Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 82

• 58 431
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
Интересувам се дали е възможно в един и същи цикъл да се направи хистероскопия и пункция на естествен цикъл? Знам, че хистерото се прави в първите чисти дни след МЦ.

аз съм правила, но пункцията беше без упойка

По препоръка на лекаря ли беше без упойка пункцията или по Ваше желание? Дали би имало проблем и хистероскопията, и пункцията да бъдат с упойка, като между двете ще има около една седмица разлика?

# 661
Защо не питате лекаря си? Нито знам дали упойката е същата, нито мога да кажа дали вас ще ви боли.
Аз издържам на болка и за мен нищо не беше. Брах само много страх и се притеснявах да не мръдна.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 10:59 от Одри ♡

# 662
Аз също съм правила пункциии на 3 ф.без упойка.Не ми е било проблем...е не е приятно ,но и моите притеснения бяха да не мръдна и да проваля нещо...Мен биопсииите ме боляха повече също.
Мисля,че са същите упойките-фентанил  и още нещо си.Може би разликата е в количеството заради времето.
А също така съм правила офис хистероскопия без упойка.Зависи за какво ще я правите.Най-добре обсъдете с лекаря.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 21:07 от reninel

# 663
Интересувам се дали е възможно в един и същи цикъл да се направи хистероскопия и пункция на естествен цикъл? Знам, че хистерото се прави в първите чисти дни след МЦ.

аз съм правила, но пункцията беше без упойка

По препоръка на лекаря ли беше без упойка пункцията или по Ваше желание? Дали би имало проблем и хистероскопията, и пункцията да бъдат с упойка, като между двете ще има около една седмица разлика?
Упойката при хистеро е същата като при пункция..пак е краткотрайна

# 664
  • София
Търпимо е и аз винаги ги правя без упойка максимум до 3Ф, няма проблем.
В повечето случаи се усеща едно смукане, но съм имала пункции където не съм усетила нищо и чакам да започнат, а те са свършили вече. Даже на последната ми спукаха кръвоносен съд и ме шиха, мислех си, че ще умра, а не разбрах кога свършиха с шиенето,  и ги питам кога ще започват та ми се смяха.

# 665
Привет! Някой може ли да ми каже за колко време излиза резултатът от имунологичната биопсия и дали ще мога да го видя в интернет?

# 666
Привет! Някой може ли да ми каже за колко време излиза резултатът от имунологичната биопсия и дали ще мога да го видя в интернет?

Здравей,
Резултатът не се вижда в интернет. По спомени излиза за около 10 дни, но ще трябва да се коментира или от лекуващият те лекар или от имунолозите. На мен например не ми се чакаше до деня за преглед при д-р Цветков и директно се обадих на имунолозите, които ми казаха какъв е резултата. Знам от други момичета, че по принцип се обаждат от болницата за резултата, но моят при все, че беше лош, никой не ме потърси.

# 667
Не са ми се обаждали, една седмица след биопсията имах час при Цветков и коментирахме резултатите. Моята също не беше ок и не са ме търсили.

# 668
А колко време трае лечението и в какво се изразява? Моята биопсия мина, лекарката каза да отида чак на 10-11 ден от цикъла (има поне 20 дни до тогава), а резултатът ще бъде готов до седмица. Ако всичко е наред, ще правим ЗЕТ, а ако не е започваме лечение. В бързината забравих да я питам колко време трае и в какво се изразява то.

# 669
Понеже сте на тема, която ме вълнува, искам да попитам и аз нещо. Blush
Преди имунологична биопсия пие ли се някакво лекарство и горе-долу на кой ден от цикъла се ходи, за да се направи биопсията? Не знам кога ще имам възможност да го обсъдя с доктора ми пък искам да си съставя някакъв план за бъдещ трансфер.
При ЗЕТ има ли според вас смисъл да се прави изследване за имплантационен прозорец или там нещата се контролират с медикаменти?
Чудя се какво да направя, за да повиша и без това малкия си шанс за успех. Приемам всякакви съвети. Simple Smile

# 670
Аз имах час на 10-ти ден след неуспешен свеж трансфер (първи опит). Тогава док. ми препоръча биопсията. Ходих още веднъж около датата на предполагаемата овулация (6 дни след прегледа). Тогава ми изписа и започнах да  поставям прогестерон (2х2 утрогестан) в продължение на пет дни до деня на биопсията. Ако всичко е наред на следващият цикъл ще правим ЗЕТ.

Понеже сте на тема, която ме вълнува, искам да попитам и аз нещо. Blush
Преди имунологична биопсия пие ли се някакво лекарство и горе-долу на кой ден от цикъла се ходи, за да се направи биопсията? Не знам кога ще имам възможност да го обсъдя с доктора ми пък искам да си съставя някакъв план за бъдещ трансфер.
При ЗЕТ има ли според вас смисъл да се прави изследване за имплантационен прозорец или там нещата се контролират с медикаменти?
Чудя се какво да направя, за да повиша и без това малкия си шанс за успех. Приемам всякакви съвети. Simple Smile

# 671
Привет на всички!
Имате ли някакво забавяне в процедурите последните месеци или само на мен така ми се получава?

# 672
Добро утро на всички! Поне при мен лечението на проблемната биопсия беше с поставяне на РВМС. Направихме контрола след поставянето му и всичко беше наред. Моят проблем при биопсията беше почти нулев брой NK клетки, та не съм особено сигурна, че всички имунологични се лекуват с това...

# 673
Боби имлатационен прозорец има смисъл точно при ЗЕТ. При свеж няма избор 5дневни се връщат на 5ти ден. При ЗЕТ може на 4ти или 6ти без проблем.

# 674
Боби имлатационен прозорец има смисъл точно при ЗЕТ. При свеж няма избор 5дневни се връщат на 5ти ден. При ЗЕТ може на 4ти или 6ти без проблем.
Здравей! На 4ти или 6ти от поставянето на прогестерона ли? Моята биопсия беше на 20 ти ден от цикъла и лигавицата ми не беше рецептивна, това ми казаха. Прогестерона ми беше само 7 и нещо. Да разбирам че ще слагам 6 дена прогестерон и на 7 ден трансфер? Знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт