БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 797
  • 818
  •   1
Отговори
# 750
Галчудо, писах ти на лични.

# 751
Ели, би ли споделила за последствията повече? Кои смяташ са свързани с прекарания Ковид?
Аз не мога да бъда сигурна за нищо, по скоро се доверявам на медицинските лица (цялата рода на мъжа ми) според лекарите основно засяга слабите места в организма на човек. При мен засегна хормоните ми(Базед) бях в ремисия едва 5 месеца след лечение 3 години. Месец след Ковид всички хормони бяха зле тежък менструален период (аз съм най щастливата жена по време на цикъл без болки, смея се, танцувам...) еее щях да умра.. на легло, със силно кръвотечение, болки ниско кръвно. Обясниха ми, че ковид засяга нещо свързано беше с кръвоносните съдове и т.н. После се започна с хрема и като цяло нулева имунна система на всяко излизане от вкъщи аз съм по 1 седмица болна. Не казвам, че всичко е от ковид, това са мнения на лекуващите ми и познати лекари, на база сравнение с други пациенти с подобни пост ковид симптоми

# 752
Иначе е добре 1 г след прекаран да се следи сърдечно съдовата система
До една година след прекаран ковид ли се очаква да има последствия?

# 753
  • Бургас
На мен ми е кофти като след тежък грип.
Имам главоболие и се потя.
Аз и преди сос е потях,оплаквала съм се.
Баща ми получи силен страх и не иска да излиза от нас.Ако почне да прави паник атаки,не знам.
Беше много груб,сега е изключително любезен,но в очите му се чете страх.
Ужас направо.
Майка ми си получава световъртежи,тя си имаше заради инсултите...Лежи много...

# 754
Иначе е добре 1 г след прекаран да се следи сърдечно съдовата система
До една година след прекаран ковид ли се очаква да има последствия?
Не, просто е добре все пак да има някаква профилактика.
При мен пък много странно, преди да се разболея много често се оплаквах от сърцебиене, аритмия и прескачане. След Ковид, много рядко ми се случва, само около цикъл. Може да е съвпадение, но ми направи впечатление. Може би, защото като го прекарах, ми олекна и снижих тревожността😉

# 755
  • Бургас
Колитът ми е по-добре след Ковид.
Вируси хонразбитват,вируси го оправят...
Не схващам много защо.
Първо имах диария(майка ми и синът също),после се пооправих.
Може да се дължи на Левофлоксацина+многото пробиотици.

# 756
Здравейте, не съм писала от доста време. При мен ковид мина сравнително леко, като изключим 4-5 дни подуване и обриви, заради които се наложи да си спра лечението, което беше едва на две седмици. Когато ми мина карантината посетих алерголог, който тества метизол и тирозол и не дадоха реакция. Започнах да пия тирозол вече 20 дни и малко. Имам някакво малко подобрение по отношение на стомашните проблеми, но някои дни си е доста неприятно усещане, свит стомах и 3-4 посещения…като че ли когато се напрягам за нещо или го мисля по-зле става… успях поне да кача 2-3 кг, предполагам от хапчетата, и се надявам лекарството да окаже действие и да наместя хормоните. След ковид кръвните показаха, че ft4 е влязъл в норма, но пак към горна граница. Ft3 беше тръгнал леко надолу, но над горна граница все още, а TSH все толкова ниско. Но за две седмици лечение не съм очаквала друго.

# 757
  • Бургас
Хормоните бавно се променят(уж),трябва им поне 30-40 дни лечение,за да започнат да се наместват...
Ще се оправиш,дано се излекуваш и да нямаш рецидив.

# 758
Анна, пожелавам ти бързо да се възстановиш. TSH по-трудничко влиза в норма, но при всеки е различно. Понатрупало ти се е с тоя ковид. Успех🙂

# 759
Иска 20 дни прием, за да се види резултата. Също и при корекция  дозата преценката е на база изследване след 20 дни. Пусках хормони, всичко е що-годе в норма, ще допълня по-късно точните числа, че не са в момента пред мен. Субективните оплаквания и лабораторните изследвания за пореден път при мен не са в синхрон.

# 760
То май при мнозина е така. На картина едно, а човек се чувства по противоположен на изследванията начин.
При здрави хора хормоните самички са се наместили в правилните граници, а лошото при нас е, че целта е просто да сме в някакъв диапазон на границите, което изобщо не води до подобрение на състоянието ни. Просто сме в "лабораторната референта граница на нормата" и те изпращат по-живо по здраво с дозичката.

# 761
  • Бургас
Уви,явно е за цял живот.
Дори и оперирана,с Л Тироксин,резултатът е:

Поне при мен е така.
Обещаваха ми,че след операцията щяло да се нормализира всичко.
Грешка,но за моя сметка.

# 762
Трябват си хапчета за кръвно. Товари се сърцето.

# 763
  • Бургас
Трябват си хапчета за кръвно. Товари се сърцето.
Ами Конкор.
Пулсът много товари сърцето.
119 в покой.Докато имах жлеза,повече от 112 в покой не се е качвал.
При движение над 133 е бил,но и 119 е достатъчно ужасно.Започва задух при мен с такъв пулс.
Как така нямам жлеза,а се случва това?
Лозанов настояваше,че е задължително да се оперирам заради пулса,питаше ме ще да чакам да ми изпуши/изгърми(не помня точно думата,която използва)сърцето ли...Излиза,че е било излишно,неправилно и инвалидизиращо занятие да му следвам безценния съвет, наистина не е виновен за парезата на гласната връзка,но за други неща не беше прав.Лошото е,че аз вече съм пред свършен факт.
И наистина не мога да си обясня какво кара сърцето да блъска така,кардиолозите казват,че това е хормонална хипертония и надкамерна тахикардия.Защо е надкамерна,не знам.

# 764
Явно не е достатъчен само бета блокера.

Общи условия

Активация на акаунт