Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 357
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • гр.Варна
Bonanza, вероятно е период и ще отмине. ПИ на Вектор този път е изтормозил повечко всички. Нормално е да се е демотивирал. Ако го оставите сега малко да разпусне няма ли да е добре? Оценки се поправят, а и четворките не са края на света. Предполагам, че сега като се съберат в училище ще живне пак и после ще навакса през ваканцията. Събра им се умора и на децата, и на нас. Лично аз съм я оставила след последните провали да се събере сама, да си установи ритъма и да си запази нервите, защото при нея те имат изключително голямо влияние върху резултата. Приемам го като "засилка преди скок" и гледам да не й мърморя много. Трудно ми е, защото съм нервак по природа, но вярвам, че така е по-добре.
Dive, оставила съм го.Даже вчера стоя и го гледам как абсолютно безцелно си рита топката във футболната врата около час и половина.Да беше покарал колело или друго.Рита си безцелно и това е всеки ден,когато сме на вилата.
За четворките,не е проблем и 4 и 5 да има по химия и физика ми е все тая,но той иска да има 6 и си влага всичката енергия в това,а тази година,още повече втория срок,не му е нужно това.Вчера,като разбрал,че има на контролното по физика 4,писал лично съобщение на госпожата да му даде 1-2 проекта,по които да работи,за да си я поправи.Като постъпка е хубаво и му се радвам,защото се бори,но за нас с баща му,той трябва да се концентрира върху по-важните този срок МАТ и БЕЛ,защото не е толкова "цъфнал".
На Вектор изпита бил по-сложен,казал господина му и било абсурдно да се дадат такива задачи на същинското НВО.Лежим на тази буза и това си е...

# 46
  • София
Честит празник на Ния, като че ли вчера беше бебе в количката. 😃
Изпушват нещо тези деца, хем моя е всеки ден на тренировки, не се е преучил грам и пак крещи и реве за всичко. Снощи се разрева като споменах контролен преглед при ортопед, нямало някой да му казва как да ходи изправен, бил си добре. 😒

# 47
Честит празник! Бъдете здрави, много обичани и ценени!
Честита рожденичка, да е здрава и щастлива!
Аз на 14 си мислех, че съм много пораснала. Питайте ме сега като си гледам почти 14  годишното бебе какво си мисля.
И моята девойка нещо е в период на полуразпад. А аз не мога да намеря златната среда към нея. Искам да я мотивирам някак, но много истерясва и се затваря в себе си. от което аз истерясвам и въобще..
Кой беше писал за положението с геометрията. Същата история и при нас. Гледа чертежа- и чертежа гледа нея и не протича взаимовръзка. А за мен нещата са са толкова очеизбождащи. Но факт- не ги вижда- няма свързаност и последователност в мисленето и разсъждаването.

# 48
  • гр.Варна
Честит празник на Ния, като че ли вчера беше бебе в количката. 😃
Изпушват нещо тези деца, хем моя е всеки ден на тренировки, не се е преучил грам и пак крещи и реве за всичко. Снощи се разрева като споменах контролен преглед при ортопед, нямало някой да му казва как да ходи изправен, бил си добре. 😒
И нашето дете ходи всеки ден 6 пъти в седмицата на тренировки.В края на седмицата ще ходи и на турнира за Купата на София.Има къде да изпуска парата,но явно не е достатъчно. Sad

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 11:26 от Bonanza

# 49
  • София
Май тренират едно и също нашите деца, и моя е на турнира в петък. В Буба е.

# 50
  • София
Честит празник! Бъдете вдъхновени, окрилени, борбени, самоуверени, много ценени и щастливи! Пожелавам на всички тази година да сте и горди майки на удовлетворени осмокласници!
Скрит текст:
MianaNia, честито да е твоето момиче! Много весел да е празникът ѝ днес, а новата ѝ лична година да е изпълнена с успехи, нови приятели, радост и щастие! GiftBalloonBirthdayChampagneTadaFlowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

Bonanza, и аз си мисля, че е период и ще отмине. Наистина много им се събра на децата и определено имат нужда от ваканция. Моето момче по принцип е борбено и старателно, но го виждам как умората си казва думата. То не може постоянно всичко да е на педал. При нас тренировките са добър отдушник. Щом му е приятно на твоето дете да рита, нека рита. Може пък заедно да измислите и нещо друго, което да го разтоварва. Не може само учене и само БЕЛ/МАТ. Но като всеки период и този ще отмине, особено след като си  починат добре през ваканцията.

Този пост го пиша от час и половина.... Хоум офис, телефон през 5 минути и чистене.... Страшен празник Rolling Eyes

# 51
  • гр.Варна
Хаха!Нашето е от Черно морееее Simple Smile и да,явно тренират едно и също -баскетбол Simple Smile
За съжаление няма да можем да дойдем макар,че се очертават много хубави мачове!

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 11:39 от Bonanza

# 52
Честит рожден ден на Ния. На прекрасен ден се е родила!
 Честит 8 март, момичета!

# 53
Честит празник, момичета! Много сили да имаме и да се радваме на дечицата.
Честита да е девойката на MianaNia и весел празник! Flowers Rose

У дома е същата работа с математиката. Снощи вървеше брожение за вечерен час на триъгълниците, за да не се налага, както казаха, да ги поставят под карантина...
При нас и в училище почти нищо не научават. В часовете по мат дори при ДО няма дисциплина, решават само решените задачи в учебника, но не всички. Много е трудно и с мотивацията, и с двойната работа. Почвам да се отчайвам.

# 54
  • София
Мире, не се отчайвай, а сипвай Wine Glass Wink! То си стана обЕд!
Предните години не посмявах да отворя седмокласната тема, защото си мислех, че там ще са събрани само майки на свръх умни, амбициозни и успешни деца. Сега, като съм част от темата, все повече се убеждавам в нормалността тук и това ми действа успокояващо. С едни и същи проблеми се сблъскваме - мързел, непукизъм, демотивация, умора, стрес, отчайване, сълзи, радост, гордост, малки и големи победи... Все някога, /юни ей го къде е/, ще приключи тази седмокласна сага и ще отдъхнем заслужено - и деца, и родители.
Още малко кураж и търпение! HugKissing Heart

# 55
Много хубаво си го казала за нормалноста тук.
Към характерните за периода на възрастта особености ние за съжаление добавяме и Ненормалността на времето, в което живеем.
Децата имат нужда от разбиране и подкрепа. Ние също.
Ще мине и тази истерия.
Дано щетите върху психическото здраве и самооценката на децата са минимални .

# 56
  • На морето!
Честит празник на всички!
Честит рожден ден на рождениците, нека тази им лична година да е сбъдваща мечти и много щастлива!

# 57
Честит празник на всички, бъдете здрави и обичани!
Честити рожденици на всички до тук.  Сбъднати мечти им пожелавам!

Нашата лична карта стои на Библиотеката, детето не я носи което вбесява мъжа ми.

За понижаването на успеха го забелязвам и аз и определено го отдавам на онлайн преподаването. Нещо остава недоизяснено там, но защо, ми е трудно да дефинирам. Не съм бележкарка но пет на контролно означава пропуск, неизяснена материя. Липсваща тухличка в знанията. Питах сина ми след контролните с петици по химия и физика има ли неясноти. Той ми каза, че сам се оправял. Сега на вторите петици му казах, че явно че не се оправя сам а допуска грешки заради неизяснена материя, която се натрупва. Седнахме, прегледахме, поразпитах го- има пропуски има недоизяснено неща които явно се натрупват. Добре че съм в час с точните науки. По работихме, Дадох му пробни тестове по материала , ами доволна съм. Казах му че голямата грешка му е че мисли че знае но всъщност няма представа кое знае и кое не. На присъствените занятия по специалния предмет една съученичка го питала за сгрешените си въпроси на  контролното по физика и той й пояснил. Щом сме стигнали до поясняване значи сме позапълнили пропуските.

# 58
  • София
Честит празник, дами! Simple Smile
Честити и рожденни дни на децата!

Да сме живи и здрави и спокойни!  След известно време целият този стрес, нерви, напражение, ще ни се струват излишни!

Аз минавам вече в апатично настроение, точно като това на дъщеря ми - да минава по-бързо, иска ми се да е с добър резултат, най-вече, за да бъде тя доволна от себе си, от времето, което е интестирала, но да минава. А смятам, че докато дойдат матурите, дори няма да си говорим вече. Отбягваме се сякаш, за да няма конфликт. Говоря й преди 2-3 вечери, че трябва да помисли какъв език би искала да учи, да търсим такова училище, че колкото и да е войнствено настроена как не иска да учи нищо, не може - не е устроен така света, а тя ме гледа с празен поглед.....виждам я как ме гледа и не ме вижда...обаче....този път се сдържах, млъкнах и излязох от стаята. Което си е победа, нали? Simple Smile Уф....

# 59
  • София
Току-що си спретнахме скандал с набора - от нищото възникна. Казвам ви, ако сега не се разведем с мъжО/че му писна от нашите скандали, а си е хоум/, то няма кога JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт