Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 42 566
  • 773
  •   1
Отговори
# 165
Бела, според мен си започни терапията от + тест, като имай предвид, че дозата може да се увеличи в хода на бременността. Аз започнах с 0,4 фраски, но сега съм на 0.6 след преглед при Паскалева, като нямам Фактор 5, а други 3 мутации на кръвосъсирването. Ужасно нещо си преживяла и от сърце ти желая скоро да видиш + тест и да гушнеш живо и здраво бебенце с Божията и докторската помощ!

# 166
sheli2005

Благодаря Flowers Four Leaf Clover
Срещите с трите специалиста ми бяха от изключителна полза, но смятам, че е редно да започна от + тест.

# 167
Момичета, конкуртирах се с генетици. Казаха, че абсолютно никаква терапия не е необходима (хетеро съм фактор V, на предната страничка съм постнала мутациите). С 1 дума- нищо ми няма въпреки плашещо изглеждащия за мен резултат.

# 168
Здравейте, може ли мейл на Паскалева Simple Smile

# 169
dreaming_girl ако на теб нищо ти няма с хетерозигот по високо-рискова мутация, то какво да кажем ние с хетеро по ниско-рискови, които се бучим с НХМ по 10 и повече месеца и имаме по няколко загуби зад гърба си...

# 170
Момичета, и аз започвам Клексан от утре Sad Някой знае ли дали може да се приема с но-шпа и дуфастон, че забравих да питам

# 171
Момичета, и аз започвам Клексан от утре Sad Някой знае ли дали може да се приема с но-шпа и дуфастон, че забравих да питам
Аз приемам и трите + още доста неща Wink

# 172

Вчера ми излязоха резултатите за тромбофилия, но всеки доктор е на различно мнение. Едни казват, че е нужна терапия при +тест, а други, че няма никакъв проблем. Объркана съм и не знам на кого да се доверя. С един мисед съм в 10та гестационна седмица

# 173
Ох, не знам вече какво да мисля. Всеки е на различно мнение....то вярно, че по принцип колкото различни лекари пита човек толкова различни мнения ще чуе.....Не знам какво да правя. За сега единственото общо мнение е да не правя нищо докато не съм забременяла и че това не може да е причина за липса на бременност.Но ми стои в главата съмнението... Confused

dreaming_girl ако на теб нищо ти няма с хетерозигот по високо-рискова мутация, то какво да кажем ние с хетеро по ниско-рискови, които се бучим с НХМ по 10 и повече месеца и имаме по няколко загуби зад гърба си...

# 174
Ох, не знам вече какво да мисля. Всеки е на различно мнение....то вярно, че по принцип колкото различни лекари пита човек толкова различни мнения ще чуе.....Не знам какво да правя. За сега единственото общо мнение е да не правя нищо докато не съм забременяла и че това не може да е причина за липса на бременност.Но ми стои в главата съмнението... Confused

Аз не видях да си потърсила мнение от хематолог. Той в случаят е единственият, който може да изказва мнение за терапия. А никой хематолог няма да ти каже, че с една високо-рискова и n на брой ниско-рискови, нищо ти няма.

Baby_Monkey аз лично бих поискала смяна на Дуфастона с Утрогестан.

# 175
Само от хематолог не съм,наистина Confused Консултирах се с генетик (репродуктивен) и гинеколожката (пак репродуктивен специалист). Двамата- на две противоположни мнения. Ще потърся и хематолог. Може ли съвет за такъв?

Аз не видях да си потърсила мнение от хематолог. Той в случаят е единственият, който може да изказва мнение за терапия. А никой хематолог няма да ти каже, че с една високо-рискова и n на брой ниско-рискови, нищо ти няма.

Baby_Monkey аз лично бих поискала смяна на Дуфастона с Утрогестан.

# 176
dreaming_girl с тези митации си за проф.Паскалева.

# 177
Здравейте,

Бременна съм в 9 г.с. с Хомозиготен D/D за ACE и Хетерозиготен носител на Val34Leu (F13) и съответно няколко аборта в 7-8 г.с. В момента приемам само Аспирин Протект 100 мг.

Консултирах се с Проф. Паскалева и изненадващо за мен, според нея няма нужда от терапия. Каза ми да се направя изследвания в 12 г.с. и евентуално след това. Консултирах се и с друг доктор (генетик) и нейното мнение беше, че трябва да започна клексан 0.4 веднага, въпреки че кръвните изследвания (Д-димер, АППТ, фибриноген и т.н) за момента са много добри.

Много се чудя кой да послушам - с няколко аборта много се притеснявам да стоя само на Аспитин протект и да чакам...Има ли някой от вас, който е с такива мутации и не е на терапия?

# 178
Здравейте,
Хетерозиготна съм по PAI 4G/5G и хомозигонта по MTHFR. Изследвала съм само тези две мутации + Фактор V Laiden и Фактор II протромбин. Имам месед в 8 г.с., както и едно родено дете. Преди бременност следвах препоръката на доц. Русев за прием на Аспирин през ден и при + тест - Клексан първите седмици. Слагах само първите две седмици.
 Доц. Паскалева беше на мнение, че може да мина и без терапия, но за по-добра имплантация може да се бие Клексан първите седмици. Посетих я превантивно преди да забремения, т.к. правехме опити 2 г, без + резултат.
Докато ми следяха бременността (успешната), АГ-тата заключиха, че няма нужда да се продължава терапията, съдейки по кръвотока.
Сега опитваме за второ и отново посетих доц. Русев. Както можете да предположите препоръча Аспирин през ден и Клексан при + тест и проследяване на показателите.
Пред дилема съм дали да почна аспирина. Вече няколко месеца правим опити и предвид репродуктивното ми минало, може да отнеме време до заветните две черти. А не ми се ще просто така да си пия аспирин още х време.
 Моля Ви, момичета, с нискорискови мутации, споделете как процедирате докато правите опити? Приемате ли аспирин, при + тест биете ли Клексан? Благодаря ви!

# 179
Здравейте,

За пръв   път пиша в темата. Имам 1 кухо яйце и един мисед в ранна седмица, след което пуснах изледвания за тромбофилия и резултатите са следните:

Фактор II (протромбин) (F2, c.20210G>A) G/G Хомозигот по нормалния алел
Фактор V Leiden (F5, с.1691G>A, p.Arg506Gln) G/G Хомозигот по нормалния алел
MTHFR (c.677 C>T, p.Ala222Val) C/T Хетерозиготно носителство на мутацията
MTHFR (c.1298 A>C, p.Glu429Ala) A/C Хетерозиготно носителство на мутацията
PAI1 (SERPINE1) (5G>4G) 5G/4G Хетерозиготно носителство на мутацията
Фактор XIII (F13A1, c.103G>T, p.Val34Leu) G/T Хетерозиготно носителство на мутацията

Др. Русев ми е назначил фраксипарин 0,4  при положителен тест всеки ден и АП през ден. В момента съм бременна в 7 г.с и след като ходих на преглед за установяване на бременноста, гинеколожката ми каза, че според нея няма нужда от тази тежка терапия,тъй като мутациите не са сериозни. Отделно др Русев, не си вдига телефона и няма часове, за да уточним терапията... Има ли момичета с подобни мутации и каква е била терапията при вас, тъй като наистина в момента не знам дали да продължавам с фраксипина и АП.

Общи условия

Активация на акаунт