БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 831
  • 818
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Мери,да си жива и здрава,малко ме поуспокои!
❤️ ❤️ ❤️

# 691
Здравейте, от доста време чета темата, но се реших сега да се включа:blush: От 10.09.2021 г. съм диагностицирана с Базедова болест, на терапия от метизол съм. До сега tsh не е мръднал от 0, 005...ft4 е вече на долна референтна граница, а ft3 на горна реф. граница. ТРАК ми е 10 пъти над нормата. Боледувах от ковид януари тази година, от февруари започнах да имам симптоми, започна се с това, че не ми дойде цикъла. После и други симптоми, които ги свързах със стреса. Та проблема ми с щитовидната жлеза се  е активирал след ковид.
От вчера не съм на себе си, в службата, в която работя наредиха ....на работа след поставена ваксина или тест. Мнението на ендокринолога е, че към момента не е подходящо поставяне на ваксина. Какво е Вашето мнение? Има ли от Вас с поставени ваксини с не влезнали хормони в норма?

# 692
  • Бургас
Vesiva12,мнението на лекарите по групите е,че ваксина се поставя,когато заболяванията са в ремисия.
Изтегли си зелен сертификат от his.bg
Нали си преболедувала.
Как така няма да те допускат?Удължиха на година зелените сертификати за преболедували,имаш време.

# 693
Vesiva12,мнението на лекарите по групите е,че ваксина се поставя,когато заболяванията са в ремисия.
Изтегли си зелен сертификат от his.bg
Нали си преболедувала.
Как така няма да те допускат?Удължиха на година зелените сертификати за преболедували,имаш време.
Някой не фигурират в системата, аз не можах да си изтегля сертификат, нито мъжа ми. Тестовете ни са от лаборатория, аз имам после и изследване за антитела и въпреки всичко нямам сертификат. Към момента се водя в ремисия, но се страхувам от ваксина

# 694
Липсващите в системата са тези с доказан ковид чрез бърз антигенен преди 01.01.2021 или такива вкарани грешно. Тук при нас има случаи с неправилно вкарани телефонни номера или номера на личните карти. Нали всичко се вкарва ръчно от оператор и така стават грешки. После иди докажи че си преболедувал. Но не са чести случаи. Ние с ММ си извадихме сертификати.
А ваксиниране се прави само в достигнато еутиреоидно състояние. Vesiva12, не би трябвало да те задължават с активен базед. Ако трябва ендокринологът да ти издаде някакъв документ за пред работодателя само.

# 695
Не съм регистрирана в системата, за съжаление. На работодателя ми не му трябва медицинско за заболяването. Като не мога да се ваксинирам, тестове през ден...и това е. Категорични са, в тази връзка звънях и в РЗИ от там ми казаха същото, заповедта на министъра била такава, до като се ваксинирам да си правя тестове. Как ще се кара така не знам и до кога. Мисля, че за такива случаи, в които не може да се ваксинираш би трябвало да има вече разписание какво трябва да се прави. Не е редно така да се притискат хората.

# 696
Аз се надявам да позволят сертификат при наличие на антитела. Нали скоро трябва да го решат. Уж. Вие имате ли.

# 697
  • Бургас
Ужас...
Не знам,ЛКК би трябвало да може да освободи човек от ваксина...
Ако не приемат скоро закон,за хората със заболявания това е недопустимо положение.

# 698
Май все още не може, конкретно за коронавируса. За други - може. Ето, на мен ми прескочиха ваксината за тетанус.
Ще могат, ако има доказана алергия към някоя от съставките, но документ няма кой да издаде май за това. Поне не съм чула да има.
Иначе, с активен Базед и аз не бих се ваксинирала. Още повече при първоначално активирано заболяване. Тъкмо малко наместваш хормоните и айде - бам- ваксина. И те не знаят как ще реагира организма, но иначе препоръчват ваксинация.
Чета ги по групи и кой за каквото и да пита - ваксинирайте се. Точка. Сякаш те ще поемат отговорност за човека. И това са доктори, които се запознават с пациента от две думи в интернет.
Слушайте си лекуващите ви доктори. Ако те ви кажат, че може- значи може. И без това те ви лекуват, каквото и да стане. Не хората и докторите в интернет.
Не че Хашимото е по-леко заболяване. Някои го подценяват. Да, масово има ваксинирани с Хашимото. Но Базедът не е Хашимото. С Базед ваксинирани четох няколко. Или са в ремисия, или са оперирани, което знаете, че не е като да си с активен Базед. Числиш се повече към Хашимото, когато ти липсва жлезата и си на тироксин.

# 699
  • Бургас
Има една група за ваксини.
Казаха ми,че в Иван Рилски имунология и някъде във Варна правят тест за алергии към компонентите.
Което мен не ме устройва,защото на кожна проба съм давала реакция към Л Тироксин,а го пия всеки ден,към Диазепам,а ми бият дори понякога...
Към медикаменти,които ми дават анафилаксии съм била отрицателна.
Давам пример с Трамал.Беше отрицателен,а направих тежка алергия в болницата още след операцията.И хората решиха,че мога да стискам зъби.Не знам как издържах,беше ми лошо от болка около 20 дена.

