Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 258
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Маги, къде ги раздават тия медали за домашен алкохолик? Искам и аз! Полага ми се Simple Smile Иначе - много хубаво сте го замислили с оцеляването на балкана. Промяна на обстановката ще се окаже благотворна и за родители и за деца (за заека - не съм сигурна). И на мен ми иде да избягам вече - нито ми се седи в къщи, нито ми се работи, нито ми се готви, нито ми се прави нещо... Мечтая за лятото и за време, в което ще може да се пътува спокойно. Мечтая и да спре ме да ме връхлита от нищото оня страх: ами ако някой се разболее! Поизтощих се, признавам. Добре поне, че вино има и сме здрави засега да го пием Simple Smile

# 376
  • София
Как къде? Аз сама ще си го изработя, път ММ ще ми го връчи...
Миналата година издържах в града от 10 март (нас тогава ни разпуснаха) до 3 април. От 4 април до 13 юни бяхме на вилата... (накрая и там вече ми се отщя всичко), но сега просто искам да избягам... И понеже тук в апартамента вече няма сила да ме активира към каквато и да е дейност освен висене във форума или ФБ - изчезвам. Там студът и фактът, че единственото магазинче е на 2 км е доста стягащ фактор...
п.п. Обещавам снимка на "размазан" от кеф заек пред камината...

# 377
  • гр.Варна
И ние правим планове да се изнесем на вилата край Варна. Тя е на 20км от града и когато решим можем да се върнем. Изкарахме там първата вълна и локдауна миналата пролет.Даже мъж ми си смени настоящият адрес с тамошен,за да ни пускат през КПП-тата.Опредлено ни повлия благотворно и затова засега съм се съхранила що-годе.Там децата играят в двора,карат колелета,ходим в гората/на полето с кучето за коприва,лапад,берем сърнели.
От 02.01.2021 сме си в града и щом дойде сряда ме питат дали ще си ходим на вилата за уикенда.Хич не им се стои в панелката...
Пазете се момичета Simple Smile и НАЗДРАВЕ!

# 378
Поли, имаме поща - sedmoklasnici2011@abv.bg . Много благодаря, че споделяш с нас! Simple Smile
Девойки, имате поща. Дано е полезна. Аз още не съм предлагала този изпит за решаване, така че нямам представа как е. Ако някой има възможност, може да обедини файловете. Пиша от телефона на работа и съм ограничена.

# 379
Момичета , отчайвам се ви казвам. Има ли други като моят син, вместо да си подобрява резултатите след всеки следващ ПИ ,той ги понижава .Всеки път с 5-10т надолу. С тия темпове на НВО ще удари 30т. Чудя се какво да правя- школа ли да сменям, частен учител ли да търся.То и кой ще ни вземе 2 месеца преди изпитите. Как се прецакахме с тия школи в ДО-място не мога да си намеря.

# 380
  • София
....... Чудя се какво да правя- школа ли да сменям, частен учител ли да търся.То и кой ще ни вземе 2 месеца преди изпитите. Как се прецакахме с тия школи в ДО-място не мога да си намеря.
нямаме личен опит с ПИ, за първи път ще е сега в регалия и направо настръхвам какво ще е по математика, но по повод чуденката, мога да споделя опита на наше близко семейство, който наблюдавахме отблизо. момчето им беше записано на школа по математика, в която изглежда е вървял по-назад от цялата група, което става ясно чак през февруари и те напълно отчаяни, че няма време, потърсиха учител. то започна да посещава допълнително 1 път седмично този учител по математика и се справи доста добре на изпита по математика. с две думи, освен че все пак си е индивидуално, време има, не се отчайвай!

# 381
red_violet, много е възможно примерните изпити да са с различна трудност и последните, които правите да са по-трудни от обикновено. Може и да се притеснява за времето и да прави грешки от бързане, от тях няма как да се застраховаме, за съжаление.

Ако имаш възможност, разгледай грешките му - дали бърка едни и същи задачи, може някой раздел от учените досега да не му е станал особено ясен. Оттук нататък вече или ти се опитай да му ги обясниш или намерете някакъв учител, не е задължително да е корифей в подготовката за изпит, просто да му обясни отново по-проблемните места. В интернет също има задачи от всякакъв тип, и оттам можеш сама да му избираш.

На моята девойка школата също не е достатъчна, за училище да не говорим, с по 3 задачи за домашно всеки път. От друга страна пък прецених, че един учител по математика за още час и половина на седмица също няма да свърши чудеса, затова сядам с нея и се заех аз всеки ден да решавам по половин час с нея някакви задачи, които съм избрала предварително (стиснахме си ръцете на три текстови задачи на ден, все е нещо). Те задачите, не само текстовите, толкова се повтарят, веднъж като се схване принципа, просто трябва повече решаване да се затвърди.

Нормално е и да се забравят вече учените задачи, например докато морим вече два месеца геометричните задачи, алгебрата е започнала да се позабравя вече - едночлени, разлагане, степени... Сега трябва да се върнем на тях да преговаряме. Надявам се последните 1-2 месеца да им остане време в школите да правят само преговор на всички видове задачи.

# 382
  • София
red_violet,  при моя син е същото - от 90+ /97 по математика и 91 по БЕЛ в неговата школа/ стигна до 69 по математика и 87 по БЕЛ, пак там. По същото време имаше и в Регалия- 61 по математика и 83 по БЕЛ. Минах през всякакви нюанси на поведението и духа. Сега вече съм дзен пред него, но вътрешно продължавам да кипя. Освен да се моля и на него, и на всички известни ми богове и божества  - не знам какво друго да направя  Joy

# 383
  • Варна
Маги, и аз реорганизирах задачите и ще остана вкъщи идните поне 2 седмици (малкият ходи на ясла). После за ваканцията съм си пуснала отпуска.
Bonanza, къде ви е вилата, да си купя и аз там. Имам къща, ама на 270 км и не става да блъскаме пътя постоянно.

Сега по същество, нашата учителка по мат от училище прати 2 пробни изпита да се подготвят децата за НВО. Синът ми направи 1 модул от единия за няма 20 минути, без грешка, каза мнооого лесни задачи. Та съм в ступор. Това ли се иска? Нивата на Вектор например са доста нагоре...

# 384
Ехеее че на колко пробни са ходили, че чак успяхте и статистика да си направите Simple Smile Съвсем добронамерено ще кажа да позабавите темпото! Едва март е. На колко пробни мислите да ги пуснете до юни?
Моят е правил една по мат. и една по БЕЛ. Ще направи още по 2 от предмет. И толкова. Не е добре да се прекалява Simple Smile

# 385
  • София
MollyBy, права си - от 2 пробни на предмет чак и статистика си стъкмих Joy Олекна ми на душата, ще те послушам и ще забавя темпото Kissing Heart . Записала съм го на пробните в Регалия, ще прави и в своята школа и това е - но той вкъщи не решава допълнително, каквото му дадат на курса - това е Joy

# 386
  • София
DisappointedDisappointedDisappointed
Скрит текст:
Пред-НВО, в края на Май на сина ще направят ортодонтска операция.... четвъртата поред за последните 4 години. Сърцето ми се сви след прегледа... Мислех си, че след последната, /която продължи 4 часа/, всичко ще е вече зад гърба ни, но не би... Сега ми остава само да се надявам, че тази през Май наистина ще бъде последна. И момчето се напрегна не малко, вика на доктора "Е няма ли край?"... Неизбежно е, не може да се отлага във времето и е необходимо. Единственото хубаво е, че се пада около празничните дни за 24 май, та ще си остане вкъщи поне 4-5 дни.
Оплаках се и си сипвам обилно... Wine Glass
Наистина няма нищо по-важно от здравето, ей!

# 387
Kally прегръщам те, най-важно е здравето. Дано всичко минава бързо и леко и да е последното препятствие! 🍀
Вярвам, че всяко от децата ни е родено и си носи своя късмет, всичко ще е наред и ще се случи най-правилното без значение колко трудно и натоварващо е понякога.

# 388
  • Варна
Ох, Кали, много неприятно Sad Съчувствам ти. Наистина ли не може да се отложи? Макар, че като се замисли човек, след НВО пък всичко ще е минало и ще може да си се отдаде на заслужена ваканция, а не да мисли за операции... Вярвам, че всичко ще бъде наред!
Бонанза, все повече се замислям и аз за вилата, само че при нас няма деца с колелета и не знам девойката как ще я навия.
Тази вечер й пробутах първия модул на ПИ на МГ, останаха й 13 минути, но предпочете да не проверява. Резултат -7т, 2 от които на задача: кой е съседният ъгъл на... Някой напред  каза, че започват да забравят материала от началото на годината. Е, потвърждавам от първо лице Simple Smile

# 389
  • София
Кали, не го мисли. Понякога друго изпитание може да внесе необходимото равновесие за НВОто. Пример: имах приемен изпит за докторант, пътувах от Пловдив за София. На входа на града блъснях желязо, спуках резервояра на колата... но пък на изпита бях с едно бистро съзнание и всичко си беше дошло на мястото.   .

Общи условия

Активация на акаунт