БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 35 459
  • 818
  •   1
Отговори
# 90
Консулт с ендокринолог и очен лекар веднага. Читав очен лекар. За Варна мога да Ви препоръчам.

# 91
Консулт с ендокринолог и очен лекар веднага. Читав очен лекар. За Варна мога да Ви препоръчам.
Приемам, разбира се. Това опасно ли е и подлежи ли на възвръщане?

# 92
Май е неизбежно. Моето едното изпъкна май след втората, или третата година. Забравих.
Не всеки офталмолог е опитен в лечението, но е добра опция, ако ендокринолог насочи към определен офталмолог.

# 93
Май е неизбежно. Моето едното изпъкна май след втората, или третата година. Забравих.
Не всеки офталмолог е опитен в лечението, но е добра опция, ако ендокринолог насочи към определен офталмолог.
А, възможно ли е прибирането му. Някой третирал ли е такъв проблем?

# 94
Не мога да отговоря. Нямам опит.
Знам че при леки случаи капки изписват. При по-сериозни някои са на кортикостероидна терапия и някакви вливки в болница. И тежки случаи подлежат на операция.
Това само информативно споменавам.

# 95
http://www.grupcheva.eu/за-нас/екип/
Доцент Яна Манолова. Само платени прегледи. Има телефон, звъннете. Часовете се спазват много точно. Надявам се всичко да бъде наред!!!

# 96
http://www.grupcheva.eu/за-нас/екип/
Доцент Яна Манолова. Само платени прегледи. Има телефон, звъннете. Часовете се спазват много точно. Надявам се всичко да бъде наред!!!
Благодаря

# 97
И да допълня, носете си изследвания на ТСХ, ФТ4, ФТ3  антитела (задължително ТРАК).
Честно казано, освен проф. Групчева и екипа, с който работи, аз други във Варна не знам.
Щях да ходя и аз и така и не се замъкнах. Бях пускала 2 месеца по-рано изследвания, трябваше да имам нови. Отложих и така и не отидох.

# 98
И да допълня, носете си изследвания на ТСХ, ФТ4, ФТ3  антитела (задължително ТРАК).
Честно казано, освен проф. Групчева и екипа, с който работи, аз други във Варна не знам.
Щях да ходя и аз и така и не се замъкнах. Бях пускала 2 месеца по-рано изследвания, трябваше да имам нови. Отложих и така и не отидох.
Аз не съм от Варна, но при препоръка ще пътувам. Ако някой има преки впечатления от специалист в София, моля да сподели. Малко съм в паника, не знам откъде да започна, нямам идея за добър специалист с необходима техника (скенер и др.), единствено съм чувала за Света Петка Disappointed

# 99
Една позната имам, която не отдавна сподели покрай нейни сериозни очни проблеми.
"До София ходих и пак тук при проф. Групчева се върнах. Оказа се, че тя е най-добрата".
Да не звучи като реклама. Просто за толкова години с тоя Базед, веднъж не се наканих да се замъкна на очен, но четейки за проблеми на други с Базед, които трудно си намират специалист, винаги се сещам за това, как аз все отлагам, а не е като да не знам къде да отида.
Ходила съм при нея (професорката) за други проблеми с очите преди години. Мъжът ми е неин пациент, няма да казвам колко години. Тук говорим за сериозни очни увреждания и проблеми, при които се налага системно следене и поддържащо лечение. Не да отидеш на очен за очила, или да ти решат някой проблем с няколко посещения. Наистина жената си разбира от работата. Точно за Базеда не съм я посещавала, но ми е казано, какви изследвания да нося, като отида.
И при доцент Манолова съм ходила, когато проф. Групчева я нямаше. Даже още не беше доцент, в държавната очна клиника. Тя ми лекува първия конюнктивит и съм я запомнила с внимание към пациента.
Те си работят екип.

# 100
Здравейте, момичета! Идвам да ви се оплача. Значи взела съм решение, че тази година ще реша проблема с жлезата, само още не знам операция или радиоактивен йод. И викам аз чакай последно да пробвам разни неща, за да не съжалявам после, че не съм пробвала.  Последните 3 месеца пия пробиотици, вит. Д, спрях глутена, захарта, храня се здравословно, имам достатъчно движение, спрях и цигарите за пореден път и познайте.... ТРАК от 2.5 при норма до 1.5 през януари днес е 6.5 Не искам да звучи демотивиращо да вярвате, но не знам какво е това......