# 700
Ще принудят хората да напуснат работа и да си стоят вкъщи (тези, които не могат да се ваксинират, защото досега не съм чула решение за тях, а само, че останалите да се ваксинирали, за да предпазят тези, които не могат, с изграждане на колективен имунитет). Добре, но тези, които не могат да се ваксинират и те хляб ядат и те имат разходи. Не може човек да се затвори вкъщи и какво ще яде?
Не знам. Чувам само - Ваксинирайте се! Всеки ден, по няколко пъти. Да, това е може би решението. Съгласявам се. Не съм антиваксър. Имам сложени всички задължителни ваксини отпреди Базеда. После вече всеки доктор "пееше", че ваксини при нас са противопоказни, заради основното заболяване. Сега вече заради коронавируса е друга бира. Тук е полза-риск, защото от Ковид може да се гътнеш. Разбираемо. Но да решават лекуващите доктори може или не. Да се издават документи ако не може, за да се освободят хората от това бреме и незнание и ако не могат да работят в този период, то да бъдат обезпечени, както дават помощти по 25 лв на ден на хората в ресторантьорския бизнес. Поне това!
Сега се говори само че може или не може, но всичко е на самотек. Не може да се ваксинираш - няма да работиш, няма да излизаш, нямаш сертификат, нямаш никакъв документ, нямаш помощ никаква. Е...
Тестове на 3 дни по 10 лв решение ли са? Че за какво ще работиш? За тестове ли?

# 701
  • Бургас
Ами...с активен Базед човек има право на болнични.
Ако не може да се ваксинира,защо да плаща тестове?
Никога не се мисли за малък процент от хората с някакви сериозни проблеми.
Аз съм така с колита и алергията към салицилова киселина.Ами не мога да пия основното лекарство.Но затова не се полага ТЕЛК.Дори преди години ми крещяха,че отказвам лечение.Сега,когато ги питам те отказват ли ми лечение,ми пишат СРДЧ в епикризата,при положение,че хистологията показва неспецифичен колит...Ама никой не описва що за клетки са неспецифичните...
Просто обществото отхвърля такива хора.Това е истината.
Нито има работа на договор с осигуровки,нито нищо,личната ми крещя освен,че съжалява,че ме е записала,че специалистите ми отказват лечение.
Направо не искам повече да я виждам тази жена,дано някак изкарам до декември.
Захарта ми е близо 9 три часа след храна.
Не е ок,нали?Не съм яла нищо сладко вчера.Само филии с телешки салам и маргарин.Просто понякога не издържам и ям глутен.

# 702
Не е добре. Преддиабет е това.

# 703
  • София
Здравейте, от доста време чета темата, но се реших сега да се включа:blush: От 10.09.2021 г. съм диагностицирана с Базедова болест, на терапия от метизол съм. До сега tsh не е мръднал от 0, 005...ft4 е вече на долна референтна граница, а ft3 на горна реф. граница. ТРАК ми е 10 пъти над нормата. Боледувах от ковид януари тази година, от февруари започнах да имам симптоми, започна се с това, че не ми дойде цикъла. После и други симптоми, които ги свързах със стреса. Та проблема ми с щитовидната жлеза се  е активирал след ковид.
От вчера не съм на себе си, в службата, в която работя наредиха ....на работа след поставена ваксина или тест. Мнението на ендокринолога е, че към момента не е подходящо поставяне на ваксина. Какво е Вашето мнение? Има ли от Вас с поставени ваксини с не влезнали хормони в норма?

За показателите няма смисъл да се тревожиш, още е рано, след втория месец ще почнат да влизат в норма, тсх отведнъж ще отлепи от нулата, а Трак няма смисъл да го изследваш през първата година, няма да мръдне и това е нормално.
Относно Ковида и личната и двама еднокринолози с които съм говорил не препоръчват ваксинация докато не си в ремисия. Защо не пробваш да си вземеш болничен? Когато се разболях доста четох за болестта и при Тиреотоксикоза каквато е нашата болест смътно си спомням че май имаш право на болничен от 1 до 3 месеца в началото зависи от състоянието, нещо такова ми се върти в главата, искай от ЛЛ или едно.
Може да видиш и заповедта на министъра дали мястото в което работиш влиза в заповедта ако не, излиза самодейност на шефа

# 704
  • Бургас
Не е добре. Преддиабет е това.
Ами...знам.
Аз си пуснах НОМА,висок е.
Но... ендокриноложката отказва да изписва метформин...
Гликиран хемоглобин пуска ли се на хората,които не са на лечение с някакъв препарат?Тя ми се беше разкрещяла,че на доказани диабетици с лечение се пуска и да не го правя това изследване...
Много е груба и е поредната,която не ме иска за пациент...Аз я тормозя да ме влекува и не ѝ оставям избор,вероятно не може да ме понася.Ще трябва обаче да потърся друг за това състояние,тя ми каза да пазя диета(наясно е,че не мога да пазя диета).
Мери,знаеш ли ЦРП дали може да е високо заради ИР или преддиабет?
Не искам да се занимавам с личната,безкрайно съм отвратена от нея.
Ще търся нов личен,ако ще на другия край на града да е.
С такова ЦРП съм от август, гастроентеролог каза,че не е за него,ендокринолог го каза,ревматолог го каза...Но аз имам болки и в корема,и в ставите...И съответно високо ТСХ и ФТ4 през август,сега ниско ТСХ и високо ФТ4...
Да търся другаде?Не знам,на два метра под земята ли имат предвид...

Общи условия

Активация на акаунт