БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 809
  • 818
  •   2
Отговори
# 765
  • Бургас
Явно не е достатъчен само бета блокера.
Ами не са ми изписали друго.Валсартан предишната лична беше изписала,но той вдига пулса...
Вечер не е така,даже е 100/70 най-често.
Сутрин е това,аз го свързвам с приема на Л Тироксин.Кръвното пада с Конкор,но пулсът докъм 17:00-18:00 е около 90,после и на 65-68 е падал.Около 70 е вечер общо взето.
Казват ми,че висока долна граница+близки граници+тахикардия= сериозни хормонални проблеми.
Ама нали на парче лекуват,не си комуникират,всеки гледа да ме препрати към друг специалист...

# 766
По принцип е така. Видя какво стана и с мен. Първо все долната граница 90. После все 100. После започна и горната да скача. Да ми изписват хапчета за по "някой месец", защото "при нас с автоимунните" терапията с лекарствата за кръвно не дава резултат и трябва да си лекуваме основното заболяване. Е- иди им кажи как се лекува тъпия Базед и че няма лечение, че от едната крайност отиваш в другата.
И в крайна сметка какво? Попий малко хапчета за кръвното, попий малко хапчета и накрая - серизона хипертония и вече не е за малко хапчета, а за много, до живот.
Та следи се сутрин, обед, вечер- 2 седмици, запиши си всичко, но ако имаш чести такива колебания, няма да стане само с Конкор.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 05:54 от Merelenda

# 767
  • Бургас
Ами...ще се наложи да се ходи пак на кардиолог,ако стане по-сериозно.
Лошото е,че както е високо,така пък пада много бързо и пада доста.
Висок ми е холестеролът,не знам какво да правя,не смея да пия Розувистад.Поне гастроентеролозите твърдят,че не е добра идея да го пия.Те така казаха и за метформин...
И за ИР трябва да видя към кого да се обърна...
Сега захарта ми е ниска,не бях имала скоро стойности между 3.5-3.9
Направо...ми писна.
Те какво лекуват изобщо, наистина гледат само да си в някакви референтни стойности.
Няма да забравя,когато имах кръвно 80/65 и пулс 119.В бърза помощ просто не знаеха какво да правят,накрещяха ми се,че не оводнявали пациенти с хронични диарии,писаха,че не са ок стойностите,но са гранични и че ме насочват към ОПЛ...

# 768
Миме, казвала съм ти и преди-Инозитол и метилирана фолиева за захарта и индулина. Гарантирано действа и няма никакви странични ефекти. Но ти явно не искаш!
За холестерола също си има добавки без странични.... Липомезин например. Самп с мрънкане не става. И храната!

# 769
И това е вариант, поне да се опита.

Относно хапчетата за захар и инсулин, пак се повтарям, но и аз съм със стомашни и чревни проблеми Две години си играх на смяна на лекарства, като имам 3 пъти спиране на терапия. Веднъж за 5 месеца, за 3 и за 2. Разбиваше ми се стомаха. Лекувах се по няколко месеца с хапчета за стомаха при гастроентеролог, докато не намерих моето хапче за захарта. Просто трябва да се нацели лекарството. Докторът ми ги сменя, докато с последното (Метфогама) нямам проблем вече не знам колко години.
Това че някой казал, че му се разбива стомаха от тия лекарства, не значи, че трябва да стане при всички. Както каза ендокрининологът ми - няма да се мъчиш и да чакаш и да не ми казваш. Има стотици лекарства. Не значи, че всички ще ти действат така. Просто трябва да намерим твоето.
Отначало и моята захар играеше от 6,9 до 3,8 сутрин, а следобед се е случвало и 3,9 да имам и 7,4. Това показва само едно- лечение трябва, а не че захарта ми е ту висока, ту ниска и не трябва да пия лекарства, защото пада.
Трябва контрол, лечение и нещата се нормализират за няколко месеца.
Сега захарта ми е около 5. Често като правя профил е все под 5. Гликиран 5,2.
Лечението с Метформин помага да не забием в диабета от сега, особено с нашите щитовидни проблеми, килограми, отоци, неусвояване на храните заради черва и стомах и т.н.

