БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 815
  • 818
  •   1
Отговори
# 705
Не знам да ти кажа за гликирания дали се полага по каса на хора с недоказан диабет, но мнозина си изследват. На мен в началото не ми искаха. В началото обременяване, профил, ей такива неща. Но вече като минах на лекарства ми го иска ендокринологът, а майка е с диабет и веднъж годишно и пускат по каса гликиран хемоглобин. От известно време и пускат 2 пъти, защото взима безплатно лекарство с протокол на всеки 6 месеца. Аз си го плащам гликирания, защото съм с прекъснати права и нямам идея дали ми се полага с преддиабет.

ЦРП може да се завиши от захарта. Майка е точно в такъв момент сега. При ЦРП с норма 5, нейното е 15. При СУЕ с норма до 30, за жени над 60 г, нейното е 35. Това не са чак високи стойности на сериозно възпаление, но са индикатор все пак, че нещо, макар и леко, или хронично, протича. Сутрешна захар 8,5 имаше. Беше вдигнала захарта една вечер (съвсем скоро) и припаднала, и личната и пуснала ПКК, ЦРП, СУЕ и захар, а ендокриноложката - гликиран хемоглобин и кръвно-захарен профил. Гликирания и излезе 9,5, а на профила показа, че захарта не е чак толкова висока (8,5 - 3,9, 6.00) Но гликираният не лъже, дето се вика. Имала е явно назад доста пикове.
Сега ще я проследят и може пак да сменят лекарствата. Тя е на три вида и в някой момент спират да действат и сменят. Преди държеше гликиран под 6,5 (което е добре за диабетик) и захар около 6, с леки пикове.

# 706
  • Бургас
Не,аз гликиран по каса не искам,исках да си пусна платено,за да се види ще има ли отклонения.Не ѝ се занимава на ендото...За НОМА и инсулин дума не обели...Когато ѝ занесох изследването,ме навика,че на всички на Л Тироксин ни бил висок НОМА индексът ...
Примирила съм се,че хормони всеки месец аз ще си плащам.
Ще пусна и гликиран,и нов НОМА и ще търся нов личен през декември.
Дано намеря.
А ендо да ме лекува и наблюдава къде ще намеря...Насила не става.Изписва досега изписваното и нехае за друго.
Той и колитът не е ок,ставите ме болят...
Не се знае от какво точно е повишен ЦРП.
На гладно не ми е висока захарта,освен ако не съм вземала кортикостероиди.
Което е кофти,защото ми отрязва и малката вероятност за лечение на колита.
Уффф,чувствам се кофти.
Пак взех да се задушавам вечер,но е много мъгливо,а се налага към 8-9 да се прибирам.
Сингулар или Ефира,но червата кървят...
Аман от всички идиотщини,искам да се събудя здрава,красива,щастлива...И да няма болести.

# 707
Аз се надявам да позволятсертификат при
наличие на антитела. Нали скоро трябва да го решат. Уж. Вие имате ли.

Не съм си изследвала антитела

# 708
А, то и за антителата ще измислят някаква врътка-да не са по отдавна от еди кога си и подобни.... Макар, че доктори обясняваха, че е нормално антителата да падат след известно време, което не значи, че не си защитен. По голям проблем било ако не падат-което е проблем в имунната система... На мен засега не ми трябва на работата, но се замислям сериозно за друг вариант😁

# 709
  • Бургас
А кога точно се изследват антитела?
Аз пусках лятото и имах 1.3 при норма повече от 10...И ето,че се разболях,а съм убедена,че два пъти вече съм го карала.
Майка ми пусна сега антитела,веднага щом свърши карантината ѝ.Няма.
Дали ще се появят?Казали ѝ 30-40 дни да минат.Хомеопатът ѝ искаше изследването,не знам защо.

# 710
mariqivanova799 ,
Глюкофаж не искат ли да ти предпишат, на мен с лека ръка ми го предписаха , заради висок инсулин (около 20) и кръвна захар в норма. А црп наистина ти е повишено, то не беше ли признак на бактериална инфекция? И левкоцитите са повишени..
За ир диетата вероятно няма да ти е съчетана с гастрит, колит и тн. Sad

# 711
  • Бургас
Тя личната противогъбично не иска да ми изпише...Защото имах още лятото гъбички в червата и излязоха резистентни на Микомакс и съдържащи флуконазол лекарства.Омръзнало ми е да имам гъбички,в червата все нещо не е ок.От години нямам нормална флора,гъча пробиотици и пак...

