Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 41 081
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Привет , аз ходех и при двамата и накрая останах само при Вецев защото Колева не мери кръвотока преди 13 та седмица което си е важно за мен . Вецев има страхотен подход , махна ми натаспина и ми назначи АП всеки ден , кръвта ми беше малко пре разредена но той гледа и доплера и ако там не се отпушват тръбите значи опасност няма и трябва да си малко преразреден за да се отпушат ! Когато се отпушиха моите ми назначи по малка доза АП , и ми проследи терапията с Анти ХА и Аспи тест .
Синините и Буците стават от самиф Ффраксипарин , и нямат отношение с аспирина който пиеш .Фраксито като цяло предизвиква алергии при много жени . Мисля че ставаш объркана защото ходиш при два човека които различно гледат на нещата малко и така няма как да си спокойна .Избери си един от двамата и се следи при него .Аз останах при Вецев , по много причини . Не може да заменяш Ап с Натаспин , това са две различни неща , и няма значение пак казвам че за ти завишени показателите и моите са и всичко е ок

# 526
Момичета знаете ли ца колко време се обработва анти-ха в Токуда?

# 527
  • София/Севлиево
Като ви чета и страх ме хваща.И аз съм при Вецев с 150 мг Аспирин и 2х1 Натаспин и Алеракт.В понеделник си пусках стандартните изследвания-аРТТ, Фибриноген, Протромбин,всичко е идеално,даже аРТТ за пръв път от години го виждам над 30(горната граница е 36,моето е 34).В 9 г.с.имах огромен проблем с кръвотока и затова ми е тази терапия.Мутациите са ми PAI 4G/5G и неусвояване на фолиевата.Обаче имам само основния пакет и все повече се замислям дали да не изследвам TAFI,ACE и фактор 13(те ми бяха препоръчани от Станулов,който ми прави инвитрото,но когато му казах,че имам успешна бременност без терапия с НМХ и загуба с терапия от ден 1 на трансфера каза,че може и да не ги правя, Вецев също не ми е препоръчал нищо допълнително)...

# 528
И от кое те е страх ? При положение че си имала голям проблем с кръвотока , и вецев ти е дал тия дози спрямо твоята ситуация ? Момичета не сравнявайте терапиите с своите , все пак имаме различни фактори , различни тела , различни съдове

# 529
  • София/Севлиево
Страх ме е да не преразредя кръвта или пък дали терапията ще е ок до край.Едни такива неща ми се въртят из главицата.Дето вика ММ"Много четеш,ще откачиш",ама аз трябва всичко да знам и да се постарая да направя най-доброто за мен и бебето.С предната бременност ми бе толкова лесно(вече имах една загуба,но нямаше толкова много информация и съответно възможност за размисли дали това или онова е ок).Там е работата,че ме мъчи мисълта дали пък все пак да не изследвам тези допълнителни неща(и да се вкарам в по-голям филм ако излезе нещо) или пък просто да се успокоя и да се наслаждавам на бременността си...Знам че докторът ми ще направи всичко,което е необходимо,все пак го проучвах доста преди да забременея и съм го избрала много внимателно...

# 530
Аз като си пуснах допьлнително Тафи и Анаксин той ми каза и за какво , то така до без край може да пускаш ! Вече е ясно че си на терапия . Така че споко . Стига си се филмирала , Казвам ти аз съм преразредена , но артериите работят супер Simple Smile

# 531
Елислава,така е.Всеки с притесненията си.Един го е страх да не праразреди,друг дали пък не му е малко терапията.Добре,че е темата да обменяме опити и да си даваме кураж.Ще си слушаме лекарите
Bochinka права си.Всички сме с различни организми,килограми,заболявания.Дори двама човека с напълно еднакви мутации може терапиите да се различават коренно.
Познавам момиче с фактор 5 и протромбин изкарало само на аспирин и то включен в късни седмици.
Други пък с нискорискови мутации от началото са на сериозни терапии.Явно е до организъм,начин на живот и т.н.
Благодаря на отговорилите.Успокох се малко.Продължавам си терапията и ще гледам да мисля положително.
Успешен ден на всички ви!