# 770
  • Бургас
Миме, казвала съм ти и преди-Инозитол и метилирана фолиева за захарта и индулина. Гарантирано действа и няма никакви странични ефекти. Но ти явно не искаш!
За холестерола също си има добавки без странични.... Липомезин например. Самп с мрънкане не става. И храната!
Храната не мога да променя.
Инозитол мога да опитам,но обикновено Б комплекс ми докарва диария.
Не е въпросът дали искам или не.
Аз и болестите не искам,но...няма как.
Абсолютно всяко лекарство има странични ефекти.

За холестерол опитах една добавка с ориз.Пиеше го майката на приятеля ми.Ами...не е ок.
Ще видя как се казваше и ще редактирам.
Редакция-казва се Профихол
Сега ще видя и Липомезин какво съдържа.
И уж червената боровинка срещу цистит е добра,няма странични ефекти,но при мен дава диария.
Просто до два часа започва жестока диария.Към много лекарства реагирам така, включително и Еутирокс,а уж няма странични ефекти.
Доста мъчителни са ми някои опити с лекарства и затова настоявам да са изписани от лекар,който е преценил,че в моето състояние няма да ми навредят...

Отначало и моята захар играеше от 6,9 до 3,8 сутрин, а следобед се е случвало и 3,9 да имам и 7,4. Това показва само едно- лечение трябва, а не че захарта ми е ту висока, ту ниска и не трябва да пия лекарства, защото пада.
Трябва контрол, лечение и нещата се нормализират за няколко месеца.
Сега захарта ми е около 5. Често като правя профил е все под 5. Гликиран 5,2.
Лечението с Метформин помага да не забием в диабета от сега, особено с нашите щитовидни проблеми, килограми, отоци, неусвояване на храните заради черва и стомах и т.н.
За съжаление аз и Л Тироксин не усвоявам като хората.Христозов си каза,че иска да съм в пълна ремисия с колита.
А от гастроентерологията в ИСУЛ настояваха,че трябва да са изключително прецизно дозирани хормоните,които пия.
Всеки прехвърля отговорността на друг,дори на ниво професори.
Аз сама не смея да си самоизписвам нищо,витамин Д съм си купила,две ревматоложки са на мнение,че трябва да пия,долната граница е около 20,а моят витамин Д излезе 15.И това давало болки в стави и кости.Обаче поради съмнение за алергия,не смея.
Всички,включително алерголог,ми казаха да не пия Вигантол,мастната форма била тази,която дава алергии,да си избера таблетки и да опитам.Съответно никой не го изписа,оставиха ме да реша на свой риск да пробвам.
Аз се страхувам,последния път нивото на кислород беше 85,на жената от от бърза помощ ѝ призля направо.А пулсът беше доста висок.Това е кошмар.Посинявам в такива моменти.

И не го пия,а и ниските нива на витамин Д в организма също са проблем и също допринасят за влошаване на състоянието.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 08:52 от mariqivanova799

# 771
  • София
Витамин Д на спрей 3000 единици на betteryou, купила съм на сина ми. Пръска се в устата, в бузата, в червата не отива, влиза директно в кръвта. Имат всякакви витамини с тази формула.
Не се оставяй без витамин Д, много ти е нисък.

# 772
  • Бургас
Мен малко си ме е страх да пробвам,но ще се наложи.Нисък е.Целият организъм страда от липсата на витамин Д.
Аз го изследвах към края на август.
Христозов ми беше казал да стоя на слънце поне по 20 минути на ден.Това лято го правих,а пак е нисък.Не мога да си обясня защо.
Намерих спрея, благодаря!
И Б 12 мога да взема,никой не го е препоръчал,но витамин Б 12 ми е към долна граница,макар и в норма.
Благодаря много за идеята!

# 773
О кво има да те е страх от прием на вит Д, при положение, че си с доказан дефицит? Какво си мислиш, че ще ти се случи като пиеш Д?

# 774
  • Бургас
О кво има да те е страх от прием на вит Д, при положение, че си с доказан дефицит? Какво си мислиш, че ще ти се случи като пиеш Д?
Пих,имам таблетки.От алергия се страхувам.Който не е правил,не може да разбере.На никого не пожелавам да се случва,ужасно е.
Преди малко обаче четох статия,в която пише,че холестеролът участва в синтеза на витамин Д.А на мен витамин Д ми е нисък, холестеролът висок...Явно холестеролът е заради някакъв компенсаторен механизъм завишен.
Дано нищо не се случва,че е ужасно преживяване да не ми стига въздух.