Не само че червата ми реагират,а правя и тежки алергии,анафилаксии.Никой нищо ново не иска да ми изписва,понеже анафилаксиите най-вече в болница ми се случваха,не искат и в болница да ме вземат.Не че се натискам, била съм над 30 пъти и не е имало полза.

Просто се въздържат от диагнози и лечение.От Пропицил навремето получих агранулоцитоза(нормалните хора не знаят що е това чудо,искам да съм нормална).
А аз пък не издържам това положение.

Дайте идея как да не се движа нон стоп от хипо в хипер функция...Много голям тормоз и за тялото,и за психиката е.

# 712
Миме, в началото казваха, антитела започвали да се изработват май след 10-14 дни, като ако иска човек да провери, да не пуска тест още в началото на симптомите (нали правеха някои хора така). Най-добре след 30-40 дни.
Казаха и, че имат случаи на хора, които не образуват антитела към вируса, или нещо такова.

А относно хапчетата за диабет, аз нали съм с чревни и стомашни проблеми... Първите 3 години сменях лекарствата, докато нацеля "моето". Бях започнала на Сиофор. Две години като цяло ми беше основно лекарство, но за две години го спирах 3 пъти. Най-дългият период, в който съм била без лекарства е мисля че 5 месеца(в които лекувах пораженията от метформина), а най-кратко 2 месеца. Гастроентерологът и ендокринологът контактуваха чрез мен. Предавах какво казал единия, какво казал другия. В крайна сметка сменяхме лекарствата, докато се спрях на Метфогама, с нея се чувствам добре. С предните бях с разстройство или диария, раздразнен гастрит и се лекувах по няколко месеца.
Та както каза ендокринологът, има много лекарства и караме на принципа, докато някое ми понесе.
Чери Лейди, инсулинът е добре да е под 10. Дори захарта да е в норма. Затова явно са изписали лекарства.

# 713
Ваксинирах се с Pfizer, при стойности FT4- 14,13 (12-22), TSH- 4,44 (0,27-4,2). Горе-долу приемливи, консултирах се с ендото преди това, препоръча ми. 🙂
Преди това карах ковид - с трайни поражения, за жалост...
Ваксината ми понесе добре, без Т и други особени неразположения, само подуване и лека болка в рамото няколко дни и двата пъти. Предпочитам да се ваксинирам на всеки 6 месеца, отколкото да премина отново през този кошмар. Рискът от сериозни увреждания от ваксината е десетки хиляди пъти по-малък, отколкото при преболедуване.
Но "секи сам си преценя", както е модерно напоследък...

# 714
Аз изследвах моите антитела 4 месеца след боледуването и бяха 360,а референтните на лабораторията бяха >50. Мъжът ми не е пускал и за него не знам... Имам познати, които след доказан Ковид нямат антитела. Но нямам познат, който доказано да се е разболял 2 път. Притеснявам се от ваксина, защото непрекъснато правя реакции към лекарства, а никой за нищо не отговаря и не го интересува

# 715
  • Бургас
Нексита,аз карах някаква ужасия в края на 2019 и подозирам,че беше тази гад.
И ми остави белодробен емфизем и задух,имах бронхиектазии...Астма преди това не съм имала,но това е диагнозата след боледуването.
Сега леко се обостриха смотаният хроничен бронхит,синузитът повече се обостри,но нищо друго.
Миналата година съм сигурна,че го карах,бях контактна,просто двама души,които нямат общо,ми се обадиха,че са положителни,десет дни с антибиотик и кашлица,но без поражения.Сега даже кашлица почти нямах.
Но ме е страх,сега имах 10 дни не особено висока температура,но я имах.И умирах от болки къде.ли не.

Мери,при мен ги е страх,че ще започна да кървя.И...имам гастрит,който упорито не минава,но Л Тироксин го дразни нон стоп.Това чудо ако дразни гастрита,е лошо...
Задължително ли трябва да е метформин?
Нали има още и Диапрел,и Янувия?
Те не са ли по-щадящи към стомаха и червата?
На мен вече две ендо ми казват,че стане ли диабет,за мен вариантът е инсулин.
Ох,лошо ми стана,когато прочетох,че инсулинът трябва да е под 10.
Ама моят е 19...Не бива да е толкова.
Голям ужас.
То е ясно накъде отиват нещата.

# 716
Около 40 дни след ковид антителата ми бяха 110, при референтни >40. Не ми се видяха много, но от лабораторията ме уверяваха че е добре този резултат. Минаха почти 7 месеца и едва ли сега имам, но пък казват че при следваща среща с вируса организмът веднага почва да ги произвежда и че е съвсем нормално да не се поддържат постоянно с високи стойности.
Миме, няма как да си сигурна че си карала ковид 2 или 3 пъти както казваш, щом не си се тествала. Много хора казват че ги е повторил ковид, но до сега не съм чула за човек, доказано преболедувал два пъти, т.е. с тест. Все се надявам че не повтаря, честно ви казвам хора, много се надявам.
А по повод твоя проблем Vesiva, аз също мисля че може да си вземеш повечко болнични. Когато бях с тиреотоксикозата ползвах 4 месеца болничен. Пращаха ме на комисия и даже не ме преглеждаха, като видеха изследванията и даваха болничен. Вярно че последният ми го оспори НОИ , но отидох на ТЕЛК , хем след много време, и там по същия начин. Погледнаха ми изследванията за тогавашния период и без да ме преглеждат ми одобриха болничния и до седмица си получих и парите.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 12:54 от Salii

# 717
Сали, има, има. Мъжът ми има колеги карали миналия ноември, после сложили ваксина и сега с положителен тест.
Виктор Николаев пита същото една една вирусоложка, в ефир, че техен колега за втори път кара доказано с тест. Тя каза, че тези случаи ги проучвват внимателно, защо, как и какво. И там имунната им как била реагирала и какво било там за антителата... Не съм доктор. Слушах там.
Мои приятели чули и те, че други ги повтаря и понеже като са карали Ковид не са ходили да се изследват миналата година, а ЛЛ ги е лекувала по тел, после са пуснали тест за антитела, та сега се надяват с тези антигенни тестове, ако хванат нещо, поне да може да си изкарат сертификат. Не искат ваксина и това е.
Изобщо... една лудост стана с тия сертификати.

# 718
Сали, верно ли НОИ ти е оспорило болничния?! Миналият път бях 6 мес в болнични, сега ми дадоха за втори месец. Какви стойности на резултатите си имала, та ТЕЛК се е произнесъл в твоя полза?
Честно казано, в тая обстановка домашна и работна, хич не ми се иска да се връщам на работа и подобно нещо за възражения от НОИ направо ме плаши.

# 719
Около 40 дни след ковид антителата ми бяха 110, при референтни >40. Не ми се видяха много, но от лабораторията ме уверяваха че е добре този резултат. Минаха почти 7 месеца и едва ли сега имам, но пък казват че при следваща среща с вируса организмът веднага почва да ги произвежда и че е съвсем нормално да не се поддържат постоянно с високи стойности.
Миме, няма как да си сигурна че си карала ковид 2 или 3 пъти както казваш, щом не си се тествала. Много хора казват че ги е повторил ковид, но до сега не съм чула за човек, доказано преболедувал два пъти, т.е. с тест. Все се надявам че не повтаря, честно ви казвам хора, много се надявам.
А по повод твоя проблем Vesiva, аз също мисля че може да си вземеш повечко болнични. Когато бях с тиреотоксикозата ползвах 4 месеца болничен. Пращаха ме на комисия и даже не ме преглеждаха, като видеха изследванията и даваха болничен. Вярно че последният ми го оспори НОИ , но отидох на ТЕЛК , хем след много време, и там по същия начин. Погледнаха ми изследванията за тогавашния период и без да ме преглеждат ми одобриха болничния и до седмица си получих и парите.
Аз си изследвах антителата на 6я месец и ми бяха високи, така, че не е сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт