БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 35 474
  • 818
  •   1
Отговори
# 120
Тироксин, но в БГ го няма над месец и сега мина на Еутирокс.

някаква разлика усеща ли и какви странични ефекти иам или всичо е ок

# 121
Няма разлика. Не е споделяла за никакви странични ефекти 🙂 От скоро е сменено лекарството.

# 122
Няма разлика. Не е споделяла за никакви странични ефекти 🙂 От скоро е сменено лекарството.
Много ти Благодаря:hibiscus:HeartpulsePurple Heart

# 123
  • Бургас
Здравейте приятели.
Как сте?
Със сигурност се потвърди,че имам пареза на лява гласна връзка и ларинкса.
Изходът е операция,но гласът ще се промени,а с този мой късмет може и по-зле да стане.
Така ще живея.
Имам личен терапевт,препоръчан от трима лекари,единият от които алерголог:

# 124
Страхотен терапевт, Миме Purple Heart

Парезата на гласната връзка има ли общо с операцията на щитовидната?

# 125
  • Бургас
Мерси,Мереленда!
Помага да ви кажа.
Много...
Сега е на антибиотици,беше целият в бълхи...Отпуснат,с разстройство...Живна за няколко дни,няма страшната болест за котките,когато го излекувам,ще го ваксинирам.Добър,мил,все се гушка,мърка и слуша...Пие си хапчетата...
Ама по-добре за него да давам пари,отколкото за психолог ...В началото е повече сумата,да го излекуваш и ваксинираш...

Нямам идея парезата на гласната връзка с операцията ли е свързана.Казват ми вече трима УНГ,че е.Срязан е някакъв нерв.
Аз и затова съм се задушавала в началото,явно и двете връзки са били засегнати,нали нямах глас почти...цели три месеца говорих тихо и глухо.В училище бяха свалили гащите на сина,опитвах се да крещя,но...не ставаше,един тих,глух глас...Бях бясна...Не наказаха виновника,и той имал нужда от шанс.Малко им поплака тарикатчето...Но те не видяха моето дете вкъщи какви истерии правеше.Сменихме училището заради тази случка.Вписаха в книгата,че е извършено насилие срещу моето дете и дотам.Исках да викам медиите и да го раздухам случая,но майка ми ме убеди,че детето ще се срамува.Съжалявам,че я послушах.

След операцията се давех с вода ужасно,с храна...До ден днешен не преглъщам добре,давя се на моменти.
Ами...оказа се,че е заради този нерв,срязания...Не на психична основа.
Затова силно се задъхвам,дишам наполовина...Уж имам астма...Не знам вече,но за тази астма лекарствата не ми действат добре.Пулмолозите ме пратиха на скенер,има бронхиектазии и белодробен емфизем...
Вчера пулмолог ми даде талон за пулмолог.Не знаех,че е възможно специалист да те прати на същия специалист.На практика ми отказа да ме лекува.Нямало с какво.Да съм идела в София.
От къде толкова пари да обиколя по няколко професора в София за всяко заболяване?Отказвам за София,казвам им,че са учили по същите учебници,същата медицина,нямам финансови възможности,тук ще си ме лекуват.
Синът не слуша,не присъства в часовете...Неизвинени,постоянно ме търси класната...Заявява ми синчето,че ако го накажа,в един час няма да влезе и не му пука дали ще го изключат...Пак е период,но съвсем ще ме побърка.
Плаках много снощи,добре,че беше терапевтът,да ме гушка и да мърка.

Нещо хормоните не са ок,тези дни пак ще пускам.Бях и на ендокриноложката,която заявява,че не може да ми помогне.
Бях на скенер с контраст на коремни органи и малък таз...Уж ми няма нищо,няма данни за улцерозен колит и Крон.Било от хормоните.Може...А може и да е по-добре положението,понеже не ям глутен...

# 126
  • София
Здравейте и от мен,

Три месеца от както спрях Метизола, ТСХ - 0.51 при норма 0,3-4
още си е в норма, ама тръгна пак към долната граница, да не съм се
насочил да правя рецидив?... Вие как бяхте на 3 месеца след спиране на
хапчетата?

# 127
  • Бургас
Не е много ок да е толкова.
След 30-40 дни пак ТСХ

# 128
Според мен, за 3 месеца без хапчета добре се държи. Моето още първия месец спада рязко и на третия съм с две 00 отпред.
Мимето добре е писала. След 30 дена пак ТСХ.

# 129
Здравейте и от мен,

Три месеца от както спрях Метизола, ТСХ - 0.51 при норма 0,3-4
още си е в норма, ама тръгна пак към долната граница, да не съм се
насочил да правя рецидив?... Вие как бяхте на 3 месеца след спиране на
хапчетата?

На мен ми спряха Пропицила миналата година октомври-вече 7 съм без лекарството. Следя Тсх на 2 месеца, движи се от 2,100 до 3,00. Всичко е много относително и всеки организъм е различен... Никога не се знае накъде ща тръгне или ще се застопори за дълго

# 130
  • София
Аз следвам каквото ми е казал Начев - на 45 дни, 3 месеца, 6 и 12.
На 45 дни беше - 1.38 сега на три месеца - 0.51, така че ще променя графика
ще последвам съветите и ще почна да го следя всеки месец..дано да се вдигне

# 131
По принцип е така, както ти е казал. Но от опит, не пречи да пускаш едно ТСХ. Особено сега в жегите, които идват и опасността от рецидив. При спиране на терапия не случайно първите месеци по-често се следи, защото тогава рискът от рецидив е най-голям. Но и да не следиш ТСХ, да ти кажа, че тръгнеш ли в хиперфункция ще усетиш и пак ще пуснеш изследване. То това яма как да не се усети.

# 132
  • София
Така е, засега не усещам да съм в хиперфункция, а може и Ковида да е оказал
влияние, месец април го прекарах с една седмица на легло, без да стигам до болница.
Личната ми беше казала че, известно време след това /1-2 месеца/ изследванията
може и да са извън норма.

# 133
И моето ТСХ така падна бързо, не помня точно на кой месец, но на 6-тия вече беше на 0. Скоро пак пуснах изследвания и резултатите са ми същите, както и преди година - тсх 0, ФТ3 и ФТ4 малко над границите. Тракът, обаче, ми е в граници, нямам и симптоми. Ще трябва да отида на доктор, но кога ли ще бъде Simple Smile Преди година ми каза, че нищо не може да се направи за момента. Сигурно и сега ще е така Simple Smile Чакам си, аз не бързам Simple Smile

# 134
  • Бургас
Така е, засега не усещам да съм в хиперфункция, а може и Ковида да е оказал
влияние, месец април го прекарах с една седмица на легло, без да стигам до болница.
Личната ми беше казала че, известно време след това /1-2 месеца/ изследванията
може и да са извън норма.
Мисля,че беше писало едно момиче с ниски стойности на ТСХ след Ковид.
Да,има такъв вариант,може да е от вируса.
Пусни след 30-40 дни ТСХ,ако е още по-ниско,пускай вече ФТ3 и ФТ4,да видиш дали има над нормата...
Това е.
Аз ти пожелавам да се вдигне и да варира между 1,5 и 2 поне 60-70 години ...

Общи условия

Активация на акаунт