Когато правех често тежки пристъпи,една алерголожка ме тества за алергия към Л Тироксин и Корлентор,излязоха положителни и двете проби.Тогава пиех витамин Д на капки, Вигантол.Лекарката каза да го спра,давал алергии този препарат.Към витамини също човек може да развие алергия.
Когато замъкна изследването с положителната проба за алергия към Л Тироксин на ендокринолог,той/тя първо се изнервя,после крещи,накрая ме пита"И сега какво да правим?",а аз отговор нямам,не съм аз лекарят.Затруднявала съм ги била.

С дефицит съм от години,малко се беше вдигнал витамин Д от капките Вигантол.Тогавашната лична твърдеше,че ако дозата ми е висока, също дава задух/диарии и т.н. и взе да не съветва да го спра, алерголожката беше писала в листа за ОПЛ като препоръка да се спре приемът на витамин Д.

И аз не знам вече какво да правя и кого да търся за лечение.

Мереленда,след Конкор:

Но когато вървя дори,пулсът се вдига,това е в покой.Кръвното не е толкова високо.

# 775
  • София
А защо не си направиш един тест към кои медикаменти или допълнителни съставки в медикаменти имаш алергия?

# 776
  • Бургас
А защо не си направиш един тест към кои медикаменти или допълнителни съставки в медикаменти имаш алергия?
Правила съм.Медикаментите трябва да си нося сама,те имат да кажем набор от упойки,обезболяващи и лекарства,използвани по време на операция.
И местни упойки съм обикаляла да издирвам по скалдове,за да могат да ме тестват,зъболекарите отказват без консултация с алерголог и тестове да ми слагат упойки
И преди операции съм правила тестове.Излизат всички обезболяващи отрицателни.Бият ми обезболяващо-анафилаксия,подуване,червена кожа,като търкана с коприва...
Нали и миналото лято носех листите с изследвания с мен в болницата,сложиха ми упойката-спиране на дишането и сърдечната дейност.

Кожните тестове не са много точни.
Засега ми няма нищо от витамин Д.
И утре ще пия.
Възможно е кризите след операцията да са били и от парезата на гласната връзка,един УНГ изрази мнение,че и двете гласни връзки са засегнати.

Не съм сигурна дали изобщо имат набор от всички помощни вещества,използвани в лекарствата,за да ме тестват.
Знам само,че мая и царевица ми излязоха силно положителни при хранителните непоносимости.А в Л Тироксин и Корлентор едно от помощните вещества е царевично нишесте.Питах дали е възможно тази съставка да дава положителен резултат-да,възможно било.И толкова.Връчи ми алерголожката талон за ендокринолог и чао.

# 777
  • София
Пий ксизал, аз съм пристрастена. И ме успокоява, и спя като бебе и антихистамина бори свръхестрогена, плюс ми бие хроничния ринит…4 в 1!

# 778
  • Бургас
Пий ксизал, аз съм пристрастена. И ме успокоява, и спя като бебе и антихистамина бори свръхестрогена, плюс ми бие хроничния ринит…4 в 1!
Aerius пия.Поне ми понася.Е,изписан е 2 по 1,но така го пия само напролет.И към полени имам алергия и едва дишам,когато всичко цъфти.
Sad Sad Sad
Бяха ми изписали Сингулар/Ефира,но тъпите черва изкървиха зверски.

# 779
Миме, ако кръвно ти е високо нвсяка сутрин (като това 140/100 ) не може да минеш без лекарства. Нищо че вечер е добре. То затова си има схеми. Някои пият само вечер, други само сутрин - ти може да си от тях. Аз например и сутрин и вечер. Мери е права, само с бетаблокер няма да стане. Бетаблокера си е за пулса и повлиява кръвното, да, но малко. Това кръвно товари сърцето и може пък ако започнеш терапия за него да се пооправи и пулса. Наистина проследи се за седмица две , записвай стойностите и нека кардиолог да каже.

Общи условия

Активация на акаунт