Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 41 026
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
нормална ти е стойноста , не виждам причина за притеснения

# 541
  • София/Севлиево
На мен.Първо хс срп ми бе 8 някъде през март,сега в понеделник-14.Пих АБ ,но явно без ефект.
За ФК не съм я изследвала.
Момичета, Вецев давал ли е да изследвате hs CRP и каква стойност ви излезе?
И някой има ли представа защо след 2 месеца прием на Метилирана форма на ФК 2х1 стойността ми е 33, за разлика от преди да почна да взимам метилирана (36)... При референтни стойности 8-60.
Не разбирам...

# 542
Здравейте! Може ли някой да даде съвет за тези резултати, правени са в Геника след диагноза-кухо яйце.Утре съм на доктор, но все пак ще бъда благодарна, ако някой може да ги коментира...

# 543
  • София
Момичета, моля да ми пратите линкове на български и/или английски в които е обяснена разликата между ниско молекулните хепарини (тип фраксипарин, Клексан) и аспирин (тип акард). Не мога да си обясня защо хематолог ми дава рецепта за фракси 0.4 след трансфер, а АГ настоява да съм на акард. Много ми е объркано и притеснено, въпреки че следя темата от известни време пак не знам как да постъпя... Ако има значение, след ин-витро процедура съм, на сеж трансфер, с една загуба в 12 г.с. миналата година, хомозигот по PAI и хетерозигот по MTFHR. Благодаря сърдечно!

# 544
Защото си с нискорискова мутация за която нее 100% наложителен хепарина.

# 545
  • София
Благодаря за отговора! То и на мен ми казаха, че не е наложително, но аз си бия фраксито на моя отговорност.... Наложително или не, няма как да повярвам след загубата, която преживях, и която в голяма степен се дължи именно на "нискорисковия" ми фактор... Съжалявам. Ще съм благодарна да ме насочите към литература, по-добре на български! 🙏

# 546
пиши в гугл разлика межлу аспирин и хепарин , много неща излизат . Но като цяло фактора ти наистина е много нискорисков така че мисля че с аспирин само си ок

# 547
  • София/Севлиево
Съгласна съм с Бочинка.Аз имам същите две мутации и съм с Аспирин и Натаспин.Имам загуба с НМХ и затова сега решихме да не го почвам.Според изследванията терапията ми работи...

# 548
На мен проф.Паскалева ми обясни, че аспирина влияе на броя на тромбоцитите и нормалната функция на кръвотока, а хепарина на  състоянието на кръвта, също и че в световен мащаб прилагат хепарин (не винаги) към края на бременността, защото именно тогава е периода на физиологично сгъстяване именно заради раждането.
Или разликата между аспирин и хепарин е механизма им на действие - хепаринът на протеините в кръвта, превръщането на протромбин в тромбин ( елемент, който образува съсиреци), а аспирина пряко засяга тромбоцитите

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 10:48 от BellAaAa

# 549
Момичета, почти всеки ден ви чета и още повече се обърквам с различните мнения на аг-та ви и хематолога.  Аз имам изписана терапия при + тест от д-р Ковачев (МЦ Сигридов), която е през ден редувам фракси 0.4 с аспирин протект. Също така , един месец преди възобновяването на опитите да започна с аспирина.
Сега вече се колебая да му се доверявам ли или да търся друг специалист.  
П.С. другото, което ме обърка е с какви мутации съм. От прочетеното тук си мислех, че съм с нискорискови, а той ми каза, че са високорискови.

# 550
Тафи не е много нискорискова мутация

# 551
Момичета, моля ви за малко помощ. Излезе ми белтък в урината 22mg/dl (при референтни 0-30mg/dl). В 17г.с. съм и преди бременността кръвното ми беше доста височко (130/90), сега е окей (105/75). Чудех се дали толкова висок белтък още от сега подсказва, че ще развия прееклампсия или е сравнително нормално вече толкова да се е завишил? Има ли някой опит с подобни резултати и отключване на прееклампсия?

