Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 42 003
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, PrimaVera,

имам въпрос - заради Анти Ха слагах в 6:00 сутринта Клексана и Паскалева каза, че няма проблем да ги изместя в 11 сутринта от раз. Не е ли опасно обаче да имам един луфт от 5 часа без Клексан при изместването обаче? Моля ви, посъветвайте ме как да ги наместя тия инжекции в нормално време.

Също искам да ви кажа какво ми каза Паскалева: че щом нямам V Leiden и Prothrombin - двата най-опасни фактора, значи да забравя думата тромбофилия. Някой тук (мисля че PrimaVera) беше казал, че Паскалева принципно не обръща много внимание на по-нискорисковите фактори. Странното е, че според АГ положението ми хич не е розово с тромбофилията, а за Паскалева нямам никакъв проблем. Мисля, че истината е някъде по средата.
Мен все пак ме озадачи факта, че д-р Паскалева подценява мутацията, при която се изисква метилирана форма на фолиева и група Б и че не ме попита каква форма приемам.

Въпреки това тя остави назначената вече терапия от Лисичков от 0.4 Клексан за профилактика и аспирина от АГ, който е 150 заради кръвотока.

П.С На мен и Лисичков, и Паскалева много ми харесват, смятам, че са страхотни специалисти - особено Паскалева, която ври и кипи сред бременни с тромбофилия и бих изпълнявала терапия, назначена от нея.

# 511
Паскалева може да е голям специалист, но на мен подхода на Лисичков повече ми допада.
Аз имам четири ранни загуби и според Паскалева нямаше нужда от терапия поне до 12 г.с. при положение, че преди не можех да избутам повече 8-ма седмица?! И това при положение, че имам направени хиляда изследвания и единственото нещо, което излезе бяха двете мутации. Та малко съм резервирана относно нея и подхода й, но наистина може би истината е някъде по средата.

# 512
  • София
Момичета, тези резулнтати как ви се струват? Съвсем начална бременност, още е рано да се каже как върви, нищо не слагам, а съм с тромбофилия. Чак след 10 дни имам час и не знам дали да не започна да си слагам  Клексан. Моля за мнение.
APTT    CP          25        s      20.9 - 30.3      OPT
Фибриноген    CP          2.83        g/L      1.70 - 4.20      OPT
D dimers    CP        0.62        mg/L      0 - 0.55      IT

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 16:51 от Циндил - Пиндил

# 513
Аз съм с фактор 5 хетеро и ПАЙ хомо, със загуба в края на 36 г.с, по-назад съм описала как премина прегледа ми при проф.Паскалева... Лично аз не останах с впечатление, че  я притеснява тази мутация, въпреки че е високорискова, назначи ми 0,4 Клексан сл. 10 г.с (доц.Конова и моя генетик настояват за 0,6 от положителен тест). Аспиринът според Паскалева не е необходимо да започвам преди бременност, за разлика от другите 2 терапии.
Аз също съм объркана...

# 514
Аз съм с фактор 5 хетеро и ПАЙ хомо, със загуба в края на 36 г.с, по-назад съм описала как премина прегледа ми при проф.Паскалева... Лично аз не останах с впечатление, че  я притеснява тази мутация, въпреки че е високорискова, назначи ми 0,4 Клексан сл. 10 г.с (доц.Конова и моя генетик настояват за 0,6 от положителен тест). Аспиринът според Паскалева не е необходимо да започвам преди бременност, за разлика от другите 2 терапии.
Аз също съм объркана...
Аз съм с вашите мутации,само че Пай е хетеро при мен.Имам назначена терапия от друг хематолог фраксипарин 0,4 от положителен тест.На последния преглед в 8+3 гс АГ засече лош кръвоток от едната маточна артерия и изписа аспирин 75 всеки ден+ фраксито,въпреки че изследванията за коагулация бяха напълно перфектни.АГ каза,че при бременност водещ е кръвотока.И аз не знам вече на кое да вярвам.Не съм посещавала засега Паскалева,но може би в определен момент ще се наложи.

# 515
Проф.Паскалева обясни, че започва с 0,4, за да може при нужда да се включи по-висока доза с напредването на бременността и качването на кг., защото това също е от значение... Просто аз съм неспокойна дали не пропускам някъде нещо, защото доста момичета са с по-висока доза..
За аспирина също съм на кръстопът какво да правя, т.к направих изследване, свързано с еклампсията и прееклампсията, където излезе, че съм генетично предразположена към тях.

# 516
Проф.Паскалева обясни, че започва с 0,4, за да може при нужда да се включи по-висока доза с напредването на бременността и качването на кг., защото това също е от значение... Просто аз съм неспокойна дали не пропускам някъде нещо, защото доста момичета са с по-висока доза..
За аспирина също съм на кръстопът какво да правя, т.к направих изследване, свързано с еклампсията и прееклампсията, където излезе, че съм генетично предразположена към тях.

BellAaAa, ужасно е това, което си преживяла... Тогава не си била на терапия, ако разбирам правилно. После си пуснала тромбофилията? Което отново ме кара да се чудя как може да не е задължително това изследване още преди човек да тръгне да забременява...

