Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 260
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Kally May,  стискам палци тази наистина да е последната операция , с която да загърбите проблема Kissing Heart. Вярвам, че младежът стоически ще понесе всичко и ти заслужено ще си отдъхнеш

# 391
  • Варна
Ортодонтските операции са неприятни- аз имам 5, всяка над 3 часа. След няколко дни всичко си идва на мястото. У нас обстановката е лежерна, аз не съм минала още на " следващо ниво" Joy

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 11:42 от Neri

# 392
  • София
Кали, стискам палци всичко да мине добре и да забравите за този проблем. А на младежа сили... в такива моменти се научих да си казвам: И това ще мине 🤗
Моята дъщеря отказва категорично да я записвам на пробни изпити, така че разчитам на това, което й дават частните учители и аз каквото намеря из нета. Утре в училище по математика щели да им дават първи модул за 1 час.

# 393
  • В светлината на слънцето
Ох, Кали, прегръщам ви и двамата!Дано да е последната! Heart
svetli, тази къща на 270 км да не е в посока Свиленград? Че и ние имаме в онзи регион. Blush
Моят за сефте имаше ПИ по мат от школата, още няма резултати. Сега в неделя е по бел в Регалия. Иначе по бел учителката всяка седмица дава тестове и е голям гърч, хич не си поплюва. Ама изобщо не смея да се надявам на висок резултат. Разсеян, мързел го хвана, че и влюбен. Изобщо всички хубости на едно място.

# 394
  • София
Кали, Hug дано е успешна и последна тази операция.

# 395
Kally May, щом е неизбежно и не може да се отлага, да минава. Ние ще пращаме положителна енергия Hug

# 396
Кали, сили и на двама ви и дано е последно! Blue Heart

У нас си цари обичайното безвремие и никой за нищо зор не си дава.
Искам и аз другаде, но на брега на морето искам, не в планината.
Долу горе през час ми идва да тръгна.

# 397
  • гр.Варна
Маги, и аз реорганизирах задачите и ще остана вкъщи идните поне 2 седмици (малкият ходи на ясла). После за ваканцията съм си пуснала отпуска.
Bonanza, къде ви е вилата, да си купя и аз там. Имам къща, ама на 270 км и не става да блъскаме пътя постоянно.

Сега по същество, нашата учителка по мат от училище прати 2 пробни изпита да се подготвят децата за НВО. Синът ми направи 1 модул от единия за няма 20 минути, без грешка, каза мнооого лесни задачи. Та съм в ступор. Това ли се иска? Нивата на Вектор например са доста нагоре...
Ама наистина е много хубаво на село. Нашето е Баново. Намира се до Калиманци и над Слънчево. Край нас живеят само млади хора и редовно излизаме на улицата, когато е топло!
Добре, че мъжо направи повече вино тази година, че ще има нужда Simple Smile

# 398
  • Някъде на край света
Kally May, стискаме палци. Успех и дано е за последно.

Аз съм няколко месеца вкъщи, но това не ми помага много. Коментарите са - аз тия задачи ги знам и я ми докажи, че знаеш как се пише теза и после ми давай задачи... Sad
Да се чудиш дали да се смееш, или да плачеш. То че съм на близо 40, не значи че съм живяла в пещера...

# 399
  • София
Buzzy, а питали ли са те дали си писала с перо? Joy
Мен - да Joy

# 400
  • Варна
Lulumba, не, към центъра на България, плевенския край Simple Smile
Bonanza, ще го проуча това село, даже не го бях чувала.
Кали, всяко зло за добро, ще се справи детето, щом операцията е наложителна, по-добре не отлагайте.

# 401
  • София
Момичета , отчайвам се ви казвам. Има ли други като моят син, вместо да си подобрява резултатите след всеки следващ ПИ ,той ги понижава .Всеки път с 5-10т надолу. С тия темпове на НВО ще удари 30т. Чудя се какво да правя- школа ли да сменям, частен учител ли да търся.То и кой ще ни вземе 2 месеца преди изпитите. Как се прецакахме с тия школи в ДО-място не мога да си намеря.

Аз съм се отчаяла и за това не пиша тук. Моят го е обело абсолютно безразличие, едвам крета в училище, вечера след РС се оказа, че той не предава 99% от домашните, които им се дават и на въпроса ми "Защо" отговорът е или повдигане на рамене, или "не съм разбрал какво е". Лъже ме, че учи, стоя с него по време на Регалия, за да пише иначе блее и изпуска всичко, домашните му там са критично зле, уж нещо прави с частната учителка, ама пак след това не е разбрал или не може да си реши задачите. Трябва да седна и да уча с него по абсолютно всичко, а нямам време и нерви за това. Очаквам пълен крах на пробните в Регалия след провала на първите.
Другата седмица ще почне ад вкъщи - хоумофис съчетан с две деца, учащи ДО. Да не говорим, че всяка друга домакинска дейност ме натоварва още повече, все се цупят и за храната, всичко им е омръзнало вече Sad

Добри, мисля, че ти ми беше препоръчала една детска психоложка, може ли д ами кажеш пак името й. Нещо трябва да направя... не знам иначе какво да правя вече.

# 402
  • София
Не виждам нищо лошо в ПИ. Те са със задачи от целия изучаван материал и помагат на децата да не забравят какво са учили. Колкото повече, толкова по-добре.

Аз си го готвя моя сама и почти всеки ден давам по един първи модул от стари изпити. Ами подобри си скоростта, вече успява за час да реши 20те задачи, а не мога да кажа, че е отличник, по-скоро е мързелив. Забелязвам кои задачи греши винаги и наблягам на тях после. Така го хванах че изобщо не знае как се решават уравнения с параметър.

# 403
  • Русе
При нас седмокласниците вчера и днес са присъствено на училище. Аз обаче съм много разочарована от това ПО. Вчера само са изпитвали и са правили тестове. Днес им предстоят 3 контролни. Вместо да използват двата дни да преговорят материала, г-жите да им обяснят на живо по-сложните неща, те им губят времето. Затова се замислих тези родители, които избират децата им да учат само ДО кой преподава на децата и как, асинхронно ли, кой изпитва децата, същите госпожи, които са били до сега или други г-жи?

# 404
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Жулиета Темникова.

Общи условия

Активация на акаунт