Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 42 558
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, здравейте. Четох доста по темата с тромбофилиите и вече съвсем се обърках. Излязоха ми изследвания правени по повод това, че нещо забременяването не се получава плюс един мисед преди време в ранна седмица. Та сега гледам ей така Flushed
Понеже ме тресе нервата докато стигна до лекаркана и коментираме изследванията се обръщам към вас. Има ли нещо много притеснително според вас или да спя спокойно?

# 151
След като има терапия назначена от хематолог, нямам идея защо АГ се меси. Всеки да си гледа гьолчето. Аз не бих чакала да се види ембрион или сърдечна дейност, защото в някои ситуации тогава вече е късно.

Да не би да иска да види дали не е извънматочна, защото тогава би било противопоказно Клексан?

При мен беше ясно, че ако не започна НМХ веднага след + тест (който трябваше да бъде направен възможно най-рано, в случая в 3+0) бременност едва ли ще има. Никой не е гледал или мислил извънматочна ли ще е, каква ще е.
А тези на които мутациите им налагат започване от началото на цикъла? Или тези с ин витро?
Не виждам никаква логика в това с извънматочната.

Истината е, че и аз не виждам логика... Просто четох за Клексан, че понякога - в първия триместър - е противопоказно за развитието на органите на плода! И психясах... Все пак си бих инжекцията и мисля да редувам до прегледа с Натаспин... Какво мислиш?

# 152
Момичета, здравейте. Четох доста по темата с тромбофилиите и вече съвсем се обърках. Излязоха ми изследвания правени по повод това, че нещо забременяването не се получава плюс един мисед преди време в ранна седмица. Та сега гледам ей така Flushed
Понеже ме тресе нервата докато стигна до лекаркана и коментираме изследванията се обръщам към вас. Има ли нещо много притеснително според вас или да спя спокойно?

Няма да те лъжа, имаш си "букет" от мутации включително и две от високорисковите.
Със сигурност ще ти трябва терапия, за да се докара докрай успешно бременност, но хубавото е, че всичко се контролира.

# 153
Здравейте, искам да си пусна изследвания за активност на протеин с и s и активност на антитромбин.
Започнах да си поставям клексан 0,4, профилактично, за всеки случай(хетерозиготи съм по pai) В 31 г. с съм.
Поставям го вечер в 20.30.
Въпросът ми е, дали клексанът ще попречи на изследванията и сутрин на гладно ли се дава кръв?
Не мога да попитам лекар, нямам достъп до такъв, който разбира. Моето АГ не се вълнува от тези неща. АГ по ФМ каза, че мога да пусна активност на протеините, но че в Бг не се правили такива изследвания, а аз ги намерих в Бодимед и счита, че в Бг жените прекалява с тези изследвания

# 154
bonibon с кръвен тест. Няма как иначе. Аз от много време не правя от пикливите.

dreaming_girl добър коктейл от мутации имаш. Трябва ти консултация с хематолог и ще си на терапия. Освен това трябва да си пуснеш изследвания на витамини Б12, Б6, Б9 и Д. Б12 и Д трябва да са на горна граница преди забременяване. За останалите не съм запозната.

Alaskata поне ако ще започваш терапия я прави като хората. Поставяне през ден на НМХ е все едно не си го биеш. Поне не се боди напразно.
В листовката на Клексан пише и че не трябва да се използва за дълги периоди, ама всички бием месеци наред.

Buenadia ако нямаш
достъп до лекар, кой ще ти ги разчете тези резултати? Аз мога да си разчета всичко от хематолога, ама тези са ми тъмна Индия. Стойности, съотношения... изобщо необходимо ли е с твоите мутации...

# 155
Такъв "букет" от мутации би ли могъл да е причина да не се случва забременяване? Или по-скоро е причина за проблем с износването?

# 156
Тромбофилията е коварна. Може да е проблем за всичко, но, както ти казах, контролира се успешно Hug

# 157
Такъв "букет" от мутации би ли могъл да е причина да не се случва забременяване? Или по-скоро е причина за проблем с износването?

Може да пречи на имплантацията, което е достатъчно, за да няма забременяване.
Отделно е твърде вероятно да са ниски нивата на витамините, което пък влияе на качеството на яйцеклетките. Особено пък витамин Д, който според последните проучвания е в недостиг при 40-70% от човешката популация.

# 158
Здравейте, искам да си пусна изследвания за активност на протеин с и s и активност на антитромбин.
Започнах да си поставям клексан 0,4, профилактично, за всеки случай(хетерозиготи съм по pai) В 31 г. с съм.
Поставям го вечер в 20.30.
Въпросът ми е, дали клексанът ще попречи на изследванията и сутрин на гладно ли се дава кръв?
Не мога да попитам лекар, нямам достъп до такъв, който разбира. Моето АГ не се вълнува от тези неща. АГ по ФМ каза, че мога да пусна активност на протеините, но че в Бг не се правили такива изследвания, а аз ги намерих в Бодимед и счита, че в Бг жените прекалява с тези изследвания

Паскалена ми ги пуска в НКБ , ако не се лъжа. Ако не- имунолозите в Надежда ми ги изследват пред няколко седмици, така че ако искаш ми пиши на лични да ти пратя референтните стойности.

# 159

Може да пречи на имплантацията, което е достатъчно, за да няма забременяване.
Отделно е твърде вероятно да са ниски нивата на витамините, което пък влияе на качеството на яйцеклетките. Особено пък витамин Д, който според последните проучвания е в недостиг при 40-70% от човешката популация.

А витамин Д, Б6 и Б12 дали са ОК по време на бременност да се взимат?

# 160
sheli те референтните ги има на изследването. Обаче те не са достатъчни, за да се тълкува то. Има си и други показатели, които се изследват заедно с протеините и самите те имат съотношение между тях си. Няма как пациент да си ги изтълкува сам, ако няма достъп до лекар.

alaskata да. Едното е фолат, който направо е задължителен.

# 161
Момичета, здравейте. Имам загуба в 8 г.с. Днес имам резултат за тромбофилия. На мен ми изглеждат страшни. Някоя от вас има ли тези мутации и какъв е въобще риска?

# 162
Здравейте, момичета! Бременна съм в 10 г.с., с предишна загуба в 6 г.с. На своя глава си пуснах изследване за тромбофилия, моля ви за коментар, защото съм на преглед чак на 15.04., исках да пратя изследванията на лекарая си, но е в отпуск до 03.04. От Русе съм

# 163
Ще ти назначат терапия. Не отлагай, а се свържи с лекар възможно най-скоро.
Честито и този път всичко ще е наред Hug

# 164
Привет,

идвам да споделя как мина вчерашния преглед при проф. Паскалева.
Моите мутации са фактор 5 на Лайден хетеро и ПАЙ 4Г/4Г хомо. Реши да изследваме фибриноген, протеин С,S и още нещо и така определи  доза 0,4 клексан, но не от положителен тест, а към 10 г.с.и  аспирин 150 от 14 г.с някъде. Обясни, че аспирин може да се пие до 5 дни преди термин, което ме изненада.. People Ok Woman
Разбира се, ще се виждаме 3 пъти по време на бременност, за да  проследи дали дозите са добре.
Очаквах терапията й да съвпадне с тази на доц. Конова и с тази на генетика, а именно 0,6 клексан от + тест и АП, но се разминаха.
Аз съм на мнение, че НМХ е добре да започне след + тест, но се колебая коя терапия да следвам, загубата ми е в 36 г.с на здраво бебе, без изоставане в развитието и килограмите.

Общи условия

Активация на акаунт