БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 896
  • 818
  •   1
Отговори
# 540
Мери ти по едно време много спортуваше сутрин. Направо ти се възхитих. Дано още да си така.
И от цялата работа имаше полза голяма. Даже и с леко повишено кръвно ходех. И въздух не ми стигаше и пак след тренировка бях по-добре. Просто я карах полека. Но този период беше, докато бяхме на село.
Прибрахме се в града и всичко приключи. Качих свалените килограми. Всичко започна с карантина покрай ковид при мъжа ми. Качих килцата (7 кг), ето сега и кръвното скочи и...
Толкова ме е яд, че като се прибрахме и спрях всичко. А имах голям напредък и с килцата, и с кръвното.
Иначе мини велоелгометри видях и по 45 лв. Може и нещо втора употреба. Чак толкова да се ръси човек за едни педали... айде Simple Smile

# 541
Мен сега ме е налегнала една хипохондрия. Като се активизирам нещо и пулсът ми отива в небесата. Та май ще ида на кардиолог да ме види и каже ще мога ли да спортувам нещо. И изследвания трябва....Абе немърлива съм към себе си яко😀

# 542
  • Бургас
Колко ти стига пулсът?
Моят и над 133 се е качвал.
Май 148 веднъж...
Не въздух не ми достигаше,не знаех къде се намирам.
Така ме убеди знаете кой да се оперирам.Да чакаме да ми гръмне сърцето ли...
Ама тогава бях хем с Конкор,хем с Корлентор и пак скачаше пулсът...

Е,това вече не мога да търпя...
Не е развален апаратът..

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 13:19 от mariqivanova799

# 543
Здравейте, доста сте писали през уикенда, докато ви изчета....Мария, относно насочването за работа от БТ, никога не отказвай насока, просто не влизай в конфликт, вземаш я и я носиш на работодателя и на него си казваш за здравословните проблеми, разбирам, че ти е писнало, но това ще е по-щадящо за нервите ти.
Преквалификация се прави не само да си повишиш образователното ниво, прави се и за придобиване на нова професия, занаят. Седни, вземи един лист и напиши от единия край какво можеш, какво ти позволява здравословното състояние, опиши си по точки, на другия край работно място, професия пак по точки и виж къде се пресичат, да се ориенатираш какво да търсиш. При регистрацията в БТ депозирала ли си епикриза или нещо за здравословното ти състояние?
Работя като счетоводител, май сме доста тук Laughing , но 15 години съм работила в БТ. Нищо не ми пречи да разапитам бивши колеги каква е ситуацията сега, имам предвид за насочването на работа и какво да се направи , за да не те насочват за щяло и нещяло. Не сме от едно населено място, но принципно ще разпитам.

# 544
  • Бургас
А ако работодателят пише,че аз отказвам назначението?Това ми прекратява автоматично регистрацията.

# 545
Връщам се от контролен преглед. Да пусна наново хормони и вероятно резултатът ще е такъв, че ще намаля метизола на 2х1. Т4 е вече в норма, Т3 все още по-висок, ТСХ си стои под 0,05, ТРАК над 2х над горна граница. Вит Д ми е два пъти под долна граница, почвам яко да замествам.
Сякаш оборотите забавят, спя малко по-добре, не се потя чак толкова, червата се поуспокоиха. Сърцебиенето още е тука, но може би по-леко и при малко по-големи натоварвания. Пак пухтя, но по-малко.

# 546
Работодателят трябва да откаже, отказът ти пред работодател е същото като пред трудовия посредник в БТ.
Миме, ти продължително безработна ли се водиш? Какъв тип ти е регистрацията в БТ. Получаваш ли обезщетение или само като търсеща работа се водиш?

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 13:05 от Djerilinda

# 547
  • Бургас
ra2,с гадния ФТ3 и аз имах проблеми и още имам.
Не се сваляше лесно(то пък много изследвания ми правиха...),но все беше над норма,когато съм пускала...
Сега,след като я няма жлезата,седи под норма или на долна граница ...
Просто е гад.
ТСХ бавно се вдига при лечение с Метизол,а с "лечение" с Л Тироксин бързо...

Работодателят трябва да откаже, отказът ти пред работодател е същото като пред трудовия посредник в БТ.
Ясно е,но някой некоректен работодател може да впише"Отказ на лицето"
Имах такъв случай.
Тогава все още имах ТЕЛК над 50%,пратиха ме в магазин,уж щях да съм седнала,уж щях да съм само на щанд(малък),лека работа.
Ок,но се оказа,че трябва да мъкна дори каси с бира и големи бутилки с вода(11 литра,невъзможно просто)към склада,да подреждам витрините,т.е. пак да нося продукти от склада...
А складът беше мазе,до което се стигаше по вити стълби без перила.
По-леките неща мъкнех аз,по-тежките една друга жена...Но се оказа,че нито имам право на сядане,нито ще продължим да сме по две на смяна,една трябва да върши всичко.
Показах ТЕЛКа,обясних на собственичката,тя написа,че отказът е мой.
Аз пък на свой ред писах срещу насочилата ме служителка от бюрото,че ме е насочила към неподходяща за мен работа.Всичко ми костваше много,много нерви.Адресът на магазина,даден от бюрото на мен,беше на лесно и удобно за мен място.Магазинът,за който търсеха хора,се оказа на място,където беше трудно да стигна,нямах директен превоз дотам.
Сега ако ми предлагат нещо,искам абсолютно всички подробности,дори държа ако нещо има неизяснено,да се доизясни.
Пратиха ме пак уж на лека работа да редя бонбони,оказа се,че се работи на 3 смени,пак превоз дотам нямах,прав се работи,на поточна линия,изиска се бързина,вдигат се тежки кашони.Там жената в отдел "човешки ресурси" се случи свястна,скъса се от възмущение,че изпращат хем вишист,хем човек със заболявания за такава позиция.
Направо...нямам думи.

