БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 35 525
  • 818
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте.Август миналата година родих и бях на терапия през цялото време -метизол и Лтироксин.Когато родих спряхме Лтироксина.След няколко месеца обаче 1 метизол явно ми идваше много и включихме пак Лтироксин 0.25 ,защото тсх стана 4.30 .Така карах няколко месеца и тсх спадна на 3 ,но после пак започна да се покачва.Леко си увеличих дозата на Лтироксина ,не цяло хапче,но 3/4.,тсх пак беше 4.20.Говорих с Начев по телефона и той каза,че не е проблем високия тсх щом не кърмя и че другият вариянт е да корегираме Лтироксина и аз естествено предпочетох ,защото все съм си дебела и от раждането не съм свалила почти килограми и започнах цял Лтирокси ,тоест 0.50.Сега обаче точно след 30дни контрола от 4.21 е станал 1.80,не очаквах от увеличение с четвъртинка да спадне толкова бързо.Дали е проблем да си продължа с тази доза .Не ми се звъни на доктора за това ,а пък и е в перфектна стойност.Или да изследвам по-скоро и да преценя,какво бихте ме посъветвали?

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 17:04 от DanielaDobreva

# 196
  • Бургас
Продължаваш си с 0.50 и след 30 дни контрола...
Може да не е само от хапчето,тялото също си задейства някакви механизми...
Дано се нормализират хормоните,но моите и след операцията все играят(м@мка им)
1.80 е перфектна стойност...

# 197
Продължаваш си с 0.50 и след 30 дни контрола...
Може да не е само от хапчето,тялото също си задейства някакви механизми...
Дано се нормализират хормоните,но моите и след операцията все играят(м@мка им)
1.80 е перфектна стойност...
Да благодаря за отговора!Просто защото ми се струва,че много бързо и за 30дни доста е паднал,и се притеснявам да не отиде към долна граница за още 30дни.Но...да и аз мисля ,че е супер стойността в момента🥰

# 198
Даниела, продължаваш да пиеш тироксин + тирозол, така ли?
Тя работата малко на кантар.

# 199
Даниела, продължаваш да пиеш тироксин + тирозол, така ли?
Тя работата малко на кантар.
Да.1 хапче метизол още и по време на бременността си бях така и Лтироксин,защото явно метизола 1 хапче вече ми идва силен,но нали трябва да си е продължително леченоето.Какво значи на кантар?Фт3 и фт4 почти винаги са еднакви .Малко фт4 играе 15-17,но фт3 почти винаги е 4.80-90
Доктора каза година и половина още след като родих,че трябва да продължа

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 19:56 от DanielaDobreva

# 200
Смятах периода, да. Дали изобщо имах нужда от лечение вече, защото стойностите на кантар. С 1 тирозол скача ТСХ и се налага да пиеш тироксин, за да го свалиш. След раждане се случва и в ремисия да влезе пациент, но се случва и да се разбутат още повече хормоните и май добре е преценил докторът още време да се пие. Ще си покаже във времето.

# 201
Смятах периода, да. Дали изобщо имах нужда от лечение вече, защото стойностите на кантар. С 1 тирозол скача ТСХ и се налага да пиеш тироксин, за да го свалиш. След раждане се случва и в ремисия да влезе пациент, но се случва и да се разбутат още повече хормоните и май добре е преценил докторът още време да се пие. Ще си покаже във времето.
Да,това каза той още след като родих,че около третия месец след раждането ставал бум на хормоните ,Слава Богу при мен нямаше някакви драстични промени,всичко върви плавно вече почти 10м от както съм родила,даже и кърмих .

# 202
  • Бургас
От третия до седмия месец по учебник е бум на хормоните...
На мен часове след раждането ми стана зле и взе по-зле и по-зле ми ставаше...
Дано не падне толкова много за още 30 дни.Понякога и минимална корекция дава голямо отражение,а понякога и организмът си има мнение...

# 203
А защо след като увеличавам Лтироксина и тсх пада,фт4 също е паднал ?

# 204
  • Бургас
Не е толкова драстично паднал...
Последния път лабораторията се оля,ТСХ,ФТ3 и ФТ4 ми бяха на долна граница.
Възможно по принцип,но лошо за човека...
В друга лаборатория всичко беше ок,но чак след месец ги пуснах в другата лаборатория.
Може да е имало някаква неразбория в организма ми,смахната работа...

# 205
Здравейте, от месец имам болки в коленете.На 1 т.Метизол съм.Вие имате ли такива проблеми?

# 206
Здравейте, от месец имам болки в коленете.На 1 т.Метизол съм.Вие имате ли такива проблеми?

Аз имам ,но мойте по-скоро санот килограмите и от носенето на бебето на ръце

# 207
Здравейте, има много теми за базедовата болест и забременяването, но аз продължавам да искам да знам още и още. Имам няколко въпроса и моля за отговори 🙁! Имам базедова болест от две години, хормоните ми така и не влязоха в норма. Последният път TSH ми беше 0,004, а всичко друго беше много, много високо. Приемам пропанополол 2х1. Как стоят нещата със забременяването? Мога ли да забременея с хормони, които не са в норма? Ако да, може ли да се износи здраво бебе с по - високи нива на хормоните? Има ли мами забременяли с активна базедова болест? Как протече бременността?

Предварително Ви благодаря за отговорите! Хубав ден на всички!

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 20:18 от svetlozara98

# 208
За щастие аз се разболях след като родих децата си, но знам, че много жени избират първо да махнат жлезата и след това да забременяват. И без това след 2 години ако няма ремисия се препоръчва операция, аз сега съжалявам, че не се оперирах на втората година.

# 209
Не рискувайте с активен базед и бременност.
Не сте писали пиете ли тиреостатик? Само пропранолол ли? Две години да не помръднат хормоните с лекарства ми е много странно.

Общи условия

Активация на акаунт