Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 41 012
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
  • София
PrimaVera,извинявай ако си споделяла,но кой хематолог те следи?

# 556
PrimaVera, и аз се интересувам от хематолога ти? Предполагам, визираш д-р Ковачев за новото попълнение.

# 557

Уау, Белла, наистина страхотно обяснение!!! 👏👏👏 Благодаря ти сърдечно! ❤️❤️❤️ Даже си го записах отделно на един лист, за да го препрочитам и преосмислям. Наистина сърдечно ти благодаря!!! Знам, че уж моите фактори се водят "нискорискови", но след загубата вече твърдо съм решила, че ще действам "better safe than sorry".... Знам за твоята още по-горчива загуба и че ще ме разбереш. Още повече когато нещата не се случват по нормалния начин, а с ин-витро, защото сме по мъжки фактор.... Така че аз със сигурност ще отида отново при проф. Паскалева и ще замеря стойностите с анти-ха и аспи тест, като за себе си съм решила вече как да действам. Само да се получи бременност... 🙏💗💗💗Дано Бог е с нас! 🌹❤️🍀 Моля те, кажи ми, ако имаш случайно информация, кога според теб възможно най-рано (като гестационна седмица) бих могла да отида? Вие обсъждали ли сте този въпрос? На мен ми беше казала миналата година да ида около 10-та г.с., но ако за бременея, дай Боже, не знам как ще издържа дотогава при толкова много неизвестни.... И ме е страх. Благодаря ти предварително за отговора! Пожелавам ти от сърце скоро да се сбъдне и твоята мечта!!! ❤️❤️❤️

Аз ходих при проф.Паскалева без да съм бременна-направих го, защото тук ме посъветваха, че е добре да отида при нея предвид моите мутации - Фактор 5 хетеро и ПАЙ хомо, а и някак психологически да знам, че съм отишла при хематолаг, генетик и имунолог и да събера информация от няколко места.
Иначе проф.Паскалева, ако не греша искаше първия преглед да е някъде 12г.с не съм сигурна, но като цяло каза, че поне 3 пъти ще се виждаме, за да проследяваме терапията.
Момичетата са ти писали, че не е шега работа тази терапия за разреждане на кръвта-може да стане голяма беля.
Ето например аз съм с високорискова мутация, но ужасно се притеснявам не толкова от НМХ, колкото от аспирина, но всеки сам решава коя терапия да следва-рискът винаги е за наша сметка...

Аз също ти пожелавам съвсем скоро най-благата вест да те споходи 🙏♥️

# 558
И аз ходих при Паскалева, небременна. С малко настояване от моя страна (хетерозигот съм по MTFHR, TAFI, b-fibrinogen, Factor 13; най-вероятно съм имала и високо кръвно по време на бременност, непроследено..) и предвид, че имам загуба в 36 седмица, някак склони, че все пак е хубаво да ме види като забременея. Каза 8-10-12 седмица да отида, но аз ще отида най-късно в 8г.с., каза че ще изследва свободен протеин С, за да се прецени дали имам нужда от НМХ, а от 12гс да включа аспирин 150 и после да се проследи с аспи тест..
След това бях на преглед при д-р Вецев, той видя назначението от Паскалева и ще се съобрази с него.. но се "поизсмя" на предписанията на доц. Русев.
Също така д-р Вецев ми каза, че най-вероятно при мен ако има нужда от НМХ, най-вероятно би се включил в по-късен етап, ще се следи и самата бременност.
Този план засега мен ме "устройва". Надявам се всичко да сработи.

# 559
Момичета, аз живея в чужбина. Иначе с удоволствие бих ви споделила болницата в която се следя.

pink dreams да, него визирам.

Проф.Паскалева обръща внимание и на ниско-рискови мутации,  но обичайно след късна загуба. Моя близка приятелка загуби бебе в 20-та седмица и се следи при Проф. щПаскалева и д-р Вецев. Д-р Вецев изобщо не се бърка в назначенията на Проф.Паскалева през цялата бременност.

maita05 всеки нормален лекар би се изсмял на назначенията на Русев.

# 560
аз пък се следя само при Вецев и той много си разбира от терапиите и той ми ги следи на този момент

# 561
Въобще не знам на кой да се доверя. До преди загубата ми януари месец и идея нямах от тази тема(не че и сега съм много запозната), но в крайна сметка се оказах с разни мутации. Освен да се опитам да запазя час при проф.Лисичков.
Лошото е,че докторът при който бях до скоро, въобще не признава тромбофилия и е против всякакви изследвания. А от скоро съм пациентка на МЦ Сигридов .

# 562
докторите които разбират гт тия тромбофилии говоря за АГ са Вецев , Колева , Нашар , Атанасова , Ташков ,

# 563
Здравейте, смели хора!

Интересувам се от това изследване антифосполипидни антитела. Поправете ме, ако бъркам, но това не е ли изследване за придобита тромбофилия? Също така, лекарката, която посетих наскоро ми каза да изследвам Анексин V, което всъщност не е ли дали имам поносимост към аспирин или не?