# 548
Миме, от това, което пишеш мисля, че се водиш продължително безработна и не получаваш обезщетение. За насочване за работа на продължително безработен няма значение квалификацията и образованието, което имаш, само здравословно трябва да отговаряш, така че могат да те пращат на всяко обявено работно място. Здравословния статус се доказва/показва с ТЕЛК , ЛКК, които трябва да са в срок т.е. да са валидни към дадения момент.
Ако се водиш само като търсеща работа и това е повече от 12 месеца, можеш да се отпишеш и след 2-3 дни пак да се запишеш в БТ пак като търсеща работа. По тоя начин няма да те търсят за работа, която е извън квалификацията ти. Но ако само за това се регистрираш в бюрото от моя опит мога да ти кажа, че местата, които се заявяват в БТ от работодатели не са от най-атрактивните, много рядко нещо хубаво обявяват, а то, ако е хубаво почти винаги си имат човек и го обявяват защото някой иска да си върже гащите.

# 549
  • Бургас
Не знам ако се отпиша и след няколко дни се запиша пак,дали синът губи право на социална стипендия.
Трябва да попитам класната и счетоводителката.
Аз имам ТЕЛК,който е 0%,безсрочен е,пише работоспособна.
Но има противопоказания:ТФТ(тежък физически труд), нервнопсихично пренапрежение,нощен труд.
Астмата на алергична основа е описана,досега иначе 100 пъти да са ме пратили камериерка...
Абсолютно всичко е описано,улцерозния колит...Май само парезата на гласна връзка не е,но имам документ от двама УНГ.Описана е стенокардията...
Знам,че няма атрактивни места в бюрото по труда,но социалните държат на регистрация,ако искам помощ за отопление,по този начин държавата ми плаща и здравните осигуровки,които са ми изключително необходими.Не,че ме лекуват напоследък лекарите,но поне имам достъп до тях(поне да имаше полза...).
Аз като човек без никакви връзки,мога да разчитам на обяви във вестници,jobs.bg и бюрото...
За школите ставам...
Само веднъж от jobs.bg ми се обадиха за спедитор,ааа май от един кол център също.И...това е.Толкова.
А съм пускала CV и снимка на много места,едно лято бях обиколила цялата Бургаска област,за да подам лично във всяко училище,в което имах шанс за работа,документи...23 училища.От две или три се обадиха да ме информират,че не съм одобрена(по документи),на всички други се обадих аз,казаха,че са се спрели на друг кандидат за позицията...Нормално,хората се свързват с директорите,при които съм работила и получават информация,че ползвам болнични,не съм добре...
Неофициално,но от достоверен източник разбрах,че това е причината да не ме вземат.С тази пареза на гласна връзка аз и вече не мога,не мога да викам,гласът ми не стига.
Много е ужасно всичко това.

# 550
  • София
Момичета, дайте координати на ендокринолог /София/🙏, от който сте доволни, може и платен... Иначе и аз от една седмица с високо кръвно🙄, днес пуснах кръв- ТРАК- 4,15...след 3год. лечение метизол/2*1/...аман😥

# 551
Съжалявам Пуканка, софиянките да кажат. В София поне има избор. В малките населени места е много трудно. Стискам ти палци да намериш добър ендо и да се предприеме правилно лечение

# 552
Пуканка, колко вдигаш? Ти не беше ли на терапия за кръвното?
Мен още ме стяга шапката. Сутрин 130 и нещо на 85, при второ измерване под 130-около 125/80.
Следобед пак скача 140, после пак по-ниско. Обаче свикнах няколко месеца под 120 и сега бумти главата и откачам. Още не съм пускала изследвания. Пусти пари за кое по-напред.
Миналата зима трак беше над 3, после се чувствах ок и пуснах само ТСХ и се беше повишило. Сега предполагам ще е същото като миналата година. Поне по симптоми си откачам и се познавам.

# 553
  • Бургас
Момичета, дайте координати на ендокринолог /София/🙏, от който сте доволни, може и платен... Иначе и аз от една седмица с високо кръвно🙄, днес пуснах кръв- ТРАК- 4,15...след 3год. лечение метизол/2*1/...аман😥
Лозанов е уж в час с нещата...
Но той ме насочи за операция...
Може и за операция да настои...
Мама е с положителен тест.
10 дни карантина...
Дано всичко мине добре...

# 554
Ох, Миме, ама и вас ви пука отвсякъде.
Дано майка ти го кара леко.

За ендокринолог в София се сещам само за доктор Начев, Еленкова, Лозанов, а то сигурно има стотици.
Тук във Варна също се препоръчват 1-2 ма, а има немалко добри. Поне за 3 ма се сещам още.
Като вдигнем по темите акциите на някои доктори и така се получава 😁

Общи условия

Активация на акаунт