Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 41 078
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
  • София/Севлиево
Моите и 4-те бяха здрави,поне според изследванията,които правих в Геника.По принцип вадя качествени яйцеклетки,сегашното ми бебе е ембрион с качество 3А,което за жена на моята възраст е супер(на 37 АМХ ми е 4,98 та ако реша сериозно за трето и не ми се получи от последната снежинка мога и последната стимулация да си направя).ММ е на 43,но метаболитната му възраст е 25-26 и няма влошаване във СГ,а дори леко подобрение с годините.Така и не разбрахме защо не успях да забременея повече естествено след раждането на синът ни...Малко отклонение от темата,за което се извинявам.

# 571
Не си първата която споделя такива истории че не успяват след 1 нормалбо без проблемно забременяване . Божа работа ли , природа ли един господ знае . Всичко щее наред .Вецев е добър доктор , Паскалева също стига не се гаври я тромбофилиите на някои защото понякога го прави

# 572
А това с аномалиите и Даун свързано ли е с по-ниска морфология при мъжа според вас?

# 573
Не , Даун се появява в по голяма част от Я а на от мъжа . В случая аз като имам нарушено усвояване по два гена а не по един , на витамините . Тоест двойно по зле от просто единия който имат почти всички . Качеството куца и така

# 574
значи ако АМХ би е бил около 1,2 (при реф. 1-6), LH 8 и FSH 13, демек понижен ЯР, има по-голям риск от даун?

# 575
Не говоря за АМХ а за MtHFR и усвояването на фолиевата киселина и витамините от група Б и Д .Аз нямам проьлем с АМХ , имах даун на 25

# 576
Не говоря за АМХ а за MtHFR и усвояването на фолиевата киселина и витамините от група Б и Д .Аз нямам проьлем с АМХ , имах даун на 25

Да, заговорих за АМХ, понеже спомена качество на Я. А нали нисък АМХ говори за лошо такова.
Добре де, значи тези мои мутации увеличават риска от даун така ли излиза:
MTHFR ген (c.677C>T)Хетерозиготен носител, генотип С/Т
MTHFR ген (c.1298A>C)Нормален генотип A/A
MTRR ген (c.66А>G)Хомозиготен носител, генотип G/G)

# 577
Не само даун е като цяло качествен ембрион.За АМХ не съм компетентна

# 578
Здравейте на всички жена ми момента бременна на 5 месец има тромбофилия хомозиготен носител генотип 4G/4G и всеки ден слага фраксипарин 0,4 и вчера пуснал изследвания и има високи еозонофили,това някаква алергия ли е според вас?Благодаря

# 579
Cengiz високите еозинофили говорят за алергия. Повишават се заради Фраксипарина най-вероятно.

Alaskata Даун е случайно събитие и не зависи от нищо. Просто се случва и това е.
АМХ не говори задължително за ниско качество на яйцеклетките. Има много други фактори, които в съчетание с ниско АМХ не са добри. Но примерно ниско АМХ може да се дължи на ИР или недостиг на витамини Б12 и Д.

Съжалявам, че в България няма правила за нищо в медицината. Но в чужбина не е така. На мен АГ не може да ми изпише нито НМХ, нито високи дози аспирин. Това могат  да направят само определени специалности, сред които е хематолога. Именно затова, ако хематолога и АГ не са в една болница, за да ти гледат досието в системата - просто ти дават задължителният лист от прегледа и отиваш с него при хематолога. Той вижда проблема с кръвотока и ти променя терапията.
Дори когато кървях от хематома, от спешното звъняха в хематологията, за да могат да ми напишат промяната в терапията. В случая трябваше да ми се спре аспирина. Просто когато лекарите носят отговорност за теб и могат да бъдат осъдени за действията си, никой не поема отговорност да се бърка в терапия, която не му е специалност. А не че не знаят, или не могат.
Тук даже и за парацетамол с по-висока доза се иска рецепта. Пък какво остава за НМХ. А за първите дози НМХ ми искаха документ от хематолог с диагноза и от АГ с потвърждение на бременност.

# 580
Cengiz високите еозинофили говорят за алергия. Повишават се заради Фраксипарина най-вероятно.

Alaskata Даун е случайно събитие и не зависи от нищо. Просто се случва и това е.
АМХ не говори задължително за ниско качество на яйцеклетките. Има много други фактори, които в съчетание с ниско АМХ не са добри. Но примерно ниско АМХ може да се дължи на ИР или недостиг на витамини Б12 и Д.

Съжалявам, че в България няма правила за нищо в медицината. Но в чужбина не е така. На мен АГ не може да ми изпише нито НМХ, нито високи дози аспирин. Това могат  да направят само определени специалности, сред които е хематолога. Именно затова, ако хематолога и АГ не са в една болница, за да ти гледат досието в системата - просто ти дават задължителният лист от прегледа и отиваш с него при хематолога. Той вижда проблема с кръвотока и ти променя терапията.
Дори когато кървях от хематома, от спешното звъняха в хематологията, за да могат да ми напишат промяната в терапията. В случая трябваше да ми се спре аспирина. Просто когато лекарите носят отговорност за теб и могат да бъдат осъдени за действията си, никой не поема отговорност да се бърка в терапия, която не му е специалност. А не че не знаят, или не могат.
Тук даже и за парацетамол с по-висока доза се иска рецепта. Пък какво остава за НМХ. А за първите дози НМХ ми искаха документ от хематолог с диагноза и от АГ с потвърждение на бременност.
Prima Vera  и аз така мисля

# 581
Здравейте момичета, какво е мнението ви относно тези резултати.
Бременна съм в 18г.с

# 582
Здравейте, поставям клексан от няколко дни. На всяко място има образувана синина - малки са - с диаметър около 3мм и само една е голяма (колко монета). Това нормално ли е? За колко време изчезват и кога мога да повтарям местата? Също така искам да попитам какво правите с използваните спринцовки? Нали не трябва да се хвърлят в битовия боклук? И последен въпрос - има ли аптека, в която като цена е по-изгодно?

# 583
За синките е напълно ок , коментираме го всеки ден тук . За спринцовките аз ги събирам , живи и здрави ще си снимам бебето с тях и после ще ги занеса в някоя болница , въпреки че в Турция ми казаха че ги хвърлят в боклука .

# 584
Здравейте, поставям клексан от няколко дни. На всяко място има образувана синина - малки са - с диаметър около 3мм и само една е голяма (колко монета). Това нормално ли е? За колко време изчезват и кога мога да повтарям местата?
Нормално е , да. Ако мажеш , примерно с хепароид, минават по-бързо. Аз също си ги събирам.

Общи условия

Активация на акаунт