Според мен, ако кръвотокът го налага, пий аспирина. Паскалева каза за него, че не е вреден до едикоя си седмица... някоя късна каза.

# 517
Да, не бях на терапия тогава, но  нито моите показания, нито тези на бебенцето ми показваха, че нещо не е наред или имаше някаква предпоставка да се изследвам за тромбофилия... 😪
За АП Паскалева мисля, че каза, че може да се пие до 1-2 седмици преди термин... аз бях ей така 😳😳😳
При нова бременност бих направила всичко, което е по силите ми, но то всеки би за сигурността на детенцето си.

# 518
Здравейте! Днес излязоха и моите резултати от изследването и като ги показах на АГ и веднага ми каза да отида при проф. Лисичков... можете ли да кажете толкова ли са сериозни.. нищо не разбирам.. Извинявайте предварително

# 519
Еми не са ти много приятни мутациите така че да отивай час по скоро при Лисичков за терапия . Фактор 5 е високорисков

# 520
В началото на темата е обяснено много добре Simple Smile
В общи линии имаш две мутации, едната високорискова и е добре да направиш консултацията с Лисичков преди ин витро.
Не се притеснявай излишно, Тромбофилията се овладява, добре е, че е хваната навреме.

Успех!
Здравейте! Днес излязоха и моите резултати от изследването и като ги показах на АГ и веднага ми каза да отида при проф. Лисичков... можете ли да кажете толкова ли са сериозни.. нищо не разбирам.. Извинявайте предварително

# 521
Здравейте момичета, накой случайно да продава Фрагмин 2500E или 5000E. Доста ми е спешен, поръчах от Германия, но няма да пристигне навреме.

# 522
В началото на темата е обяснено много добре Simple Smile
В общи линии имаш две мутации, едната високорискова и е добре да направиш консултацията с Лисичков преди ин витро.
Не се притеснявай излишно, Тромбофилията се овладява, добре е, че е хваната навреме.

Успех!

Благодаря много за отговора! Забравих да кажа,че аз съм в 13 г.с и ми назначиха изследванено,заради аневризъм и поставен стент. Мерси за бързия отговор Simple Smile

# 523
Здравейте!Доста съм притеснена.С тромбофилия Фактор 5 съм хетерозигот и Пай хетерозигот.На терапия фраксипарин съм 0,4 от положителен тест.Следя се при Колева и Вецев,които са с коренно различни подходи и терапии и се обърках.За фраксипарина са на едно мнение,но Колева изписа Натаспин през ден,а Вецев аспирин кардио 75+ фраксито,всеки ден.Доверих се на Вецев понеже той измери кръвотока в 8+4 гс и каза,че от дясно е влошен и че натаспин няма да помогне.А само фракси не е достатъчен.До тук добре,Спазих неговата терапия,но 7 дни след приема на аспирин почнаха да ми стават буци и сини от фраксито.Инжекциите ми ги слага мед.сестра.Не мога да си го обясня месец преди това никога не са ми ставали синини.Чудя се има ли връзка аспирина.При вас случвало ли се е.При Вецев съм на 21 май на преглед и тогава ще задам въпросите си.Другото,което ме притеснява е да не преразредя кръвта.На кръвните изследвания за коагулация всичко е повече от прекрасно,като appt е на горна граница 27 при горна граница 30.Чудя се да продължа ли с аспирина или да го заменя с натаспин.Ох много въпроси и объркано звуча,но при първата бременност не знаех за тромбофилията и сега ми е ново и неясно.

# 524
С натрупване на фраксирарина все повече синини и буци ми се получават, целия ми корем и ръце са сини и подути, мисля че аспирина няма общо. По-добре послушайте д-р Вецев, ако на 21 има проблем с преразредена кръв той ще види това и ще Ви назначи допълнителни изследвания.
Здравейте!Доста съм притеснена.С тромбофилия Фактор 5 съм хетерозигот и Пай хетерозигот.На терапия фраксипарин съм 0,4 от положителен тест.Следя се при Колева и Вецев,които са с коренно различни подходи и терапии и се обърках.За фраксипарина са на едно мнение,но Колева изписа Натаспин през ден,а Вецев аспирин кардио 75+ фраксито,всеки ден.Доверих се на Вецев понеже той измери кръвотока в 8+4 гс и каза,че от дясно е влошен и че натаспин няма да помогне.А само фракси не е достатъчен.До тук добре,Спазих неговата терапия,но 7 дни след приема на аспирин почнаха да ми стават буци и сини от фраксито.Инжекциите ми ги слага мед.сестра.Не мога да си го обясня месец преди това никога не са ми ставали синини.Чудя се има ли връзка аспирина.При вас случвало ли се е.При Вецев съм на 21 май на преглед и тогава ще задам въпросите си.Другото,което ме притеснява е да не преразредя кръвта.На кръвните изследвания за коагулация всичко е повече от прекрасно,като appt е на горна граница 27 при горна граница 30.Чудя се да продължа ли с аспирина или да го заменя с натаспин.Ох много въпроси и объркано звуча,но при първата бременност не знаех за тромбофилията и сега ми е ново и неясно.

Общи условия

Активация на акаунт