Бихте ли ми разяснили как да тълкувам резултатите? По моя логика, негативен би трябвало да означава, че нямам придобита тромбофилия и имам поносимост към аспирин?

Благодаря ви предварително! 😊

# 564
Sophie всичко, което си изследвала са фактори на придобитата тромбофилия. Нямаш такава. Това за което мислиш, че е за поносимост към аспирин, отново е фактор на придобитата. Няма общо с аспирина. Принципно ако нещо беше положително, трябва терапия с аспирин.

pink dreams ако искаш да ходиш при това АГ, си ходиш. Само го осведомяваш, че си на еди каква си терапия (ако хематолог ти изпише) и толкова. АГ-то като тръгне да лекува жена си, или сестра си, може да си дава мнението и да си позволява да признава или не нещо си. Защото на тях им е лесно - загубите ги преживяваме ние - не те.

# 565
пак даваш някакви безумни съвети . АГ то следи доплер , ако види че по доплер нещата не са ок , може да корегира терапията . Хематолога не ги следи тия неща и не му влиза в работата това ! Ако бебето лошо се снабдява с кръв има пълно право да дигне терапията . всичко е комбинация , не той казва тоя не прави нищо ! Моля ти се

# 566
  • София
Bochinka, maita05, BellaAa - благодаря за съветите!  Бих искала да споделя, че след загубата ми от миналата година и преди да направя замразен трансфер, от който за съжаление не настъпи бременност, аз също посетих проф. Паскалева за свое собствено успокоение и за да видя дали ще ми предпише нещо. След като видя резултатите от ранната фетална морфология при загубената бременност и ме изслуша, проф. Паскалева ми предписа рецепта за Фракси/Клексан 0.4 след трансфер. Така че смея да заявя, че не ме е отсвирила по никакъв начин, напротив, беше много мила и ми обърна внимание, за което сърй благодаря! ❤️🙏 Да, ако се наложи, ще посетя и Лисичков, разбира се, но се надявам, ако настъпи бременност при мен, да се видя с нея възможно най-рано, поне 7-8 г.с., ще видим. Иска ми се да направя анти-ха и аспи тест, дано дотогава не е късно... 🙏 Объркването ми произтече от настоящия ми репродуктивен АГ, който предписа само Акард 150 милиграма и хич не ми е проследил с доплер маточни артерии или поне не е казал да го прави, защото е доста обран откъм приказки... Аз също съм се насочила към д-р Вецев, ако дай Боже настъпи бременност 🙏 Можете ли да ми споделите, за да проследява той по Здравна каса, в Шейново ли се записвате и въобще какъв е процеса? Или си плащате за всеки преглед, респективно доплер? Благодаря предварително за информацията! Бъдете здрави! 🍀🍀🍀

# 567
Вецев ще те следи по здравна каса след 12-13 седмица както си му е реда защото тогава става записването ! Нее в шейново а в Поликлиника България или мц Феникс ! Мен ме следи на 2 седмици с доплер и корегира терапията самостоятелно в следствие на този доплер защото както милион пъти казах ! По аптт и тия , съм преразредена малко но артериите са запушени ! Сега вече са ок и намалих малко АП то до 13 та седмица и сега ще почвам пак по голяма доза тук вече заради плацентата и риска от прееклампсия , за това и казвам че да слушаш само Хематолог е пълна глупост , той ще види че си преразреден ще ти намали дозата но тя няма да има отклик на артериите ти . А то това е важното нали , бебето да се снабдява с кръв . Имам 3 загуби , така че знам какво е да не си на терапия. И който ми беше казал спри това дай това аз не го слушам , слушам си Вецев който си разбира , който вижда как тече тая кръв там , и знае как да храни бебето

# 568
  • София/Севлиево
И аз имам пълно доверие на Вецев.Все пак няколко години издирвах АГ,който да разбира от тези неща и накрая се спрях на него или Дяволов.Знаех,че и Нашар е добра,но тя е лекарката,която замалко не умори мен и бебето при раждането и нямаше как да ѝ се доверя по никакъв начин.През 2016-та отидох след втората си загуба при проф.Паскслева.Тя ми обърна много внимание,но не знам дали не се дължи на факта,че бях с ММ и той първо се свърза с нея и бе много настоятелен.Назначи ми терапия,минах и преглед в 6 г.с.(при мен проблемите стават до 8-9),обаче терапията не помогна(според изследванията дозата бе ок,но може би защото бяха три бебета и бе бях склонна на индукция стана тъй)...

# 569
Друг е и въпроса дали ембрионите са ви изследвания след аборт защото да се мисли че аборта е само заради тромбофилията е много грешно . Аз имам 1 100% само заради аномалия , 1 имам с даун но то щеше да се роди ако бях на терапия така че тук ми е 50-50 . и 1 който е изцяло заради тромбофилията в 8 ма седмица . Така че малко тук също е такова положение шантаво .

Общи условия

Активация на акаунт