БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 805
  • 818
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Ще ги изследвам антителата,ще пиша какви са.
Както ми е сбъркан имунитетът...Знам ли какво ще ми хрумне на шантавият ми организъм.
Както казах,през лятото нямах антитела.

Междувременно НОИ оспорва не само болнични.Оспорва и ТЕЛК решения.И те си имат лекари.И са ужасни и те.

# 721
Сали, верно ли НОИ ти е оспорило болничния?! Миналият път бях 6 мес в болнични, сега ми дадоха за втори месец. Какви стойности на резултатите си имала, та ТЕЛК се е произнесъл в твоя полза?
Честно казано, в тая обстановка домашна и работна, хич не ми се иска да се връщам на работа и подобно нещо за възражения от НОИ направо ме плаши.
Да бе, 3 месеца си ми ги плащаха и на четвъртия йок. Дойде писмо че ми се спира болничния и че ще чакам да ми насрочат дата за ТЕЛК комисия. Само дето тоя последен болничен беше за юни, а ми насрочиха дата чак за края на ноември. Това беше през 2019-та. Аз през това време вече си работех и бях вкарала показателите в норма. Но за периода на въпросния болничен юни месец си имах изследвания. TSH още беше 0,00 нещо си. При мен много време държа дъното. А FT4 беше тръгнал да влиза , но все още беше малко над нормата. По спомени горна референтна 20, при мен 22, нещо такова. Отдавна беше, но си спомням много добре как отидох със страх на тая комисия, защото в този момент бях вече уж добре, но те само ми погледнаха папката, взеха копия от изследванията и готово, дадоха ми решение. Е, юни бях без пари, но пък после през декември ми ги преведоха и ми дойдоха добре.
Ох Мери, лошо щом повтаря. Ама тоя голям карък. Хем преболедувал, хем ваксиниран, хем после пак положителен. Верно голяма лудост стана с тия сертификати, ваксини, антитела....

# 722
Благодаря за отговора. Тия не са редовни! Да се хванат с изсмуканите от палците инвалидизации и наистина нереалните болнични! Честно, не бях чувала за подобен случай. Но явно ги има. И кой може да каже кой как се чувства и колко е в състояние да работи? На база на изследвания само няма как да е, защото тогава всичките психиатрични диагнози не биха получили нито ден болничен- нищо обективно като изследване не може да се покаже.
миналият път установих, че хормоналните нива и субективните оплаквания не вървят успоредно и за да вляза в час ми трябваха минимум 4-5 мес, последният месец се чувствах що годе добре и ми дойде бонус. Пък и сега отделението е взето за ковидно, на практика къде ще се върна? Или аз, или някой друг от колегите ще трябва да влезе в ковида.

# 723
Здравейте. Искам да попитам има ли някой от вас който е преболедувал ковид, как протече болеста? Много съм се сдухала. ☹️

# 724
  • Бургас
Здравейте. Искам да попитам има ли някой от вас който е преболедувал ковид, как протече болеста? Много съм се сдухала. ☹️
Да.На 15ти октомври ми излезе положителен тест.Ами...оказа се че съм предозирала хормона (заради Базеда ми махнаха жлезата).Почти все едно с Базед.
Освен болки по ставите...В главата...Малко температура (38.5),после 37.5-37.7,около десетина дни.Бронхит,синузит...Никакъв задух,нищо лошо,само пулс 112-115,но аз си имам проблеми.
Майка е астматичка,добре е,тя не пи антибиотици,синът не пи,въпреки,че личната му настояваше да пие шест дни азитромицин...Ама той имаше само три дни до 37,8...И главоболие и гадене.
И тримата имахме диария,но все тая,аз си имам заболяване на червата.
Баща ми разви пневмония (а е най-здрав),но не го искаха в болницата,имаше добро ниво на кислород,само,защото беше направил алергия,го взеха с 300 зора...
Добре е вече.
Майката на приятеля ми не искаше да прави тест,много се страхува.Не живеем в една къща,но сме много често заедно,даже сега правим мусака у тях...
Както и да е,според мен тя закъсня с теста,но и тя е вече добре,а е диабетичка.
С инсулт са и моята,и неговата майка,движат се обаче...
При много малка част от хората става страшно.

# 725
Бях ваксинирана, 20 ден след ваксина на янсен. Отпадналост, температура до 37,5, но за сметка на това- цели 20 дни. Тежка хрема, невъзможно да поема въздух през носа без капки, липса на обоняние, гадно потене нощем. И това беше. И ми разбута Базеда, ама много.

# 726
  • Бургас
Ооо,и аз не можех да си поема въздух през носа,но за два дни.Малко ми се поду лицето в областта на синусите.
Ама много преди да сме чували за Ковид едно лято бях с много кофти синузит,още по-гадно беше.И тогава,и още няколко пъти цефалоспорините не се справят със синузита, Ципрофлоксацин или Левофлоксацин ме оправят.
Ама при всеки различно се усеща Ковид...
По-скоро пооправи колита,но колитите когато искат се активират,когато искат влизат в ремисия.ЦРП не е нисък все още,може и да не падне скоро,стави си ме болят...Аз си имам теория,че и друг път съм карала тази гад,но...не е доказано.

# 727
# 728
# 729
Ама нямало да важи като зелен сертификат. Поне е някакво начало, де. Шефове няма да дават зор на хората с алергии, които работят за тях, задължително да са с ваксина.

# 730

Е, Миме, ти нали сега поне го изкара с официален тест? Ще си изтеглиш сертификат0 за преболедувал.. За кво ти трябва бележка за отказ за ваксина????

# 731
  • Бургас
Аз си имам зелен сертификат.
И всички,които се тествахме,т.е. майка ми,баща ми и синът ми имат.
Синът няма да има нужда да бъде тестван,ако се наложи.
Те са онлайн,аз се пръскам от яд...
Сега учим заедно,някои неща ги знае,защото бяха малко присъствено.
После болен,карантина,сега онлайн...и даже не слуша в часовете,нито после чете.
Утре имат тест,затова учим...

# 732
То идеята е, че в един момент пак ще се стигне сигурно до момент, да трябва да постави ваксина, а Мимето има проблем с това. Затова все пак е една стъпка, защото досега казваха само, че хората с противопоказания и алергия към съставките (правещи анафилаксия) няма да се ваксинират, но не казваха кой ще ги освободи от това задължение.
Ще реши да почне работа, ще е изтекъл сертификата и няма да има избор, като и кажат, че трябва сертификат от ваксинация.
С това заболяване ще теглим още. Никак не го виждам да изчезне скоро.

# 733
Няма да изчезне скоро със сигурност и кой знае още какво ни чака, но... Човек от къде да знае има ли алергия към някоя от съставките на ваксината или не. Айде Мимето знае, защото по принцип има много алергии и е правила анафилаксии, но правят се ваксинационни пунктове по мол-ове и подлези и къде ли не, изобщо не в болнично заведение. Отиваш, редиш се на опашка, бодат те и чао. Би трябвало всеки да има право да си направи тест за алергии преди това. Аз ли не разбирам или всичко с тия ваксини доста малоумно ми се вижда. Опитни зайчета....това сме😢

# 734
  • Бургас
Няма страшно,те и без да имаше Ковид не ме искаха на работа...
Аз не знам кой работодател ще ме вземе на договор.
Особено ако настоявам да не е на тежка работа.Ако настоявам да е на тежка работа,ще ме изгонят след първия работен ден...
А към училище е абсурд да започна,след гадната операция гласът ми хич не бива.
На по-шумно място,не се чува.
Според ТЕЛК и УНГ мога и друга работа да си намеря,за да не се налага да говоря толкова.По принцип да.Но на практика...
Обаче не знам,може да започнат да спрат да допускат неваксинирани до лечебни заведения/институции...
Направо не е истина какво се случва.
Имаше идея да си заплащаш лечението в болница,ако ти се наложи,а не си ваксиниран.

Общи условия

Активация на акаунт