БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 899
  • 818
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Стискам ти палци да се справиш леко с Ковида!
Много прегръдки!
Прав е за алерголог,но кожната проба не винаги дава 100% достоверна информация.
Дано не е от Метизола.

# 511
Anna120, пожелавм ти лек Ковид и алергичната реакция да утихне и никога повече да не се повтаря!

# 512
Анна, бързо оздравяване!

# 513
Благодаря на всички!

# 514
Бързо оздравявяне, Anna ❤️

Аз пак избухнах с кръвно. Въпреки лекарствата. Много се уплаших преди две вечери. Така се разтресох, че и в паника изпаднах. Като епилептик заподскачах, но от студ. Така не съм се паникьосвала, но понеже знам каква беля е кръвното и се поддадох на паниката. Краката в гореща вода и като дойдох на себе си го измерих-180/100, пулс 105. Свалих го с хлофазолин, но все още има колебания и още не ми е ок. И си бях пила хапчетата за кръвно като се случи това.
Тресе ме... Нервите също. Направо да полудее човек. 5 хапчета пия и пак кръвно. По същото време както миналата година. Застудя и айде...
А... и шум и бучене в лявото ухо и като цяло откачам с това. От както съм с Базед го имам. Понякога силно изявено, понякога по-леко. Уж имаше връзка с кръвното. Оказа се, че и при ниско кръвно бучи, но по-малко. При високо - няма легнала, няма седнала. Все бучи. По-точно пулсира, заедно със сърце и пулс. Влудяващо е. При нормално кръвно е по-слабо и поне не го чувам като стана. Като е повишено кръвното, и права дори, ми пулсира.
Кой знае какво ще излезе. Май ми трябва доплер на глава, или ангиограма, томограф. Че и на сърце - ехокардиография.
Пари, пари, пари... лекарства, изследвания, доктори...

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 18:18 от Merelenda

# 515
Ох Мери ей така като се завърти колелото и всичко накуп се стоварва. И аз като застудее почвам да го вдигам, ама скоро не съм тези стойности като теб. Обаче те разбирам. Аз направих такъв страх от кръвно, че поякога като сложа апарата и се разтрепервам. Преди тиреотоксикозата бях с ниско кръвно и никога не съм се страхувала, ама ето вече почти 3 години пия хапчета и пак го вдигам на моменти за мой ужас.
Търси причината, лекувай се и дай боже бързо да овладееш нещата.

# 516
Хипотоник си бях преди базеда.
И аз като сложа апарата и се разтрепервам.
Нея вечер, като видях 180/100 и мъжът ми вика: Постой 2-3 мин и пак измери. Опитах уж да се успокоя. Мерих още 2 пъти през минути и показа и двата пъти 155/95. Пих хлофазолина и легнах. Може затоплянето на краката да е отпуснало, но преди да видя 180/100 аз бях още по-зле. Измерих го чак като се стоплих. Преди това не беше възможно. Просто тялото ми играеше и аз се паникьосах.

# 517
И аз съм го правила това с топенето на краката в гореща вода. Помага. А от кога се каня да си купя хлофазолин. Нямам нищо за бързо сваляне. Тез хапчета които пият всеки ден са за поддържане .

# 518
Точно.
Купи си да имаш. Аз от години все си носех. Майка ги подновяваше. Просто да имам. И в портмонето.
Точно като вдигнах над 200 нямах нито едно. Не беше ми трябвало и съм забравила.
ЛЛ ми беше дала едно друго. За всеки случай, но си взех хлофазолин.

# 519
За бързо сваляне също изокет спрей, и калциев антагонист за по-ниско, но наднормено кръвно става.
Ако не бях в болнични, щях да ти направя доплера.

# 520
Ra2, ти как си?

# 521
  • Бургас
Merelenda,аз пък реагирам със задух.
И на високо,и на ниско кръвно.
Точно във вторник да вземе да ми се вдигне 161/98
Едва се довлякох до вкъщи.
Пих нов бета блокер-/+успокоителни.
Да вземе да падне на 88/53.
Явно от рязката промяна бях зле.
Майка ми настояваше да вика бърза помощ,но са идвали вече.
Не знаят какво да ми сложат,страх ги е заради алергиите,аз врещя да преценят какво няма да ми навреди...
Вземат ме в шокова зала,там ми се накрещяват яко,че трябва да се обърна към личната...
И така...
Личната само ми мята талони и гледа през прозореца.
Вчера имах и голям спор в бюрото по труда,наскоро ми бяха нарекли регистрацията"паразитна",попитах задочно мен паразит ли наричат???
В понеделник??? май да,ходих за бележка за стипендия за детето.
Предложиха ми изключително "подходящата" работа за готвач(с курсове за преквалификация преди това),а аз с цялата си наглост да взема да откажа.
И искаха да ми премахнат "пасивната" регистрация.Ама аз имам ТЕЛК.Може да е 0%,те твърдят,че нямам процент.Аз потвърждавам,но имам противопоказания.Точно аз не мога да се заема с тежък труд.С този рязан корем и спаднали органи,с парезата на гласна връзка...И болки в ставите...Аз не мога да се наведа вкъщи да си сложа моето ядене във фурната от болки,те как я виждат аз да слагам и вадя горещи тави...Може и затова във вторник да вдигнах кръвно.
Вчера подписвах договор за трайно безработно лице,написаха,че съм демотивирана за намиране на работа,пасивно използваща услугите...
Ами...не знам колко време може да остана така,но им казах,че ще се боря със зъби и нокти за тази регистрация,нямам избор.
Все ме питат за чистачка на 4 часов работен ден,аз избеснявам,защото първо съм вишист и питам така ли ме преценяват,че ми е толкова малко акълът и за друго не ставам???
И съм с астма на алергична основа,вадя показвам помпичките.
Към белина имам алергия.Мога да им докажа с документ от лекар.
Не знам защо толкова ужасно се държат.
И да ме насочат,работодателят няма да ме одобри.
Накрая им казах да ме насочват където искат,ще снимам техните предложения,ще уведомявам работодателите за заболяванията си и ще пиша жалби.
Бях и на родителска среща снощи,днес съм зле,с диария...
Не издържам на такива неща, много ми идва.

# 522
Миме, знам че до гуша ти е дошло, но това с паразита ме разсмя 😁
Негодни сме ние, ама в чуждите очи нищо ни няма. Важното е, че можем да се обслужваме сами. Има много болни хора, които за чаша вода са зависими от друг.

Като каза задух - и аз го имам. То при това кръвно е неизбежно. И преди така беше. Все гушата обвинявах. А то сърцето се мъчи да помпи. Все едно някой ми е седнал на гърдите. Понякога си налагам да дишам дълбоко, че от повърхностно кратко вдишване все не стига въздух и тежи на гърдите.
И при нерви, стрес - също.

# 523
  • Бургас
То е трагекомично наистина...
Ами...да,от една страна е смешно.
Да,казвам,че докато съм на крака,няма да се оплаквам.Има от лошо по-лошо,дано не ни се случва.
Благодаря на уважаемата ТЕЛК комисия,която ме изкара едва ли не симулант,че е писала без тежък физически труд,без нервнопсихично пренапрежение и без нощен труд.
Болните със заболявания на щитовидната жлеза почучават противопоказания като нервнопсихично пренапрежение и нощен труд.Тежък физически труд е заради коремните операции...
Нямала съм ТЕЛК.Имам.0% е и има противопоказания.Единствено това ги спира да ме разкарат.

Този задух е много кофти нещо.И аз това казвам,все едно някой ми съседи на гърдите,вероятно заради парезата на гласна връзка чувствам,че все едно и за гърлото ме е стиснал някой.
Ужас направо.
И баба споделя за задух,разтреперване,при нея понякога рязко пада кръвното...Тя прави много често рекорди от 200+,някаква резистентна хипертония има.
Много,много гадно.
Аз и да отида на кардиолог,и холтер да ми сложат...сърцето е здраво(засега,дано още много дълги години).Казват ми,че всичко е на хормонална основа.То така е...

# 524
Миме, ти как ги виждаш нещата? Остави ги тези от БТ. Те са претръпнали на човешките неволи. С каква работа мислиш ще се справяш?

Общи условия

Активация на акаунт