БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 35 517
  • 818
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Мама Вики,ще ти намеря теста от алергология да ти покажа,че Л Тироксин ми е положителен.
А Еутирокс издрисквах до няколко часа след прием и вдигнах ТСХ 96...
Има,има...
И мен Лозанов успя да ме убеди,че нямало странични действия...
Но и други хора намерих с проблеми с тъпия хормон...

# 166
Мария, а ти сега как приемаш хормон в такъв случай? Как ти направиха теста, ако е кожен с надраскване освен да взема да си го направя в къщи сама, сигурно ще се справя. 😊

# 167
  • Бургас
Мария, а ти сега как приемаш хормон в такъв случай? Как ти направиха теста, ако е кожен с надраскване освен да взема да си го направя в къщи сама, сигурно ще се справя. 😊
Не питай как...стигнах до ерозивен гастрит...Проклетата гад ми изгаря стомаха..
Пия два пъти на ден ИПП(Нолпаза,хората знаят Нексиум) и съм с две противоалергични хапчета на ден,през пролетта и с три заради поленовата алергия.
Лозанов сбърка в моя случай.
Ходих отново,доста се ядоса,поскарахме се...изписа ми Т3 във висока доза и някаква течна форма на Л Тироксин...
Аз го молих да подтиснем жлезата с Метизол преди операцията,после да вкараме малко ЛнТироксин,да видим как ще го понасям...
Той ме убеди,че не е нужно...
Да,кожен тест е.Друг няма.Преди е имало кръвен в Германия,бях готова да изпратя кръв...не го правят вече.
С дестилирана вода намачкват таблетка,драскат с игла и мацат.
Драскат и една контрола
Освен Л Тироксин и Корлентор ми тестваха,имаше поне 3 см диаметър всеки от двата червени кръга,които се получиха...
Лозанов...както и да е.

# 168
  • София
А мислили ли сте да опитате гръцкия хормон, много го хвалят в Рей Пийт, там и за вдигане на фт3 как думкат, не е истина колко смелост в тея жени😜

# 169
  • Бургас
А мислили ли сте да опитате гръцкия хормон, много го хвалят в Рей Пийт, там и за вдигане на фт3 как думкат, не е истина колко смелост в тея жени😜
Не знам за такъв,но чета смели изказвания как пият някакви смлени,изсушени свински жлези...
Кой може да каже в коя колко хормон има?
Нещо не вярвам на чужди лекарства...искам упътване на български...
Ако направя реакция ще ме питат кой ми го е изписал.Ако кажа аз...яко ме нареждат.
Ако кажа кой,казват да си му се обадя и обикновено този някой постъпва като възрастният Лозанов,когато му казах,че съм получила агранолуцитоза от Пропицила.Най-достойно заяви,че не може да ми помогне повече,да не го търся и затвори...
Ееех,Лозанови...

# 170
Мама Вики,
Честно казано, проф. Пандев не ми е давал конкретни аргументи, обикновено казва: не сте за операция на този етап или граничен случай сте, или ще следим възела и ако не расте - няма проблем...все такива неща. И така си говорим с него от 2008 г., поне веднъж годишно. Аз си го обяснявам, че той след всеки преглед взема информирано решение на база на хормоните и структурата на възела. Но съм напълно уверена, че ако той не бърза и не настоява за операция, значи наистина не трябва. Все пак той е хирург-ендрокринолог, а хирурзите им е най-лесно да режат.....😉 Естествено, ако възела почне да нараства - ще оперира вероятно. След мое дълго мрънкане за този тирозол, последния път ме прати на консултация при доц. Бочев за йодотерапия. Вчера бях при доцента и на базата на изследванията, учудващо за мен - доцента каза, че не му се иска да ми дава йод при такова състояние на жлезата. Според него 1 т. тирозол се справя много добре с Базеда ьамомента, възела се държи добре и въпреки препоръките на Пандев, той написа заключение, че няма нужда за момента. От разговора с него, останах с впечатление, че йода не е никак безобиден. Прави се в крайни случаи, в Америка заради цената на операциите..., Или когато няма никакви други алтернативи. Тирозол в малки дози е в пъти по-безобиден от йода ...се оказа. Така, че момичета, каквото и да предприемате с лечението си - четете, информирайте се, съветвайте се с добри лекари, мислете позитивно и вземайте информирани решения.
Аз засега съм отново на изходна позиция - продължавам с 1 Табл. тирозол+ хранителни добавки+ бетаблокер и ще се следя редовно  на всеки 6 месеца.
Мама Вики, твоите хормони защо са нестабилни, ако вземаш подходящи дози лекарства?
Най-важното е, ако мога да влезна в имунологична ремисия на жлезата.

# 171
Нестабилни имаше предвид, че се влияят постоянно от дозата Тирозол. Започвам с голяма доза хирмона рязко намаля, намалявам дозата хормона започва да се покачва, подържам месеци наред, решаваме да се спира тирозола хормона пак скача и така това се повтаря вече 9 години. Обясни, че всичко това е по-вредно от една доза хормон взимана постоянно, а и нивото на всички други хормони като кортизол, инсулин и др. каза, че не е реално на фона на цялата тази картинка. И каза каквото и да изследваме друго в този случай няма да е много реално.
Галя, а ти от кога пиеш по 1 таблетка и казаха ли колко време можеш да си я пиеш, защото и аз сега съм на 1, но до няколко юесеца ТСХ потъва и пак се налага увеличаване на дозата.
Сега прочетох от 2008, това значи ли, че от тогава пиеш Тирозол и ти казват, че няма проблем да продължиш с него?

