Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 267
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Така го хванах че изобщо не знае как се решават уравнения с параметър.
Зависи какво точно имаш предвид под уравнения с параметър.
Параметричните не са включени в новата учебна програма.

# 406
  • София
И моя младеж много го мързи. Започна втория срок потресаващо. Точно втория срок на 7 клас да се отпусне така... Вече имам пришки на езика от говорене. Утре е на пробен по български - да видим какви ще ги накъдри.
Може ли достъп до пощата?

# 407
  • София
Kelly May, дано това да е последната операция на младежа. Много са неприятни, но когато се касае за здравето, а и естетическият вид е по - добре да се направят на по ранна възраст.
На децата, че не им се учи е повече от ясно, но и мнозинство от тях се демотивирараха от безкрайното стоенето вкъщи . Моята девойка все още държи фронта и учи, но виждам и при нея започна лека по лека да се наблюдава една апатия и незаинтересованост.

# 408
  • На морето!
Kelly May, пожелавам ви и аз това да е последната и най-леко възстановяващата се операция!
При мен е някаква дълбока черна дупка- имам тежки служебни проблеми, седмокласникът се възползва от моята заетост и си кръшка от учене, някакви роднинско-имотни драми се заформиха и като капак и второкласничката минава на ДО и с брат ѝ са в постоянен конфликт кой от коя стая да учи и колко интернет ползва. Опитвам едно по едно да отмятам задачите, да приоритизирам, но те просто ме заливат на талази и вече не спирам да си повтарям "Важното е само да сме здрави" и толкова.

# 409
  • София
Kally May, пожелавам да премине гладко тази операция и бързо да се възстанови, кураж Simple Smile

По повод написаното за ваканциите, имам въпрос за опресняване на паметта- коментирахме преди време удачни варианти за лятна почивка, върнах назад за датите, но не можах да намеря конкретната дискусия. Та като се има предвид графика за записванията - в най-лошия случай да вземем до 30 юли, след това на практика следва да е "чист" август месец, нали така, или се бъркам?
Домашните ме прищпориха да правя днес именно резервация и ще съм ви благодарна за отговорите, в случай, че има и друг етап след края на юли, който съм пропуснала да си отбележа.

# 410
  • Варна
elpet, според графика би следвало последната дата (записване след трето класиране) да е 30.07. На никого не пожелавам трето, камо ли четвърто класиране, така че ако не сте истински хазартно настроени да чакате четвърто - това е последната дата, до която всичко трябва да е приключило. Пожелавам одисеята да завърши поне седмица по-рано Wink

Rapariga, много пеем в твоя хор. Само това повтаряме и у дома, да сме здрави, да сме заедно, всичко ще мине... но е все по-трудно. Като оптимист по природа, мислех, че досега всичко ще е далеч по-спокойно, ще сме развили имунитет, ще сме ваксинирани, няма да се тревожим. А покрай всичкия стрес с вируса, се случват и обичайните неприятности, проблемите не изчезват сами. Търся си източник на оптимизъм и сили и се опитвам да не се втренчвам в детето, което си ми е традиционния такъв. И все си повтарям: Най-тъмно е преди зазоряване! и това засега ме крепи (и виното).

# 411
  • София
Малее, Дидева, верно ли? Горкото, как го озорих с тия параметрични. И ме гледа като теле в железница през цялото време.

Ами аз ползвам тестове от времето на батко му, който беше кандидат-гимназист 2014та. Трябва да отворя най-сетне учебника да видя какво учат.

# 412
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тук има учебните програми за седми клас Simple Smile
линейни уравнения без параметър
линейни неравенства с едно неизвестно, без параметър
Simple Smile интересно, че пише степенуване с естествен степенен показател
https://www.mon.bg/bg/1690

# 413
Защото е в частта " Цели изрази".

# 414
аз се питах за "естествения степенен показател", защото в последните задачи видях на степен (-2) Simple Smile

# 415
  • София
elpet, според графика би следвало последната дата (записване след трето класиране) да е 30.07. На никого не пожелавам трето, камо ли четвърто класиране, така че ако не сте истински хазартно настроени да чакате четвърто - това е последната дата, до която всичко трябва да е приключило. Пожелавам одисеята да завърши поне седмица по-рано Wink
а, виж, за четвърто не видях нищо. как да ти кажа, не съм фаталистично настроена, но предвид скорошните му драми с математиката, не знам как да се настроя- по-скоро съм позитивна, колко пък зле може да бъде, след всички положени усилия, но от друга страна, добре е да се знае какви са вариантите дори и най-лошия Simple Smile
тоест, кога се предполага че ще бъде това 4то класиране, за графика?

# 416
  • гр.Варна
Припомням,че днес IV ЕГ - Варна имат он-лайн разяснения относно приема.
Мога да Ви предоставя синтезирана информация относно паралелките,както и сертификатите,които може да се получат след обучението.За нива C1 и С2 по френски също могат допълнително да се подготвят.
Качеството не е отлично,но мисля,че се чете Simple Smile
Скрит текст:

# 417
аз се питах за "естествения степенен показател", защото в последните задачи видях на степен (-2) Simple Smile
Да, учат степен с рационален показател в шести клас. Това, което си видяла за естествения показател е в раздел " Цели изрази", тоест изрази, в които няма деление с променлива. Само за пример, ако запишем Х-2, където Х е променлива, това вече няма да е едночлен ( цял израз).

# 418
стана развален телефон. Simple Smile
Скрит текст:

# 419
Да, за същото говоря. Извършва действия с цели изрази.....

Общи условия

Активация на акаунт