БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 35 458
  • 818
  •   1
Отговори
# 105
Какво е туй розово хапче? Дайте го насам 😀
Аз минах ковид и се бях засилила да си пускам куп изследвания, вкл.да посетя кардиолог и да си направя ехокардиография. Обаче се консултирах с познат лекар и той ми каза че трябва да мине най-малко месец не от началото, а от излекуването от ковид, за да са реални резултатите. Имало вероятност да се разбъркат някои показатели, каквито са свързани с нашите заболявания, или без никакви индикации предварително, да се получи преходна тиреостиксикоза, която обикновено преминава сама без лечение. Sny, да не би тези прегледи да са ти дошли малко рано. Не знам, само предположение.

# 106
Розовото хапче е със зелена рецепта.

# 107
Какво е туй розово хапче? Дайте го насам 😀
Аз минах ковид и се бях засилила да си пускам куп изследвания, вкл.да посетя кардиолог и да си направя ехокардиография. Обаче се консултирах с познат лекар и той ми каза че трябва да мине най-малко месец не от началото, а от излекуването от ковид, за да са реални резултатите. Имало вероятност да се разбъркат някои показатели, каквито са свързани с нашите заболявания, или без никакви индикации предварително, да се получи преходна тиреостиксикоза, която обикновено преминава сама без лечение. Sny, да не би тези прегледи да са ти дошли малко рано. Не знам, само предположение.
Ох, много се надявам да е така. Факт е, че всъщност терапията не ми се отразява добре.
Розовото хапче е Деанксит. Аз го пиех, когато почина баща ми.

# 108
Аз не пия деанксит, то на мен по-силни не ми действат.

# 109
Абе, преходната тиреотоксикоза едва ли включва положителен Трак.
Един вирус може да отключи Базед- знаете.
Времето ще покаже, обаче стойностите на хормоните си показват, че трябва хапче.
За сърбежа- следва опция да се смени терапията с пропицил. Сърбежът и обривите не изчезват на момента.

Мама Вики, еднозначно и за себе си не знам. Все по-често чета за радиойода обаче.

# 110
Напълно възможно е Ковид да е отключил заболяване. Дано минава бързо. За сърбежите от опит знам. Бях на тирозол и нямаше оправия. Като минах на пропицил, сърбежите спряха.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 23:23 от Salii

# 111
Имам сега една чуденка как трябва да продължа с Тирозола, в момента редувам 1 и 2 таблетки. Изследванията са и ТСХ ниско и FT4 ниско, ТРАК високо, ето:
ТСХ 1.203  реф. 0.350-4.940
FT4  0.640  реф.  0.700-1.480
ТРАК 6.43   реф. <1.75
Ще се консултирам с лекар, но до тогава искам да чуя мнение на по-опитните.

# 112
Освен да ти включат тироксин, друга опция не знам.
Не ти ли е по-удобно 1 и 1/2 тирозол, вместо редуване? Постоянна еднаква доза.

# 113
Ами то май е все едно, просто така съм свикнала да ги редувам.
Аз не знам на какви лекари попадам, но никога не са ми давали хормон, за комбинирано лечение виждам само в интернет. Даже една лекарка ме пита това къде съм го прочела, че такова лечение в учебниците нямало.

# 114
На мен при ТсХ в норма и ФТ 4 под норма не ми включиха тироксин. Казаха, че нямало нужда на този етап. Аз пия по 1 тирозол.

# 115
Различни доктори-различни методи.
На мен също не са ми включвали тироксин при спад на Т4, но при мен се движеха "правилно" хормоните и при нисък Т4, ТСХ беше повишен. Просто ми намалиха дозата на хапчетата.
В случай на ниско Тсх и ниско Т4, не могат да спрат тирозола и комбинират лечението с тироксин.
В учебниците може и да не пише. На лекарствата си пише. Някои доктори отричат комбинираната терапия и реално държат пациентите в хипофункция.
Кой метод е по-правилен, не се наемам да коментирам. Колкото доктори-толкова и методи. Важното е пациентът да се чувства добре.

Мама Вики, мисля че е по-добре когато дозата е еднаква всеки ден.

# 116
Привет и от мен да попитам за разликата и кое е по добро защото идея си нямам ,личната ми даде доза 75 еутирокс докато ми се обади ендокринолога,днес имах час по телефона с ендокринолога каза тсх е много високо 66 и да пия л тироксин от 100 и след два месеца изледвания ,та еутирокс или л тироксин чета по феисбук голям спор кое е по добро моля за помощ

# 117
И двете вършат еднаква работа. Което си започнала-карай на него, освен ако нещо не ти понася, тогава да смениш с друго.
Важно е да спазваш като пиеш хапчето да не ядеш и да не пиеш нищо, освен вода, минимум 30 мин, като най-добре 60-90 мин.
Разбрах че и течна форма има, но в бг се намира трудно. При вас не знам. При нея може да ядеш и пиеш веднага след прием на дозата.

# 118
И двете вършат еднаква работа. Което си започнала-карай на него, освен ако нещо не ти понася, тогава да смениш с друго.
Важно е да спазваш като пиеш хапчето да не ядеш и да не пиеш нищо, освен вода, минимум 30 мин, като най-добре 60-90 мин.
Разбрах че и течна форма има, но в бг се намира трудно. При вас не знам. При нея може да ядеш и пиеш веднага след прием на дозата.

Личната ми назначи Еутирокс ,а вчера имах час по телефона с ендокриноложката тя каза почваш лтироксин ,повечето казват че Еутирокса е по добър не знам защо и не знам какво да правя.Благодаря ти ,твоята позната дето беше и тя с йода кое пие

# 119
Тироксин, но в БГ го няма над месец и сега мина на Еутирокс.

Общи условия

Активация на акаунт