Кукър: рецепти и програми - Тема 3

• 37 632
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Аз имам от скоро първият модел мултикукър, но нямам книга с рецепти и все още го разучавам.

# 106
За мляко с ориз в херметик каква пропорция течност-ориз слагате?

# 107
  • Враца
За мляко с ориз в херметик каква пропорция течност-ориз слагате?
Зависи колко гъсто искате да се получи. Преди да използвам мултикукър все ми беше рядко, оказа се, че мъжът ми го обича по-гъсто. Правя го по рецептата на една дама от групата Мултикукър вкусотийки и ми се получава винаги отлично в МК Тефал. Но правя и двойна доза Simple Smile. Оризът ми е Екстра на Крина, това вероятно също има значение.

Код:
1/2 ч.ч ориз 
1 ч.ч вода
500 мл. прясно мляко
4 с.л. захар
1 ванилия
1  щипка сол
На програма ориз за 9 мин

# 108
Предимството кукърът да ти е херметик. А аз сложих да варя мляко с ориз и след пет минути като взе да излиза това ми ти мляко през отвора за парата... Joy Joy

# 109
А рецепта за нехерметик? Пак за мляко с ориза де.

# 110
Ами аз съм описала какво става в нехерметик в поста преди твоя. На някой може и да му се е получило, при мен беше провал. Доварих го на отворен капак и непрекъснато разбърквах, защото се запичаше на дъното.

# 111
  • Popovo, Bulgaria
Здравейте, имам мк херметик. Искам да наготвя свински бут на бавно готвене. Може ри да споделите времетраене и предполагам клапана не се затваря.

# 112
  • Terra incognita
При мен бавното готвене започва от 4 часа нагоре. Струва ми се излишно, при положение, че има функция под налягане. Свинския бут бих го сложила на 30-40 мин с малко вода, вино, дафинов лист, ч пипер на зърна, малко олио, селъри, морков на едро, може лук и чесън, кскто и цели стръкове магданоз. А може и с вода, вино, зехтин, масло, чесън, пресен розмарин и салвия и после бих го запекла.

# 113
  • Сф
Аз сготвих джолан с картофи и зеленчуци в моя днес , не херметик, но го оставих да подгрява до довечера като седнем към 9. По колко може да се държи храната топла? Знам, че някои оставят за по- дълго, но аз съм все вкъщи и не знам, да не я разваля нещо? Едва ли до довечера ще и има нещо , ама да питам. Примерно , 6, 8 часа на подгряване проблем ли са?

# 114
Моят кукър (,Тефал) може да работи на подгряване 24 часа. Чела съм, че кукърите държат храната топла на 70 градуса, а на тази температура не се развивали бактерии и съответно храната не може да се развали.

# 115
  • Сф
Моят кукър (,Тефал) може да работи на подгряване 24 часа. Чела съм, че кукърите държат храната топла на 70 градуса, а на тази температура не се развивали бактерии и съответно храната не може да се развали.
Е, жива и здрава да си! Ще я държа тогава. И моят е Тефал, ама още ни е нова придобивка и не знам много неща. Засега нямам прецакано ядене , каквото и да съм готвила, пробвала, явно е от фирмата 🤣,с две леви съм, но всичко ми се получава.пупу

# 116
  • Popovo, Bulgaria
Благодаря ви, сготвих го да 8 часа, на програма бавно готвене. Приключил е готвенето към 3ч през нощта. Към 10 ч още беше топло ястието. Интересното е, че картофите не бяха разварени , а месото се отдели от кокала

# 117
  • София
Здравейте от скоро имам мултикукър на тефал Cook4me,към него имам и аксесоар за горещ въздуш TEFAL Cook4Me Extra Crisp .Изтеглих си приложението Cook4me има много рецепти.Въпросът ми е какви съдове слагате в мултикукара.На снимките в приложението слагат съдове алуминиеви за еднократна употреба,стъклени,глинени.Искам да събера мнения вие какво ползвате.

# 118
  • Terra incognita
Всякакви съдове, които могат да се ползват в нормална фурна.

# 119
Навила съм се да си купя мултикукър. Ориентирате ме за модел? Ориентировъчна цена, която бих дала за този уред е 200 лева.
Има ли разлика в ястие наготвено например в мултикукър Фърст и ястие наготвено в мултикукър Тефал?

Общи условия

Активация на акаунт