Кукър: рецепти и програми - Тема 3

  • 37 202
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 633
С уговорката, че моят не е нинджа, но вероятно принципът е един и същ. Аз го правя така - слагам всичко на сурово - зеле, домати, мазнина, сол, подрапвки, месо (ако има) също сурово. Прибавям вода и пускам на високо налягане за 15 Мин. После го запичам във фурната. Имайте предвид, че като готвите под налягане водата не се изпарява. Остава си толкова, колкото е сипана в началото.

# 91
  • Мнения: 978
Благодаря!

# 92
  • Мнения: 3 857
Прясно зеле без месо - слагам една зелка с олио, сол и 2 чаши вода да се задуши под обикновен капак, на програма соте /или пържене, както се води при съответната марка/. След като зелето леко омекне и му спадне обемът, добавям червен пипер, разбърквам, слагам 1 буркан домати, ако зелката е голяма може и още вода да се добави, и затварям с херметическия капак. Време за готвене под налягане - 5 мин. Ако е повече, ще се кашне. Може да се запече на фурна, но може и така да се яде.
Тайната подправка на прясното зеле е лимонената киселина - слага се не повече от 1 ч.л., когато ястието е сварено и готово, после се разбърква. Придава много приятна лека киселинност и зелето не стои блудкаво.

Здравейте, поръчах си Мултикукър и изчетох  доста от темата, но така и не разбрах когато готвите месо, което не е домашно, предварително отпенвате  ли  го на котлона или директно готвите в кукъра?

Можеш да го отпениш в самия кукър - слагаш месото с водата без херметичния капак на програма соте. Водата се загрява, отпенваш, след това затваряш с херметичния капак и пускаш да се вари под налягане. Може да се направи и друго - сваряваш месото без да го отпенваш, като е готово прецеждаш бульона и после влагаш месото и бульона в съответното ястие.
Аз, например, така готвя пилешка супа - сварявам месото само със сол и дафинов лист, после вадя месото, прецеждам бульона и в прецедения бульон слагам да се готвят зеленчуците - лук, морков, ориз или картофи. На тях не им слагам херметическия капак, а обикновен, защото много бързо се сваряват - докато месото изстине и го обезкостя, вече са се сварили. Връщам месото в тенджерата, застройвам и - бон апети!

# 93
  • Мнения: X
Прясно зеле не знам, но сарми в нехерметик на програма Coocking за 1 час - раз-кош-ни! 😋 И не се налага да ги затискам с чиния.

# 94
  • Мнения: 10 746
аз сърмите в слоукукъра слагам . сега тъкмо имам разкошни зелеви от вчера. А това затискане с чиния колко чинии ми повреди ,,,

# 95
  • Стара Загора
  • Мнения: 421
GG_BG, благодаря. Кукъра ми не е херметик, ( voltz ) изпробвах го за първи път точно с пилешка супа, но си отпених  месото на котлона по традиционния начин и тогава го прехвърлих в кукъра.

# 96
  • Мнения: 15 180
Да попитам,понеже сте с повече опит ,както чета.
Мулиткукърът,който продават в Т Маркет ,на промоция с точки от покуппки,струва ли си според вас.
Не съм кулинар ,но ще се постарая ,ако си струва.
Благодаря предварително!

# 97
  • Мнения: 1 126
Ами кажете какъв е моделът . Не във всеки град има магазин Т Маркет , а още повече да знаем мултикукъра ,който предлагат с точки .

# 98
  • София
  • Мнения: 222
Здравейте! Моля споделете рецепта за прясно зеле в кукъра. Имам Нинджа 300 от днес, херметик. Правих цяло пиле и отделно картофи с горещ въздух. "Тъмна Индия" ми е боравенето с такъв уред в момента, не съм имала кукър до сега. Смятам да го сготвя в херметика, но колко минути? После да го запека, но на коя програма и колко време?

Малко късно виждам, но да си кажа Laughing С Нинджа съм и аз. За сега само кисело зеле съм пробвала, с ребра. Първо запечатах ребрата на соте. Добавих нарязаното зеле с подправки - черен и червен пипер и дафинов лист, и добавих малко зелев сок. Сложих на pressure за 20 мин. Изпуснах парата и изсипах течността. Сложих на grill за 20 мин., като периодично разбърквах, защото отгоре е запечено, но вътре - не. Ние обичаме по-препечено и стана супер, а ребрата се отделяха от кокъла - страхотни.

# 99
  • Мнения: 8 934
Днес правих нещо като компот от дюли - на програма ориз, но намалих времето на 6 минути. Достатъчно е, даже малко съм прекалила - 4 или 5 минути ще са достатъчни.

# 100
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 562
Здравейте, кукъра ми все още го разучавам. Няма съд за пара, какъв ползвате, предполатам силиконов, да не се надере покритието.

# 101
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 174
Слагам най-обикновена решетка с крачета. Нищо му няма на покритието на купата, по-скоро решетката се прецака. От Шихото си я бях купила.

# 102
  • Мнения: 1 043
Здравейте, дами! От две години се чудех за този уред, миналата година бях на крачка да си купя, но се отказах. И този петък, без много да му мисля (за да не се откажа пак Joy ) си го поръчах. Вярно е, че не съм разглеждала марки и модели, поръчах този в рекламния имейл от Алеоп. Марка Voltz, 45 програми, керамична купа, 6 литра. Снощи реших пак да го разгледам и с ужас установих, че е херметик. Joy Пропуснала съм това при описанието. Ако на някой му е чудно, аз истински се страхувам от херметическа тенджера и досега не склоних да си купя. Снощи първо се "шокирах", после ми стана смешно каква съм бяла патица. Joy
Затова се записвам в темата да следя за рецепти и съвети, макар че много не се пише в нея. До сряда трябва да пристигне мултикукърът и ще се опознаваме с него.
Здравейте,
Може ли да ми кажете кой модел е вашият кукър на Voltz? И аз го харесах, но с тези параметри има два модела. Има малки разлики в програмите. Може би някои от тях се повтарят, но под друго наименование.
Първият модел е изчерпан в Емаг, но го намерих на друг сайт.
https://www.emag.bg/multikukyr-s-45-programi-voltz-900w-6l-keram … 5b6/pd/DK9CX0MBM/
https://www.emag.bg/komplekt-multikukyr-voltz-v51985d5-i-kniga-s … earch-Action=view

Ако имате втория модел, може ли да ми кажете дали има програма за сушене на плодове и коя е тя?
Благодаря Ви!

# 103
  • Мнения: 15 044
Писах ти на лични, но да уточня, че не е херметик. Blush

# 104
  • Мнения: 1 043
Писах ти на лични, но да уточня, че не е херметик. Blush
Благодаря Ви за изчерпателния отговор. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт