 предстоящи контролни, даже датата на класното по математика си знаем.

# 578
А при нас дори не се чува за родителска среща. Помагалата са набавени колективно след като минаха първите часове, за да може да се чуят изискванията на преподавателите. Част от входните са направени, но има предстоящи още четири, ако се не лъжа. Школо работи при нас от два дена, та може да се похвалим само с програмата и заложена датата за класната по математика, но то при нас организацията и миналата година си куцаше. Смятам, че това е най-слабата страна на училището и продължавам да се чудя как все още се води "елитно".

# 579
Асита, кое е вашето училище? Ние имаме програма, друго не търсих

# 580
При нас също няма да има родителска среща и честно казано, това адски ме зарадва. Нищо не ми е по-досадно, в целия образователен процес, от родителските срещи.
Изпратиха ни списък с помагалата в Школо, уточниха коя смяна ще са и толкова.

# 581
Здравейте! И аз да се включа в темата. Нашите учебници са чисто нови. Родителската ни среща ще бъде утре в електронна среда.

# 582
Гледам някои са с нови, други са със стари учебници. Това означава ли, че едните учат по "старата", а други по "новата" програма? Или това с новите програми е поредното недоразумение на МОН?

# 583
Гледам някои са с нови, други са със стари учебници. Това означава ли, че едните учат по "старата", а други по "новата" програма? Или това с новите програми е поредното недоразумение на МОН?

Според мен самите училища правят икономия.

# 584

Според мен самите училища правят икономия.

Икономия на какво?

Най-вероятно не успяха да направят промяна в част от предметите. И по тази прична са останали старите учебници.

Общи условия

Активация на акаунт