Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 40 956
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
  • София
2 месеца ме бодоха в Шейново - и отстрани и отзад на ръцете, или косо или в гънка. Сама не бих могла да се набода в ръката, особено с корема.

# 691
Тия схеми са малко объркани , в спешното ми казаха да се слага в ръката отзад а не отстрани както е посочент на схемата , то е и логично защото е мускул там и се получава не подкожна а някаква странна инжекция , в краката същата схера , горе си е мускул общо взето. Та аз когато моя мъж е с мен го карам в ръцете отзад , когато го няма в корема . Някои момичета казват че си защипват с щипка задната част на ръката за да си сложат сами

Bochinka, съжалявам, че сменям темата за малко, но в някоя друга тема мернах, че приемаш Омега 3. Би ли споделила, а и другите момичета на кой продукт сте се спрели и каква доза приемате. Имам мутация за неусвояване на витамини от Б, ако има значение...

# 692
Преди бременност приемах солгар омега 3 от 1.000 сега ония ден Аг то каза да почна пак , от 500 обаче . В началото на бременноста не се препоръчва рибешка омега , по скоро ако си в началото трябва да взимаш Ленено семе омега 3 например

# 693
Тия схеми са малко объркани , в спешното ми казаха да се слага в ръката отзад а не отстрани както е посочент на схемата , то е и логично защото е мускул там и се получава не подкожна а някаква странна инжекция , в краката същата схера , горе си е мускул общо взето. Та аз когато моя мъж е с мен го карам в ръцете отзад , когато го няма в корема . Някои момичета казват че си защипват с щипка задната част на ръката за да си сложат сами

Bochinka, съжалявам, че сменям темата за малко, но в някоя друга тема мернах, че приемаш Омега 3. Би ли споделила, а и другите момичета на кой продукт сте се спрели и каква доза приемате. Имам мутация за неусвояване на витамини от Б, ако има значение...
При бременност трябва да е или DHA или поне Dha да е повече от DPA. Малко трудно се намират на нашия пазар такива продукти. Има комбинирани витамини, които са от 4 месец и в тях си има ДХА, но е в малко количество. Само ДХА съм виждала тук на NOW и д-р Бест.

# 694
не Дпа е ЕПА Wink Иначе почти всички омеги са повече ДхА ! За това препоръчах солгар

# 695
Да, Епа, грешният клавиш съм натиснала. Доста омеги разгледах из сайтовете на аптеките и в нито една ДХА не беше повече.

# 696
сега гледам че тук солгар е с повече ЕПА а аз моя го взех от америка и на упаковката пише повече ДХа . Хммммм еми кофти работа , вижте в здравис има пренатални омеги , и аз сега ще ги проверя

# 697
Тези двете , които съм ги писала , ги има тук NOW и Doctor's Best. И двете са по 500мг ДХА

# 698
Ето , в здравис има две , аз даже сега поръчах това на Минами , и има и на гарден оф лайф

# 699
Ето , в здравис има две , аз даже сега поръчах това на Минами , и има и на гарден оф лайф

Аз съм в 13 г. с. - по една таблетка от тези ли е ок дневно?
Объркана съм малко, защото акушерката на Сигридов ми препоръча омега кардио, тоест с ЕРА над 600...
А вие казвате, че е хубаво DHA до е повече.

# 700
Виж ти може да имаш отделен случай , каквото са ти назначили това си взимай , аз освен омега съм на 150 мг аспирин и клексан 04 всеки ден

# 701
Момичета, какво ви е мнението за изследванията ми от днес. Снощи не съм поставяла Клексан заради изследването, в 17 г.с. съм

# 702
Момичета пак съм аз.Вече съм 12 гс.Изследванията ми за коагулация са перфектни,но кръвотока лош.Освен фраксипарина ми включиха и аспирин още в 8,9 гс,който досега два пъти коригират.АГ иска да направя анти ха+д димер,фибриниген,брой тромбоцити.Коагулация правих преди около 3,4 седмици,но този път иска и анти ха.Въприсът ми е в един ден ли се правят,понеже за анти ха ми каза че се прави след фраксипарин.В случая,ако направя другите,няма ли фракси да им повлияе и да даде фалшиво добри резултати.Тя ми каза в един ден да ги пусна,но понеже имам съмнения реших да пиша тук.

# 703
Здравейте, извинете, че нахлувам така в твмата, но вече ще се побъркам. Бременна съм в 10+2. Имам следните нискорискови мyтации
Скрит текст:
В 8+3 бях на преглед при др. Сигридов, според който нямам нужда от терапия за сега и очаква така да си остане. Но тогава ми пусна изследвания, които до другия петък няма кой да ми разчете (голяма философия ....) и вече 2 седмици седя и ги гледам и се притеснявам с този d dimers.
Скрит текст:
Видях на първата страница, че за първи триместър реф. стойнист е 0.95, но при мен пак е малко повече, а другото пък е ок... Дали мога да пия акард/натаспин за мое успокоение до другия петък или да не рискувам без да е назначено от лекар. От натаспина получава ли се  кървене като от аспирина? Освен това имате ли предложение за лекар, които е специалист с тромбофилии, но може да се запише по-скоро час?

# 704
Здравейте, извинете, че нахлувам така в твмата, но вече ще се побъркам. Бременна съм в 10+2. Имам следните нискорискови мyтации
Скрит текст:
В 8+3 бях на преглед при др. Сигридов, според който нямам нужда от терапия за сега и очаква така да си остане. Но тогава ми пусна изследвания, които до другия петък няма кой да ми разчете (голяма философия ....) и вече 2 седмици седя и ги гледам и се притеснявам с този d dimers.
Скрит текст:
Видях на първата страница, че за първи триместър реф. стойнист е 0.95, но при мен пак е малко повече, а другото пък е ок... Дали мога да пия акард/натаспин за мое успокоение до другия петък или да не рискувам без да е назначено от лекар. От натаспина получава ли се  кървене като от аспирина? Освен това имате ли предложение за лекар, които е специалист с тромбофилии, но може да се запише по-скоро час?
Аз съм със същите мутации. В Бургас няма къде да пусна АСЕ, а фактор 13 може само в Рамус, но тях не ги харесвам. Пусни си ги и тях, ако имаш възможност 😊 Всичко ще е наред ❤️ Натаспинът няма да ти навреди, но не знам дали ще е достатъчно, ако си хетерозигот по другите два фактора. По-добре се консултирай с хематолог.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 09:35 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт