БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 804
  • 818
  •   1
Отговори
# 735
Момичета, на лечения съм на пропицил вече 5 месеца. Тсх е 1,500, а Фт4 е 9. Дали скоро ще ми разреши ендокриноложката да си имаме бебенце... Blush

# 736
  • Бургас
Момичета, на лечения съм на пропицил вече 5 месеца. Тсх е 1,500, а Фт4 е 9. Дали скоро ще ми разреши ендокриноложката да си имаме бебенце... Blush
Е,то за бебенцето,щом е желано и чакано с любов,ако дозата вече е намалена,мисля,че може да се правят опити.
Бременността уж добре повлиява това състояние,но след нея може да се обостри.Това ми твърдеше възрастният Лозанов.Казваше и че Пропицил по време на бременност не е проблем.
Аз обаче не можах да пия Пропицил,имах усложнение при други заболявания и останах с едно дете(всеки ден благодаря,че го имам).

# 737

Аз с ФТ4 9 Забременях. През цялата бременност пих Л тироксин и пропицил, към края го смених с метизол. Родих здраво бебе.

# 738
  • Бургас
gergana_presi,a как Вие се чувствате?
Аз се разболях буквално часове след раждането,направо започна нещо подобно на треска,кърма над 3 литра,зверско потене и безсъние.
 Първо нормално било.После следродилна депресия.
Кърмата изведнъж спря след силен стрес ,иначе само ревях и цедях,за друго нямаше много време...
И след седем месеца мъки,влизане в Инфекциозна болница с тежка диария,но не се намери причинител, гастроентеролог ме посъветва да посетя ендокринолог,имах от доста време диарии...И се видя какво се случва.
Ужас направо.
Базедовата болест ме разсипа.

# 739
gergana_presi,a как Вие се чувствате?
Аз се разболях буквално часове след раждането,направо започна нещо подобно на треска,кърма над 3 литра,зверско потене и безсъние.
 Първо нормално било.После следродилна депресия.
Кърмата изведнъж спря след силен стрес ,иначе само ревях и цедях,за друго нямаше много време...
И след седем месеца мъки,влизане в Инфекциозна болница с тежка диария,но не се намери причинител, гастроентеролог ме посъветва да посетя ендокринолог,имах от доста време диарии...И се видя какво се случва.
Ужас направо.
Базедовата болест ме разсипа.

Аз се чувствам добре. След като родих 2 месеца не пиех лекарства. Но след 2рия месец си направих изследвания и хормоните се бяха разбъркали. Сега съм на метизол 3х1 и пропранолол 2х20 мг. Лошото е, че ме добра корона вируса и сега не знам какво да очаквам...

# 740
  • Бургас
Дано мине леко,както при нас коронавирусът.
Надали ще разбута много хормоните,щом си имате лечение.
И да има разбъркване,поне се знае какво е и ще го проследите.

# 741
.

Много благодаря. Дано 💖

# 742
.

Много благодаря. Дано 💖
А какви лекарства приемахте при ковид?

# 743
  • Бургас
Зинат и Флексид(Левофлоксацин)
Но имах обострен бронхит+синузит.
Майка ми и синът не пиха антибиотик,майка ми се лекува с някакви хомеопатични лекарства,назначени от хомеопат.
Синът пи само три дни бебешки Панадол,нали се има още за бебе на 15 години...Във всички други случаи е вземал Нурофен,но това лекарство не е добра идея при Ковид.
Аз си седях с температура,за щастие не се вдигна повече от 38,5
Карах го като тежичък грип,и по-зле съм била от грип преди.

# 744
Е,то за бебенцето,щом е желано и чакано с любов,ако дозата вече е намалена,мисля,че може да се правят опити.
Бременността уж добре повлиява това състояние,но след нея може да се обостри.Това ми твърдеше възрастният Лозанов.Казваше и че Пропицил по време на бременност не е проблем.
Аз обаче не можах да пия Пропицил,имах усложнение при други заболявания и останах с едно дете(всеки ден благодаря,че го имам).
Вече съм на 1таб.сутрин и 1/2вечер.Но още ми казва да се пазя, а ние толкова искаме вече това човеченце малко да се появи в живота ни... 😊😊

# 745
Вече съм на 1таб.сутрин и 1/2вечер.Но още ми казва да се пазя, а ние толкова искаме вече това човеченце малко да се появи в живота ни... 😊😊
И при мен лекарите, чакаха ремисия. Когато дадоха зелена светлина да правим опити за бебе, то не се случи веднага и след това заради ковид болестта се активира с пълна сила. Казаха веднага да спрем опитите за бебе, все пак рисковете са огроомни, ноооо то пък точно тогава се появи. Хубаво е да се изчака, но ако се случи не е невъзможно, щом състоянието е следено. Ще видим след 3 4 месеца, като се роди, мисля, че всичко ще е наред. А от днес съм и ваксинирана та очаквам да се роди железния човек🤣🤣🤣🤣

# 746
И при мен лекарите, чакаха ремисия. Когато дадоха зелена светлина да правим опити за бебе, то не се случи веднага и след това заради ковид болестта се активира с пълна сила. Казаха веднага да спрем опитите за бебе, все пак рисковете са огроомни, ноооо то пък точно тогава се появи. Хубаво е да се изчака, но ако се случи не е невъзможно, щом състоянието е следено. Ще видим след 3 4 месеца, като се роди, мисля, че всичко ще е наред. А от днес съм и ваксинирана та очаквам да се роди железния човек🤣🤣🤣🤣
Желая ти всичко да е наред и с двама ви. И на мен ми казаха да се ваксинирам, ама защо така съм малко предпазлив и недоверчива.... Не знам Disappointed

# 747
Един ковид може да бъде супер унищожителен особено, когато има автоимунно заболяване. А пък ако ме повтори особено сега бременна... Мисля, че няма да го преживея. Леко го карах първия път, но пък година по късно все повече и повече последствия, все свързани с него. Информация повече трябва за да си прецени всеки. Аз по сигурна не съм била за нещо както сега за ваксината. 😉

# 748
Ели, би ли споделила за последствията повече? Кои смяташ са свързани с прекарания Ковид?

# 749
Ели, би ли споделила за последствията повече? Кои смяташ са свързани с прекарания Ковид?
От моя ендокринолог знам, че ако не ди развол т нар long ковид, нямаа дтрашно. Иначе е добре 1 г след прекаран да се следи сърдечно съдовата система

Общи условия

Активация на акаунт