Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 42 521
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
Това първа бременност ли е и на колко години сте?
Най-добре е да идете при проф.Паскалева. Обадете се по телефона и обяснете, че сте бременна и току що са ви излязли резултати за тромбофилия и сте с хетерозигот по Фактор 5, и молите да ви дадат възможно най-ранен час. Ако не дадат за близката седмица - запишете при Лисичков.
Също е добре да идете на АГ тези дни и да помолите да измерят кръвотока към бебето.

# 121
#sheli2005  Благодаря много! Проф. Паскалева работи в Националната кардиологична болница (3-та градска), нали? И освен чрез записване на час през регистратурата, на която вече не ми вдигат, има ли някаква възможност да се свържа с нея преди понеделник?

#*PrimaVera*  привет, да първа бременност ми е, на 26 години съм. На феталната в 13 г.с. забелязаха проблем с маточните ми артерии и риск за преекламсия и оттогава съм на Аспирин Акард 150 мг- всяка вечер по 1 таблетка. Въпреки споделянето за фамилната ми обремененост относно сърдечно-съдови заболявания в семейството ми, никой от тримата лекари, при които ходя не се досети, че може да имам мутации по някой от гените за тромбофилии. След четене и лутане сама и с помощта на момичетата тук, реших да пусна и изследванията в Геника. Затова и ме е страх и не искам да губя повече време.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 16:58 от Danni_

# 122
Момичета, на някоя от вас изследвали ли са PIGF( placenta growth factor). Пуснаха ми го миналата седмица,сега ходих до акушерката и проверихме резултата ми,оказва се,че е нисък. Над 100 било ОК, под 12 било много зле, моето е 19.
Четох, пише че съм със завишени риск от прееклампсия и бебето да е по-малко.
Чудех се в БГ изследват ли го това ,и какво лечение назначават.

# 123
Момичета, на някоя от вас изследвали ли са PIGF( placenta growth factor). Пуснаха ми го миналата седмица,сега ходих до акушерката и проверихме резултата ми,оказва се,че е нисък. Над 100 било ОК, под 12 било много зле, моето е 19.
Четох, пише че съм със завишени риск от прееклампсия и бебето да е по-малко.
Чудех се в БГ изследват ли го това ,и какво лечение назначават.

PLGF се интерпретира в съотношение с SFLT-1, сам по себе си не е особено информативен. Иначе аз правих четири пъти по време на бременността. В цибалаб и пролабор правят.

# 124
За проф. Паскалева се свързвам на този телефон 02 921 1364

#sheli2005  Благодаря много! Проф. Паскалева работи в Националната кардиологична болница (3-та градска), нали? И освен чрез записване на час през регистратурата, на която вече не ми вдигат, има ли някаква възможност да се свържа с нея преди понеделник?

#*PrimaVera*  привет, да първа бременност ми е, на 26 години съм. На феталната в 13 г.с. забелязаха проблем с маточните ми артерии и риск за преекламсия и оттогава съм на Аспирин Акард 150 мг- всяка вечер по 1 таблетка. Въпреки споделянето за фамилната ми обремененост относно сърдечно-съдови заболявания в семейството ми, никой от тримата лекари, при които ходя не се досети, че може да имам мутации по някой от гените за тромбофилии. След четене и лутане сама и с помощта на момичетата тук, реших да пусна и изследванията в Геника. Затова и ме е страх и не искам да губя повече време.

# 125
#maita05 благодаря много

# 126
Здравейте!
Притеснена съм за приема на АП след трансфера ми. След инвитро съм, в 8г.с. Терапията ми е метафолиева 2×1, циклогест 2×1, Акард 150 по 1т. вечер. Може ли да ме насочите какви изследвания са необходими за прием на акард? Какво допълнително мога да изследвам? Пускала съм част от изследванията за тромбофилия, но така и не успях да ги изкоментирам с лекаря назначил ми ги (различен от инвитро лекаря ми). Моля за съвет относно приема на Акард. Съжалявам, че съм доста невежа в темата.

# 127
Момичета, какво означава като Д димер е нисък. В 10г.с. съм и резултата ми е 35 ng/ml, като реф са <200, но при реф. за бременни гледам, че са 50-950?

# 128
Здравейте!
Притеснена съм за приема на АП след трансфера ми. След инвитро съм, в 8г.с. Терапията ми е метафолиева 2×1, циклогест 2×1, Акард 150 по 1т. вечер. Може ли да ме насочите какви изследвания са необходими за прием на акард? Какво допълнително мога да изследвам? Пускала съм част от изследванията за тромбофилия, но така и не успях да ги изкоментирам с лекаря назначил ми ги (различен от инвитро лекаря ми). Моля за съвет относно приема на Акард. Съжалявам, че съм доста невежа в темата.

А за какво ви е назначен Аспирин? Определено не е заради тромбофилия.

# 129
Аспирина и клексан 0.4 поотделно или заедно са стандартна терапия при ин витро. Има изследвания ,които не са 100% заключителни,но се смята,че подпомага имплантацията. И после се пие за намаляване на вероятността от развитие на прееклампсия .

# 130
момичета при Mthfr c677t мутация хетерозигот налага ли се терапия?

# 131
момичета при Mthfr c677t мутация хетерозигот налага ли се терапия?

Лекарят ви ще прецени какво ви е необходимо. Тази мутация е свързана с усвояването на витамини от Б група, т.е. фолиевата киселина със сигурност трябва да е в метилирана форма. Simple Smile

# 132
Здравейте, веднага след положителен тест ли мога да изследвам прогестерон, за да се прецени трябва ли да пия нещо? Последната бременност ми беше предписан дуфастон, но знам, че не е ОК с тромбофилия. Въпреки терапията с фраксипарин и дуфастон пак мисед в 9 седмица. Този път искам да го изследвам. Въпреки че задължително трябва да пия нещо за задържане.

# 133
Не е много ОК да се изследва прогестерон по време на бременност. Референтните са много обширни по седмици и как ще разбереш достатъчен ли е или не? Освен това има хора като мен, които дори с добри нива на прогестерон, не могат да задържат бременност без допълнителен.
Аз за себе си реших, че си самоназначавам и последната бременност започнах 3 по 2 още след овулация и бях на 1 по 2 до тази сряда (35-та седмица), защото а го спра и веднага кървене. Използвам Утрогестан, защото е изчистен продукт. Дуфастон е много стар синтетичен продукт и в много държави отдавна е забранен.

# 134
Кринонът е още по- добър, микронизиран, ефектът от 2 броя от него се равняват на 6 бр.утрогестан.

Общи условия

Активация на акаунт