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 15:20 от Мама Вики

# 172
  • Бургас
Ох,трябва да отида при този Пандев,да му покажа как при доза 100 Л Тироксин,ТСХ ми варира от 0,20 до над 30
Защо...никой не може да каже...

# 173
Мама Вики,

От 2008 до края на 2010 г. пиех тирозол и пропицил, в различни дози. Първо почвах с високи дози, после намалявахме и така....В началото на 2011 ги спрях на моя глава и почнах само билкови добавки. И си само веднъж в годината се следях при проф. Пандев, най-вече заради възела. 10 години бях в ремисия - хормоните бяха що-годе добре т.е. ТСХ си беше на долна граница, но поне в граница около 0,6-0,7, ФТ3 и ФТ 4 бяха с перфектни стойности и така си живеех. Само към 2015 г., кардиолог ми включи бетаблокер от 50 мг. за ускорения пулс. Но миналата година преживях огромен стрес и притеснения покрай мама и нейната загуба. Всичко това отключи отново с пълна сила проблемите с жлезата. Почнах да отслабвам, косопад, лек тремор и като премерих хормоните и антителата - всичко се оказа извън норма. ТсХ - О, и ТРАК - 3,95 при норма 1,75. И оттогава, Пандев ми изписа 1 т. Тирозол, която пия и досега. Още след 3 месеца т.е. декември 2020 - хормоните влезнаха в норма. Сега през май - хормоните са още по-добре и ТРАК падна на 2,4 . Това всичко се случи общо за 9 месеца. Сега ТСХ ми е 2,88. Пандев не иска да намали дозата на тирозола все още, особенно през лятото. Той твърди, че тирозол 1 Табл. е безобидна. Естествено, това е химия....но наистина е минимално количество. Вчера и доц. Бочев го потвърди. Не мога да кажа колко дълго може да се приема тирозол и в какви количества.....вероятно има правила, а може и да е индивидуално за всеки организъм. Жлезите с вътрешна секреция са Донна настройка и се влияят от много фактори. Много е важно да се контролира стреса, да имаш положителни емоции, да се спортува умерено,  начина на хранене, с две думи да се наслаждаваш на живота. Аз лично взимам много добавки, за да подпомагам жлезата - витамини, минерали, селен, пробиотик, Тиреохелп слоу, ензими и така....направила съм си мой списък и си го следвам. Вземам и ливурон като добавка за черния дроб за всеки случай. Това е... ..
Не искам да правя реклама на Пандев, че и без това не може човек да си запише час за него с месеци, но, ако има добър ендрокринолог в София - това е той. Или поне за мене.

# 174
  • Бургас
Абе честно казано и най-добрият да е Пандев,аз първо имам непоносимост към тъпия хормон,после имам чревно заболяване и когато е в пълната си сила,нищо не се усвоява и задържа нормално...
Евентуално пластир или писалка с хормон,подобна на тази на диабетиците,ако има някъде по света,е вариант за мен...
М@мка му и заболявания.

# 175
Да, в такъв случай наистина имаш време да изчакаш и да пробваш с хапчета. Аз обаче след 9 години вече трябва да предприема мерки и това, което казваш за йода ме убеждава, че май наистина е по-добре операция.

# 176
При старта на лечението преди 10 г пих 4 тирозола на ден. След втория месец минах на 1 тирозол.
При спиране на терапията за 3 месеца направих рецидив. Последваха 4 тирозола на ден, после намалихме на 2. Тсх не помръдна и пак увеличи докторът тирозола. След общо 5 месеца минах на 1 тирозол.
След 2 години лечение последва нов рецидив на 3 ти месец от спиране на терапията.
Започнах с 3 тирозола. За месец скочи Тсх. Имах кратко вариране и мисля че от 2014 г  стоя на 1 тирозол.
Като сметнем общо са 10 г.
Първото лечение нямаше година-11 месеца. Второто май беше 2 години.
2 паузи по 3 месеца имам без хапчета.
На 1 тирозол хормоните са в норма.
Не се чувствам цвете. Знам че ОП или радиойод няма да ми решат проблема. От трън на глог. Но все нещо ше трябва да избера. Просто няма да искат да ме "лекуват".
Според някои доктори (не ендокринолози) щом с 1 тирозол съм ок, нищо да не пипам. Според ендокринолози- трябва да се оперирам или да пия радиойод и после тироксин до живот.

# 177
  • Бургас
Merelenda,нищо не пипай...

# 178
Ще се принудя, Миме. Няма да ми остане избор.
Като си сметна "лечението" , изключвам няколко месеца "общо всичко за леченията, няма и година" след рецидивите, аз си  изкарах годините с Базеда на 1 тирозол. Просто без него не мога и правя рецидив.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 18:48 от Merelenda

# 179
  • София
Merelenda, а каква е причината да не продължиш така... дозата е малка, а другите интервенции са ми рискови? И мен ме чака някакво решение, ще подкарам четвърта година на метизол🙄

Общи условия

Активация на акаунт