БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 865
  • 818
  •   1
Отговори
# 585

Да, в София си продължавам лечението
Значи сега записаният преглед е в София?

Az55555, на каква доза си сега и от колко време си на нея? Да не обърка темата?

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 20:11 от Merelenda

# 586
Merelenda това са на малката изследванията. Иначе моите си ги коригирам с еу тирокс. На половин таблетка тирозол е.. но това фт3 на горна граница не ми харесва..

# 587
То няма накъде с тази доза. Трябва доктор да прецени според продължителността на лечение дали да спира дозата. Минаха ли поне 6 месеца от старта на лечение? Да не е била някаква лека форма на Базед, или да не се окаже Хашимото, започнало с хиперфункция?
ФТ3 си е добре. По принцип е добре да е в горната граница. При тези норми, около 4. Не мисля че е високо. Виж Т4 някъде около 14-15 би било по-добре, ама те хормоните не са с постоянни стойности.

# 588
Трака е изследван януари месец беше 9 и не смея да спра тирозола,ще я намаля малко, но предпочитам да го има.. винаги се стига до рецидиви.. това заболяване е отвратително..

# 589
Ще е спаднал ТРАК за тези месеци, но ме съмнява чак да е влязъл в норма. Но може да се провери. Иначе с такъв висок ТРАК не е за спиране. То и си показва, че предвещава рецидив. Аз моя го вкарвах в норми с 0 отпред и пак още 2-3 месеца за всеки случай пиех тирозол. И спра ли тирозола и ТРАК скача и рецидив е налице.

# 590
Merelenda да цялата история ми в позната.. преди да ме оперират трак ми  беше 40.. много висок, а  две години преди това го бях вкарала в норма.. но вече накрая като видях 40 ми писна и си казах няма накъде вече операция ще е решението.

# 591
  • Бургас
Аz55555,и моят ФТ3 беше все висок.
Сега е в ниските стойности,или на долна граница или под...
За малката детски ендокринолог,ти знаеш...Ще се моля да е добре и ТРАК още да падне.
Само да кажа от опит със сина,че при някои деца ТСХ е високо и не го имат за много голяма трагедия.
На сина е 4 и нещо,но МАТ,ТАТ и всичко друго е ок...
Дано и вие стигнете еутироидно състояние.

# 592

Да, в София си продължавам лечението
Значи сега записаният преглед е в София?

Да, в София е.
Болезненото усещане в областта на предната част на шията..ужасно е! Постоянно съм с болки във врата и областта на щитовидната, лятото си мислех, че се схващам или че не спя на удобни възглавници, но не е така. Когато влизам в банята, просто поставям слушалката на душа върху мястото на болката, за да ме успокои топлата вода, а друг път с леки масажни движения смекчавам болката, тя не остра, но е постоянна и причинява дискомфорт, не знам дали някоя го е изпитвала....
Чакам си вече прегледа с нетърпение!

# 593
  • Бургас
Мила Grimesss1,майка ми го е изпитвала.
Моля те да се лекуваш и ако пак кажат операция...Да отидеш.
Животът е пред теб.
Кофти е без жлеза,ужасно е даже,спор няма.
Но с болна жлеза,възпалена...рискуваш много.
Послушай лекарите...
Много те прегръщам и съжалявам,че ти се случва толкова млада...
Аз бях на 24,когато започна всичко с пълна сила иначе още на 11 имах проблем с менструация,която не спира,на 12 отстранен почти целия десен яйчник...
Имам дете.
То е светлината в живота ми.
Тъкмо в темата с котките обяснявам как мъркалото ми е осиновеният син,но родния обичам повече от всичко на света.Чак с баща му се помирихме и съм му благодарна,че ми даде възможността да имам дете.Очовечи се напоследък,но и той изстрада много.

# 594
Здравейте и от мен доста време мина. В последно време нямах възможност да пиша. Нещата при мен с жлезата са на периоди. Все още когато ходя се изморявам не винаги се случва,но мина ли 300-400 метра се чувствам доста гадно трябва да седна някъде много неприятен симптом е това.. Чат, пат имам и другите симптоми особено при вълнение каквото и да говорим  щитовидната жлеза доста си товари особено нервната система доста страда.
Наскоро забелязах  от лятото че, пак забравям някакви незначителни неща,но понякога и много съществени които са важни все пак. Вчера си купих Б-12..
 Проблема е,че това забравяне ми пречи особено с шофьорските курсове листовките ги минах отдавна.
Наскоро ме скъсаха на кормуване де от притеснение, де от елементарно забравяне иначе карам не мога да го отрека.  Мисля си надявам се,че Б-12 ще ми помогне миналата година бих една опаковка след 2-месеца нямаше и помен от забравяне и т.н. Говорих отделно и с Ендото става на въпрос за Респивакс каза ми да може да го вземеш нямаш проблем,но се съмнявам вече..  
Засега пия  Клеева Тинктура, от време на време витамин Д.
Относно Респивакса имам големи колебания.. Миналата година пробвах Изопринозин е, определено не бих го пробвал втори път бая проблеми ми докара тогава.. За това сега гледам внимателно да го карам. Отделно имам и Витамин А според ендото нямало мисъл да се пие но,знам ли повече го препоръчвала на хора в хипо. Доколкото си спомням преди време правих изследване на Б-12 стойността беше 150,30 при референтни 140-499. Това е от мен Поздрави!

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 03:51 от Angelov255

# 595
О, Ангелов, ти се появи!
Защо искаш да пиеш Респивакс? Да подсилваш имунитета ли? Според мен Д, Ц са достатъчни. В12 си го пий. А-то също. Той си е полезен като Д при вируси и грип и подсилва имунитета.

Frimesss1, жлезата ти е възпалена и със засилен кръвоток от Базеда. Докато не почнеш лечението, няма оправяне.

# 596
От части заради имунитета четох,че Респиваска бил полезен при хроничен синузит.
За Б-12 е,ясно,че ще го пия усещам си,че ми трябва.
Не знам дали е удачно да комбинирам Витамин А и Д. Досега с витамин А-не съм си имал работа.
За Ц ще помисля какъв вариант мога да намеря но,определено няма да е Цитровит.

# 597
Екстра си действат заедно. Даже А+Д3+К2 ги има като комплекс при остеопороза, и не само.
Относно Ц, аз последните 2 години взимам с биофлаваноиди. Много добра опция е за усвояването на витамина.
Да не се счита за реклама, ще сложа в скрит текст какво купувам за 15 лв , когато е на промо, иначе е скъп, и отделно за 20 лв взимам стак, който е супер изгоден, макар Д-то  да е ниска доза, но си струва с намалението заради Ц-то.
Има на най-различни марки Ц с биофлаваноиди.
Nitrotiger е сайтът. За София доставките са безплатни и в рамките на същия ден. Извън София - 3 лв беше доставката (не съм погледнала, да не са я повишили), над 30 лв е безплатна.
Скрит текст:

# 598
Мереленда благодаря за полезната полезната информация. Гледам има и някакви витамини на Допелхерц от А до Я гледам хвалят ги доста,но си нямам на идея дали вържат работа.
Разбира се гледам да не прекалявам,но е важно човек да си подкрепи организма. За Респивакса
си оставам с мисленето засега.

# 599
Не са лоши, но са в ниски дози. Но пък има комплекс от доста витамини в тях.

Общи условия

Активация на акаунт