# 552
  • София
На мен проф.Паскалева ми обясни, че аспирина влияе на броя на тромбоцитите и нормалната функция на кръвотока, а хепарина на  състоянието на кръвта, също и че в световен мащаб прилагат хепарин (не винаги) към края на бременността, защото именно тогава е периода на физиологично сгъстяване именно заради раждането.
Или разликата между аспирин и хепарин е механизма им на действие - хепаринът на протеините в кръвта, превръщането на протромбин в тромбин ( елемент, който образува съсиреци), а аспирина пряко засяга тромбоцитите

Уау, Белла, наистина страхотно обяснение!!! 👏👏👏 Благодаря ти сърдечно! ❤️❤️❤️ Даже си го записах отделно на един лист, за да го препрочитам и преосмислям. Наистина сърдечно ти благодаря!!! Знам, че уж моите фактори се водят "нискорискови", но след загубата вече твърдо съм решила, че ще действам "better safe than sorry".... Знам за твоята още по-горчива загуба и че ще ме разбереш. Още повече когато нещата не се случват по нормалния начин, а с ин-витро, защото сме по мъжки фактор.... Така че аз със сигурност ще отида отново при проф. Паскалева и ще замеря стойностите с анти-ха и аспи тест, като за себе си съм решила вече как да действам. Само да се получи бременност... 🙏💗💗💗Дано Бог е с нас! 🌹❤️🍀 Моля те, кажи ми, ако имаш случайно информация, кога според теб възможно най-рано (като гестационна седмица) бих могла да отида? Вие обсъждали ли сте този въпрос? На мен ми беше казала миналата година да ида около 10-та г.с., но ако за бременея, дай Боже, не знам как ще издържа дотогава при толкова много неизвестни.... И ме е страх. Благодаря ти предварително за отговора! Пожелавам ти от сърце скоро да се сбъдне и твоята мечта!!! ❤️❤️❤️

# 553
Паскалева ще ти се изсмее на едната нискорискова мутация която имаш . И на своя глава чесно ти казвам нее много ок ! Посети Лисичков . Той по ще те приеме от колкото паскалева с един Хомозигот по Пай .На своя глава също нее ок защото Аг тата следят доплер ,може да прокървиш с тия кръворазреждащи . Мислиш си че е много сейф ама нее точно така

# 554
Аз честно казано не мога да разбера при терапия назначена от хематолог, АГ-тата ви защо се месят?! Тяхната работа е да следят действието на терапията върху кръвотока. Всичко останало е работа на хематолога. Той това е учил. АГ е учил как да следи женски детеродни органи и да изражда бебета. Може там да е чел 1-2 дни за тромбофилията, ама я го сравнете с 5-6 години учене от хематолог.
Аз в нито един миг не съм се усъмнила чия терапия да следвам, ама то и АГ изпълняваше стриктно препоръките на хематолога. И като вкарах думата “препоръки”... това, което ви казва който и да било лекар е препоръка, а не закон. Не знам в България какво толкова им треперите на тези лекари. Никой нищо не може да ви задължи да правите. Те трябва да ви изложат абсолютно всички факти за терапии, опасности, странични ефекти и е ВАША работа да решите как да действате.
Моят хематолог когато го питах защо ми дава доза 0.8 и той (след като ми беше обяснил подробно всичко описано по-горе) ми каза - аз не мога да те принудя да следваш моята терапия, ти решаваш. Но на базата на моят опит и твоята медицинска история, аз знам че ще успееш само с тази доза. И се оказа прав.
За портокола - две ниско-рискови мутации, първа успешна бременност след ин витро без изобщо да знам за тромбофилията, втора бременност завършила със загуба в 18-та седмица без абсолютно никакви индикации, трета бременност завършила в 10-та седмица с терапия НМХ и аспирин, при нея - жесток кръвоизлив от аспирин 10 дни след като е прекратен приемът на същият, четвърта успешна бременност на терапия с НМХ 0.8 от 3+1 до денят на индукцията, огромен вътрешен и два огромни външни хематома поради прием на аспирин без да имам необходимост и... една маса други проблеми по време на тази последна бременност. Но успяхме! Не аз - ние заедно с моите доктори успяхме.

Съветвам ви да четете хубаво за аспирина преди ей така да се хвърляте да го пиете като бонбонки.
И честито за новото попълнение в екипа на лекари предписващи абсурдната терапия НМХ през ден.

lollytea или си объркала стойностите или не знам. Но ако това, което си написала е вярно - белтъка ти е в норма.

Общи условия

Активация на акаунт