Нашите орхидеи – тема 33

• 28 924
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Сисли от къде се купува, от Агроаптека ли?

Джуджа много красиво съчетание жълто с лилаво и другото жълтичко е много нежно Heart Eyes

# 676
jujasol,
Много ми хареса и как си подбрала цвета на кашпите Heart
Аз също се стремя да си подхождат.

# 677
Сисли от къде се купува, от Агроаптека ли?
Скрит текст:
Джуджа много красиво съчетание жълто с лилаво и другото жълтичко е много нежно Heart Eyes
От сайтовете за продажба на орхидеи онлайн.
Скрит текст:
Пазарувам от орхидеи.бг
И аз подбирам кашпите според цвета на орхидаята, така помня коя какъв цвят е. Но и като форма, наситеност и интензитет на цвета гледам да пасва на останалите кашпи. Стана сложно. Blush

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 12:26 от Sysly

# 678
  • Варна
Натиках се в тоя сайт, видях тора, видях, че има и сфагнум и гледам някакви мини масдевалии. Това чудо много трудно ли се гледа, някой има ли опит? Нещо взех да залитам по разни странности и сигурно ще си ги бия в главата Crazy

# 679
Много ги харесвам от вчера и аз ги мисля. Но минитата при мен нещо се инатят и пороявяват капризи. Ама и аз не спрях да ги ръчкам и чопля. Rolling Eyes Все се заричим, че няма, но като видя гъбта не смея да ги оставям в нея.
Та незнам.
А и вече място не остана вкъщи, та ще преквалифицирам на минита. Нали цъфнах големите, ама поне опитах всичко и понаучих по нещичко. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 14:53 от Sysly

# 680
  • Варна
Ами то тва е мини уж Joy И аз нямам място, три сложих в стаята на малкия, но тя не е много светла, затова пък е източна и сутрин напича и не знам докога ще им е комфортно там. Големи и аз не искам повече, ама това като го гледам ще е малко саксийче, та не знам, може да рискувам Laughing

# 681
За отглеждането на масдевалия - https://drive.google.com/file/d/0B55Kb-0ngNjQbkZFaEJoSmJJU1E/view
Знам само, че обича по-ниски температури от фаленопсис например.

# 682
  • Варна
Набълбуках се аз, пък ще видим какво ще я правя. През лятото в стаята на дребния, че е по-хладна, а през зимата ще видим. Ако оцелее до зимата, де.

# 683
А аз се отказах, няма къде да му търся хладно.
Вкъщи е Африка и зиме и лете. И на гуцманията не и харесва, а циклама абсурд да отгледам. Пробвах, но неуспешно.

# 684
  • Варна
Цикламата я гледам успешно на открита тераса през лятото, въпреки че е източна и си става бая горещо сутрин. Слагам я на сянка и няма проблем. Зимата е на закритата тераса, в голям студ я внасям за няколко дни в стаята. Вече 10-на години оцелява. Викаш щом с нея се справям има надежда Joy

# 685
  • София
Phal. Prosecco отвори почти целия цветонос. Да си го споделя с вас.

# 686
  • Варна
Имам една масдевалия от няколко месеца, но само листа ми изкарва за момента. Simple Smile

# 687
Цикламата я гледам успешно на открита тераса през лятото, въпреки че е източна и си става бая горещо сутрин. Слагам я на сянка и няма проблем. Зимата е на закритата тераса, в голям студ я внасям за няколко дни в стаята. Вече 10-на години оцелява. Викаш щом с нея се справям има надежда Joy
Ама цикламата не заспива ли през лятото. Аз си купих три и мислех, че ще им изсъхнат листата след някоя и друга седмица.

# 688
  • Варна
Не, моята не ще да спи и аз не я тормозя. Целогодишно си зеленее. Навремето пробвах да приспивам една и на втората година не можах да я събудя, просто изгни. Та вече карам по-либерално, да правят каквото си искат Grinning

# 689
Не, моята не ще да спи и аз не я тормозя. Целогодишно си зеленее. Навремето пробвах да приспивам една и на втората година не можах да я събудя, просто изгни. Та вече карам по-либерално, да правят каквото си искат Grinning
Скрит текст:
Може ли да ми напишеш как я гледаш през лятото. В чинийката ли поливаш, цъфти ли или е само на листа, ториш ли? Може и на лични, защото си е спам за темата.

Общи условия

Активация на акаунт