Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 82

• 59 213
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
  • София
10-14 дни след пункцията е нормално да започне новия цикъл.
кога беше пункцията?

# 526
10-14 дни след пункцията е нормално да започне новия цикъл.
кога беше пункцията?

Беше на 7-ми т.е. връзва се, че днес е 12-ти ден.

Много благодаря за отговора, това не ми го бяха казали. Лошото е, че се бяхме разбрали на 7-8ми ден да отида за проследяване на овулацията, а аз вчера заминах от София най-спокойно с идеята, че ще си ми дойде не по-рано от 26-ти, 27-ми. Здраве да е.

# 527
Sunshine - 77, при кого Ви беше първичния преглед? На първо време посетете ендокринолог. Препоръчвам Ви д-р Начев. TSH е наистина високо и дори и с донорска яйцеклетка никой няма да се навие да започне процедура преди да го вкарате в норми. За инвитро винаги са искали ТСХ до 2.5. Не се отчайвайте, надежда винаги има.

# 528
Здравей, Sunshine - 77. Всички се отчайвайме понякога, важното е, че си поела по този път и от тук ще се бориш за мечтата си. За цените може да попиташ на самия преглед, на мен са ми казвали 7-8 000 лв. Доколкото знам има програма на Столична община където могат да финансират до 2 500 лв. Може да разгледаш фейсбук страницата на болница Надежда. Там има доста информация по темата за донорството. Има и тема тук:

https://m.bg-mamma.com/?topic=827920.1575

Не се оставай на първоначалния шок и продължавай напред
Успех

# 529
Момичета ,когато правите биопсия от кой ден на цикъла започвате естрофем и за какво точно го приемате и винаги ли е нужен ?

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 21:38 от Анонимен

# 530
Много се извинявам,  Момичета.  Вече ще стана досадна.. Но ми е първи трансфер надявам се и последни.. Дай Боже ❤️🙏
Като вечеряхме не се усетих и дръпнах кухненския стол който е тежък да седна, лошо ли направих...

# 531
Много се извинявам,  Момичета.  Вече ще стана досадна.. Но ми е първи трансфер надявам се и последни.. Дай Боже ❤🙏
Като вечеряхме не се усетих и дръпнах кухненския стол който е тежък да седна, лошо ли направих...
Момиче, успокой се! Това че си след трансфер не означава, че трябва да спреш да живееш. Така се стресираш излишно!
Дръпването на един стол няма да ти навреди по никакъв начин или пък да попречи на имплантацията, ако има такава...

# 532
Sunshine - 77, на всяка цена започни от щитовидната жлеза. Довери се на добър ендокринолог - подкрепям препоръката за д-р Начев. Много е висок ТСХ, той може да обърква и цикъла. Направи изследване и за инсулинова резистентност. Можеш да си подадеш документи по донорската програма (чака се доста), а междувременно да урегулираш другите неща и да пробваш с твои. Всеки има моменти на отчаяние, но с вяра и сила продължава. По-малко мисли, повече действай.. Влезем ли в порочния кръг на сълзи, самосъжаление и драма-по никакъв начин не си помагаме! Действай, пък Божа работа! На всеки различно е отредено 🌷🙏🍀

# 533
Благодаря за подкрепата ти, Desire,  и на теб  Teo123,  BettyBoop ! ... HUG!  

Dобър избор на лекар - ендокринолог  е  д-р. Начев,  нооо аз съм от гр.Търговище.. и тук играе роля -  разстоянието (350 км). Ще потърся лекар!   Отивам до Варна, че е по - близо като км.

Избора ми на лекар  в  "Надежда"  е  д-р Персенска !  Пестелива е на думи ... Оценявам, че не иска да говори напразно, права е - в това! Според мен е много малко времето на Първичен преглед  едни  "15 мин." -  та аз само със събличане и обличане ми отидоха 10 мин.,  какво да кажа за останалите 5 мин... в които си като застинала в Ступор* и даже незнаеш какво да питаш, че да не е загуба на времето й  ...  А не всеки е наясно и няма как да знае    всичко, което трябва да прави, да спазва, да действа къде - как ...  Всеки чете, просвещава се доколкото може - даа - но не си и Всеразбиращ !  иначе  респект към всички лекари от МБАЛ "Надежда" !

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 15:44 от Sunshine - 77

# 534
Много се извинявам,  Момичета.  Вече ще стана досадна.. Но ми е първи трансфер надявам се и последни.. Дай Боже ❤🙏
Момиче, успокой се! Това че си след трансфер не означава, че трябва да спреш да живееш. Така се стресираш излишно!
Дръпването на един стол няма да ти навреди по никакъв начин или пък да попречи на имплантацията, ако има такава...

Напълно подкрепям, че вглеждането в дребни детайли или извършването на несъществени физически усилия изобщо не би попречило на нищо от онова, което се случва вътре в теб! Не искам да се давам за пример, но след последният си (успешен) трансфер послушах д-р Цветков, който простичко ми каза - "Живей си живота" и ще се видим, за да ти кажа, че си бременна. Е, така се случи. Вършех абсолютно всичко, обичайно за мен, включително и вдигах много по - тежки неща от стол. В момента съм в четвърти месец с близнаци.

# 535

Напълно подкрепям, че вглеждането в дребни детайли или извършването на несъществени физически усилия изобщо не би попречило на нищо от онова, което се случва вътре в теб! Не искам да се давам за пример, но след последният си (успешен) трансфер послушах д-р Цветков, който простичко ми каза - "Живей си живота" и ще се видим, за да ти кажа, че си бременна. Е, така се случи. Вършех абсолютно всичко, обичайно за мен, включително и вдигах много по - тежки неща от стол. В момента съм в четвърти месец с близнаци.
Много точно казано! 👏🏻
След ЗЕТ даже посадих цяла градина с лалета, над 200 луковици, което си е доста работа.
Живеех си живота, че даже си позволявах по чаша бира 😁
Ето ме сега, на финалната права в 37гс. Ако се бях вкарвала в такива филми още от първия ден със сигурност нямаше да избутам до тук!

# 536
Вчера бях попитала тук дали е нормално след пункция да дойде по-рано цикълът и веднага ми помогнахте, обаче днес имам ново питане - нормално ли е да е толкова оскъден? Тръгна нормално, добре си прокървих, но днес вече нямам почти нищо. Реално като се избърша има някакви червени капчици, но дори по превръзката няма нищо....

# 537
  • София
понякога е нормално, зависи от разни неща.
стимулация, с какво, лигавицата колко порастна и т.н.

# 538
понякога е нормално, зависи от разни неща.
стимулация, с какво, лигавицата колко порастна и т.н.

Много благодаря, че винаги помагаш бамбарадамбара
Аз бях на естествен цикъл с лека стимулация с Кломифен и след него - инжекция Цитротид и инжекция Хориомон, това беше. По начало цикълът ми е по 3-4 дни и не е много силен, но чак 1 ден и то толкова леко, ме учуди. За лигавицата нямам представа, никога нищо не ми е споменавано за нея.

# 539
  • София
значи е нормално.
от кломифена лигавица почти не расте, съответно няма и много кървене после.

Общи условия

Активация на акаунт