# 101
Според мен се случва, защото факторите да отключим заболяването не са само начинът на живот. Да, той допълнително може да утежни дадено състояние, но много комплексни са нещата.
Аз след октомврийския повишен Трак повече не съм пускала. ТСХ тогава беше 1.86. След 2 месеца 2.5 някъде- забравих.
Обаче емоциите много ми се отразяват на щитовидната и яко разбутват. За съжаление - не мога да неглижирам и да махна с ръка, когато се касае за много близки хора.

Добре си решила, Мама Вики.

# 102
Да, явно е така, само че аз в момента нямам и никакви емоционални проблеми, всичко е наред и в къщи и в работата, спокойна съм, тази жлеза ми е единствения проблем. Вече си мисля, че някои неща се случват просто така и трябва да ги приемем, а не да се измъчваме да търсим причина.
Мереленда ти ако трябва да решиш сега какво би избрала операция или радио-йод. Важно ми е мнението ти.

# 103
Здравейте и от мен ! От януари месец , след годишен профилактичен преглед и аз съм във вашата група.Истината обаче е , че съм много объркана. В началото на декември изкарах Ковид( много лек). Януари имахме профилактични прегледи от фирмата. И се започна. Лекарят ми постави диагноза Хашимото и ми обясни,че го имам от години. Абсурдно било да не знам. Запазих час за ендокринолог. Пуснах изследвания и ТSH - 0.01 при норма от 0,27-4,2 ; FT 3 -7,62 при норма 3,10-6,80 ; FT 4- 24,52 при норма 12,00 -22,00 TSHR AB 6,11 - норма 1,58 . Лекарят ми каза,че съм с Базед, изписа Метизол сутрин по три и Пропроналол сутрин и вечер по едно. И тук започна гадостта. Нямах никакви признаци , ама никакви. След като започнах терапията се появиха ужасни горещи вълни, обливане в пот и адско непрекъснато, безспирно сърцебиене. На 53 съм и съм в критическа. Освен това сърбеж по цялото тяло. На плаки. Непоносим. Тъй като съм търпелив човек...след 20 дни отново отидох при него , пуснахме FT4  / вече беше 1,24 при норма 0,70- 1,48/ След мое настояване, защото той ми обясни,че положението е такова смени Метозола с Тирозол. Обривите и сърбежите продължаваха. Направих втора консултация с друг ендокринолог/ онлайн/. Той ми препоръча да намаля дозата на Тирозола по две на ден. И така. Близо три месеца след всичко това, имам от време на време сърбежи /пия Ериус/ и не се чувствам добре. Отпадналост, умора, вълни. Ако недай си Боже се почеша някъде, по тялото ми остават следи .Вчера пуснах нови изследвания. Имам запазен час за петък за лекар. И новите изследвания са : ТSH - 3.065 при норма от 0,35-4,94 ; FT 3 -2,49 при норма 1,88-3,180 ; FT 4- 0,800 при норма 0,70 -1,48 TSH рецепторни антитела 3,85   - норма 1,75 ; ТАТ -19,77 при норма 4,11 ; МАТ -457,57 при норма 0-5,61. Объркана съм много. Все си мисля, че проблема с жлезата  е вследствие вирусна на Ковид. Възможно ли е напразно пиенето на хормони и затова да се бунтува тялото ми .
Стана дълго, но ви благодаря, че ще ме прочетете. Оплаках се.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 13:50 от sny

# 104
Аз пък да се похваля, скоро не съм пускала изследвания и не знам какво би излезло като резултат, тази седмица или другата е крайно време да ида, но се чувствам доста по-добре.
Преди се оплаквах от това, че ми е топло, особено вечер и се потя, това ми изчезна. Вечерната доза бетаблокер, често забравям, не че съм я пропускала, намалих я на едно хапче, но не ми дава зор пулсът и не го мисля.
Остана ми трудното заспиване, въпреки половинката розово хапче, което приемам.

Общи условия

Активация на акаунт