БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 875
  • 818
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Трябват референтни стойности(Grimesss1),но ми се виждат малко високи???
ТСХ как е?

Мама Вики,аз си имах трудно преглъщане,много болки и задух вечер след операцията.Пиех Еутирокс в началото.Зверски киселини и диария малко след приема(до 2-3 часа).
Започнаха силни болки в корема.Ама много силни.Първо ме взеха в гастроентерологията в Бургас,видяха гастрит... Калпротектинът ми беше много висок и имах кървене,пратиха ме по спешност в ИСУЛ.Там няма да ги коментирам... Изкараха ме здрава...е,с ерозивен гастрит,оток на дебелото черво...
В Бургас ТСХ беше 58,след ИСУЛ 92...
Започнах да правя по кожата някакви малки мехурчета,пълни с течност,оказа се милиария.
Смениха ми на Л Тироксин,взех да не дрискам чак толкова...
Бях свалила килограми...
Някак се посъвзех с Л Тироксин.
Но взех да правя вечер тежки спазми на гърлото,гърдите,посинявах...Само Урбазон ме спасяваше,когато идваше Бърза помощ,казваха,че е нямало да ги дочакам,ако сме нямали ампули...Ние сме алергични,майка и астматичка и сме научени да бием мускулно...
Сега пия Аериус веднъж на ден,но е изписан 2 пъти.
2 пъти пия само през пролетта.Имам поленова алергия.
Стомахът ми гори от тъпия Л Тироксин.
Казаха ми да пия ИПП(Нолпаза,Нексиум),половин час преди Л Тироксин.Но не мога да помня толкова,пия ги едновременно.И почвам да меря кръвно и пулс.Сутрин са ниски,след Л Тироксин се вдигат.
И след това пия бета блокер...
Ако се сетиш още нещо,питай...
И други жени са ми споделяли,че им се гади и имат киселини...от Л Тироксин.
На мен алерголог при един преглед по повод нощните задушавания,предложи да ми направи тест за лекарства,които са сравнително нови, Корлентор и Л Тироксин.Излязоха положителни.
Това с Л Тироксина беше много кофти,защото ако не го пия...е лошо...

# 571
Здравейте отново. Ето ги моите резултати, както и референтните стойности, на 23 години съм.

FT3: 34. 35; референтни стойности : 3.10 - 6.80
 FT4: 89.29; референтни стойности : 12.00 - 22.00
TSH: 0,001; референтни стойности 0.300 - 4.200
Anti TG - ТАТ: 535. 35; референтни стойности до 115

# 572
Вероятно се касае за Базедова болест, но все пак доктор ендокринолог ще каже.

# 573
Grimes, това си хиперфункция на жлезата. Трябва ти ендокринолог и ТРАК, за да се види дали е базед

Миме, защо не пробваш Tirosint аз го взех от Гърция има само глицерин и ако реакцията е от пълнителите може да ти понася по-добре. Може да видиш също и Т3 пак от Гърция го взимат, понеже казваш, че ти е винаги на долна граница. Само трябва да се научиш да си го дозираш или да намериш лекар, който да ти го изписва.

# 574
Да, с доказана базедова съм, доктор Кирил Христозов във Варна ми пусна изследвания, като се доказа на 100 % ... не бях много сериозна относно лечението, на 20 години ми откриха 2 възела... доктор Лозанов в Токуда, като ми каза, че трябва незабавно да се оперирам, а а се стреснах, след това се насочих към доктор Кирил Христозов във Варна, чух същите думи и като че ли се стреснах още повече. Над половин година не съм посещавала ендокрилог, скоро реших да си пусна изследвания, за да видя как съм...не ми се сториха добре резултатите и си записах час!

# 575
От колко време си с Базед без да се лекуваш? Това не е шега и може да има сериозни последици.

# 576
От както спрях да ходя на лекар, тоест над половин година, преживях някакви емоционални сътресения и като че ли бях се отказала тотално от всичко, занемарих здравето ми. Пиех Метизол 3х2 на ден, както и Пропранолол, имам ужасно високо кръвно и сърцебиене.
Напоследък усещам болки. Наболява ме шията, спортувам и при изпълнение на редовните ми упражнения усещам болка, не само тогава, а дори и в покой, причинява ми дискомфорт.
Казаха ми, че трябва да отстранят почти цялата щитовидна, защото била "активна" и аз съвсем се стреснах...

# 577
А, то имало предистория! Ами браво! Хубаво си се подредила. Млада жена.
Вземи сериозно положението и се лекувай. Стойностите са много високи. Сигурно 3 пъти повече от моите при старт на лечението. Чудя се как си изтърпяла това.
Извинявам се, че съм толкова остра, но честно казано не разбирам недоверието при поставяне на такава сериозна диагноза и отказа от лечение. Това заболяване не изчезва само. Не е просто настинка. Автоимунно заболяване е.

# 578
Да, знам че сама съм си виновна, повечето хора около мен дори не ми вярваха, че се чувствам зле...понеже не съм имала болнав вид, а напротив...преди 2 месеца стигнах до спешно в една късна вечер, защото вдигнах високо кръвно и чак тогава се усетих, че съм направила огромна грешка с прекъсването на лечението, ами след прегледа ще пиша! Благодаря Ви, явно беше нужно някой да ми отвори очите...съвсен не сте остри тук във форума, все пак аз се допитвам до Вас и за мен дори леката критика е полезна.

Забравих да допълня, че имам зверски косопад, от здрава и гъста коса, сега съм с много тънка, наложи да я скъса, защото тя просто се късаше и късаше, което много ми повлия на самочувствието!

# 579
Вероятно пак ще те насочат за операция, но ще започнеш лечение с тиреостатици в началото, както си пила преди това. Започни го и слушай какво ще ти кажат докторите. Как ще се намалява плавно дозата и следвай насоките. Операция може да откажеш, но лечението в никакъв случай на своя глава не спирай. Започва се с една доза лекарства и плавно се намалява дозата спрямо движението на хормоните.
И никакъв спорт. Не се препоръчва изобщо каквото и да е натоварване.
Да кажеш и за кръвното. Ще ти изпишат към хапчетата за жлезата бетаблокер и за кръвното също.
Колко време ще чакаш за преглед? То не е добре много да се чака в това положение. Личният лекар може поне за кръвно и пулс да ти даде нещо.

# 580
Седмица ще чакам до датата за прегледа не е много, но пък толкова много съм чакала преди това, някак ще изтрая. Със сигурност ще пиша след прегледа. Благодаря за информацията, малко съм неориентирана...
Христозов искаше да ме подготви за операция, 3 месеца да взимам редовно лекарствата, след това да видим как съм и вече да се насрочи дата за операция, трябваше да е през април малко ме понаплаши и дръпнах назад, като мен винаги ме е притеснявал въпросът с фертилността, той обаче се постара да ме увери, че няма да имам проблеми ако се грижа достатъчно добре за себе си. Това е общо взето.

# 581
  • Бургас
Ми...високи са.
Така и предположих,че ще са референтните стойности.
Възлите какви са?
Аз нямах и се оперирах,но имах проблем с паращитовидните.Донякъде и това надделя да взема трудното решение.
Паратхормонът ми е в норма в момента,а не пия витамин Д.Просто са били болни някои от жлезите...
За възли и болки...е сложно.Може и възпаление да има.Майка е оперирана заради възпаление,което старият Лозанов наистина опита да лекува,но не се получи.
Иди при УНГ преди операцията,ако се решиш .
За съжаление вероятно след операцията едната ми гласна връзка е парализирана,има малко и с другата проблем...
И...дано имаш късмет.

# 582

Христозов искаше да ме подготви за операция
Няма да ти се зарадва на това, което си направила (спиране на лечението). Да си подготвена. Не съм ходила от много години при него, но съм си изградила някакво мнение все пак от годината лечение и ще си го спестя. Дано не съм права.
Иначе ако се решиш на операция, Проф. Румен Ненков в Света Марина е много добър специалист. Гръден хирург и оперира щитовидна жлеза (Нямаме във варна ендокринен хирург). В Североизточна България е един от най-добрите в тази област. Предполагам Проф. Христозов ще те насочи към него.
Друга опция ти е да отидеш в София за операция.

# 583
Сега си погледнах амбулатория лист от едно от посещенията ми.
Обективно състояние :
Щитовидна жлеза - увеличена 2ст, плътна лобирана, подвижна. На места по - хипоехогенна със силно повишена васкуларизация. Солидна част на възел в десен лоб 21/16/18.
Като другият ми възел беше открит малко след това, обаче нещо не си откривам амбулаторния лист в папката,така че нямам размерите на другия възел, а и не съм толкова наясно, все се притеснявам да ги разпитвам тези лекари...
Да, в София си продължавам лечението, тук си живея, а преди време родителите ми ме помолиха да отида за второ мнение, та една позната ме насочи към Христозов във Варна, за Лозанов същи чувам противоречиви мнения и много се обърквам, когато стане въпрос за избор на лекар, иначе пък съм доволна от отношението му, както и от това на Христозов.

# 584
Здравейте, какво мислите за тези стойности? Трябва ли да се намали дозата, т3 на горна граница, т4 на долна, тсх доста високо? Явно превръщането на т4 в т3 нещо не се получава кактотрябва. Ако намаля дозата т3 ще се вдигне, но сега тсх е доста високо.. Прилагам изследванията. Благодаря предварително за отговорите

Общи условия

Активация на акаунт