# 532
Ели, според мен слушай Вецев и недей да се филмираш.И аз не съм пускала всички фактори.За какво.Видя се че има проблем, назначиха ми терапия и още 16 да изследвам няма нищо да се промени...
Лекарите имат и различни подходи при следенето на терапията, затова трябва да си изберем един и да следим неговите съвети, иначе просто не става.Няма как да ходим при трима и да изпълняваме всичко, като те имат различни подходи.Аз последния път питах Вецев да пускам ли пак коагулация, той ми каза, не сега няма нужда.Съгласявам се и толкоз.В крайна сметка коя съм аз да му философствам.Ако не съм съгласна ще отида при някой , който нонстоп пуска кръвни и ще се следя само при него.
Оповам се и на това, че Лисичков ми каза същото.За него терапията се следи от АГ спрямо доплера и кръвна картина, не се пуска нонстоп коагулация....Да очевидно всички са на различно мнение по въпроса, но затова решаваме на кой ще вярваме и го слушаме, иначе ще се побъркаме😊

# 533
аз точно заради това избрах Вецев , човека ясно ми каза , «С аспирина малко се преразреждаш , но спреш ли го веднага става много зле положението , Така че ще го пиеш докато тия артерии не се отпушат както трябва » Каза ми и че терапията ми действа добре и така .

# 534
  • София/Севлиево
А Вецев изписа ли на някоя от вас сок/фреш от нар? Защото на мен ми назначи,първо за 2 седмици по цял литър(накрая повръщах от него),после по 1 чаша от около 300 мл и до днес го пия,т.к.с ММ видяхме,че явно има ефект,а доктора не е казал да го спирам...

# 535
Сока от нар е суперрррр полезен за анемия , да проблеми с кръвта , като цяло е супер готин в тази аспекти и ясно ти го е назначил по причина . На мен не ми е , но ако ми назначи с удоволствие ще пия сок от нар . Гледам сама да си купувам , или ям нар или пия сок

# 536
Ели на мен не ми е изписвал сок от нар.
На теб по каква причина ти го изписа.Мен ми изписа Алекарт,аспирин,потвърди да продължавам с фракси,каза да си пия фолиева мета форма и б12.Това е засега.Казс ми да пия 2,3 вода,които аз по принцип си пия и физическа активност.На 21 съм при него отново и ще видим дали ще добави нещо още.За следенето при двама лекари вече се съгласих.Мисля да прекратят скоро посещенията при единия,но не знам как да го направя.Директно да заявя,че повече няма да ходя.Малко ми е неудобно,как да кажа на даден лекар,че избирам друг. Simple Smile

# 537
Алеракт пия и аз , само че той ми го е изписал по 2 пъти а аз го пия кога 2 кога 1 че забравям , за лекаря , нее нужно нищо да казваш , просто не отиваш на преглед , отменяш си часа и така

# 538
  • София/Севлиево
Каза за по-добър кръвоток.И аз съм с Алеракт 2х1.И извън София едва го намерих миналата седмица като ми свърши.Първо проверих в Севлиево,където бяхме, нямаше,на другия ден с ММ отидохме до Плевен да видя баба ми и чак в 5 или 6 аптека, където питахме,го имаха(в Марешки и Медея не,което много ме учуди, защото в тях винаги има всичко).

# 539
Момичета, Вецев давал ли е да изследвате hs CRP и каква стойност ви излезе?
И някой има ли представа защо след 2 месеца прием на Метилирана форма на ФК 2х1 стойността ми е 33, за разлика от преди да почна да взимам метилирана (36)... При референтни стойности 8-60.
Не разбирам...

Общи условия

Активация на акаунт