Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 42 534
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета,

Не съм от София, а утре ми е часът за проф. Паскалева. Загубила съм си листа с разясненията как да намеря отделението, където преглежда, бихте ли написали на кратко как да я открия, може би етаж, име на отделение и прочие. 🙂

# 136
Здравей , нова съм тук и имам час при нея за другия месец , но не попитах необхонимо ли е да нося направление и дали АнтиХа, д-димер и хемостаза се правят на гладно ,би ли споделила утре как е минал прегледа . Благодаря
Здравейте момичета,

Не съм от София, а утре ми е часът за проф. Паскалева. Загубила съм си листа с разясненията как да намеря отделението, където преглежда, бихте ли написали на кратко как да я открия, може би етаж, име на отделение и прочие. 🙂

# 137
Мисля, че не работи с направления, поне като запазвах час не са ме питали, а и така или иначе не съм си взела.
Колкото до хемостазата, мисля че се прави на гладно.

# 138
Паскалева не работи с направления и изследванията се правят на гладно и жадно след като се назначат от нея.

# 139
А при първа среща и налични документи за тромбофилия, епикриза от раждане и прочие дали е назначава изследвания?
Доста се чудя дали да бъда гладна и жадна утре, т. к часа ми е чак от 11.30, а най-вероятно ще тръгнем към 4 сутринта 🤷‍♀️

# 140
Здравейте момичета,

Входа на болницата е отзрад спрямо булеварда. Като застанете пред нея в дясно е входа за поликлиниката. В ляво има бариера и до нея стълби- влизате през тях и взимате асансьора за 3 ет. Като излезете от него в ляво по коридора- има врата, която се заключва и звънец. Звъните, ще Ви отворят и казвате, че имате час за проф. Паскалева. Май беше 7 кабинет. Тя ще Ви консултира и ще Ви съпроводи до стаята, в която да Ви отразят изследванията, после ще Ви вземат кръв и ще слезете на 1 ет. за платите на касата. След 40 мин. пак горе при проф. Паскалева за резултати и консултация.

# 141
sheli2005

Много благодаря 😊🍀
А какви допълнителни изследвания назначава - хемостаза или и нещо друго на база на моите мутации и история?
И трябва ли да съм гладна и жадна, че от Варна до София трудно бих издържала.

# 142
sheli2005

Много благодаря 😊🍀
А какви допълнителни изследвания назначава - хемостаза или и нещо друго на база на моите мутации и история?
И трябва ли да съм гладна и жадна, че от Варна до София трудно бих издържала.

Пуска АРТТ, Д димер и някакви допълнителни протеини. Няма значение дали си яла и пила, аз винаги ходя закусила и пила кафенце Wink

# 143
  • София
Здравейте момичета,

Бихте ли ме насочили към лекар (може би генетик) и допълнителни изследвания, които да пусна по повод следните резултати от изследването ми за тромбофилия:

Factor V Leiden / F5 ген (p.R506Q)     Нормален генотип
Prothrombin / F2 ген (c.20210G>A)     Нормален генотип
PAI-1 4G/5G                            Хетерозиготен носител, генотип 4G/5G
ACE I/D                                          Нормален генотип I/I
Factor XIII (p.Val34Leu)               Нормален генотип Val/Val
MTHFR ген (c.677C>T)           Хомозиготен носител, генотип Т/Т
MTHFR ген (c.1298A>C)              Нормален генотип A/A
MTRR ген (c.66А>G)                Хетерозиготен носител, генотип А/G

Доколкото разбирам от прочетеното основният ми проблем е усвояването на витамини В12 и В9, на които със сигурност ще проверя нивата.
Синът ми беше с дефицит на В12 още като бебе и с прием на добавки положението се подобри, но от раждането си е с много високи стойности на фолиева киселина и предполагам, че съм му прехвърлила моите мутирали гени, затова бих искала да се консултирам със специалист по въпроса.
Освен това ми предстои пореден опит инвитро и бих искала да знам дали има опастност при евентуална бременност.
Моля за препоръки.

# 144
Здравейте, моля ви за малко помощ, много съм притеснена! Имам положителен тест за бременност и след консултация при проф. Лисичков (още преди да забременея) имам изписан Клексан. Когато обаче обсъдих с лекарката ми от Щерев дали да започна да си бия Клексан, тя каза да изчакам до 6 април да видим дали има плоден сак и дали не дай си Боже не е извънматочна. Учудих се, че иска да чакаме с Клексана, защото тук всички пишете, че при тромбофилия терапията се започва от + тест. Какво мислите?

Ето и тромбофилията ми.

Резултат:
Factor V Leiden / F5 ген (p.R506Q)Нормален генотип
Prothrombin / F2 ген (c.20210G>A)Нормален генотип
PAI-1 4G/5GХетерозиготен носител, генотип 4G/5G
ACE I/DХетерозиготен носител, генотип I/D
Factor XIII (p.Val34Leu)Хетерозиготен носител, Val/Leu
MTHFR ген (c.677C>T)Хетерозиготен носител, генотип С/Т
MTHFR ген (c.1298A>C)Нормален генотип A/A
MTRR ген (c.66А>G)Хомозиготен носител, генотип G/G

Забележки:1) Генотипната комбинация по маркери PAI-ACE -FXIII се асоциира с кумулативен ефект върху риска запонижена фибринолитична активност.2) Редуцирана ензимна активност, възможно повишени нива на хомоцистеин.3) Генотип G/G в комбинация с ниски нива на витамин В12 увеличава 5 пъти риска от дефект наневралната тръба при плода по време на бременност.

# 145
Alaskata, аз съм с почти същите мутации и в момента 15г.с. съм без терапия. Реално това са нискорискови мутации, които не налагат НМХ и има лекари, които им обръщат внимание и предпочитат да се презастраховат и други, според които няма нужда от терапия. Също бях при проф. Лисичков за консултация и препоръча клексан 0.4,  но не се ангажира да ми даде рецепта, а прехвърли към проследяващия. От това, което събрах като информация така мога да обобщя, но да се включи и някой по-компетентен. Доста момичета със същите мутации бяха писали, че имат терапия, явно зависи от АГто Blush

# 146
След като има терапия назначена от хематолог, нямам идея защо АГ се меси. Всеки да си гледа гьолчето. Аз не бих чакала да се види ембрион или сърдечна дейност, защото в някои ситуации тогава вече е късно.

# 147
След като има терапия назначена от хематолог, нямам идея защо АГ се меси. Всеки да си гледа гьолчето. Аз не бих чакала да се види ембрион или сърдечна дейност, защото в някои ситуации тогава вече е късно.

Да не би да иска да види дали не е извънматочна, защото тогава би било противопоказно Клексан?

# 148

Да не би да иска да види дали не е извънматочна, защото тогава би било противопоказно Клексан?

При мен беше ясно, че ако не започна НМХ веднага след + тест (който трябваше да бъде направен възможно най-рано, в случая в 3+0) бременност едва ли ще има. Никой не е гледал или мислил извънматочна ли ще е, каква ще е.
А тези на които мутациите им налагат започване от началото на цикъла? Или тези с ин витро?
Не виждам никаква логика в това с извънматочната.

# 149
PrimaVera, в 3+0 кръвен тест ли успя да установиш бременност?

Аз съм със същите мутации като Alaskata, но не съм правила консултация с хематолог все още. Др Вецев (АГ) ми изписа за момента Синтривал. Каза ми клексан не веднага след + тест, а  в зависимост от изследванията...

Общи условия

Активация на акаунт