Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 293
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Присъствени са Wink
Само по един имаха дистанционен преди да започне ротацията.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 14:15 от Дъждец

# 301
  • Varna
Ние сега направихме първите си пробни по математика и БЕЛ. Аз лично съм доволна от пробния на МГ Варна /СМБ Варна/. В петък пускат линка за срещата, има по 30 деца във всяка среща, с по 1 наблюдател, резултатите излязоха точно на 7мия ден, заедно с копия на тестовете и точно и ясно се вижда за кое и как са отнети точките. За математиката имаше уловки и ако си научи грешките от разписването ще са най-добре вложените 20 лева... За БЕЛ е имало една забележка към организацията. Текста не се е побирал на 1 екран и се е налагало да го местят надолу и нагоре постоянно, а всяко дете чете с различно темпо и това е нарушавало спокойствието. Въпросите са били не само от 7 клас, което също е ок. За резултатите на БЕЛ не мога да кажа още нищо, но и двата теста си бяха малко над средното ниво като трудност. По математика имаме 90 точки, но по БЕЛ очаквам доста по-малко. Но като за първи пробни се надявам, че ще надграждаме. Даже се чудя дали да не я запиша още сега на 21.03 отново там, че да свиква...

# 302
  • Варна
Hana, чудесен резултат! Доколкото съм чувала МГ традиционно си дават по-трудни ПИ (особено по математика).
Мойто гардже пак недоволно от себе си, в следствие на собствената си паника. Прибрах я преди малко от състезание - трето място, на 3т от второто. Ядосана, изнервена... в третата си серия направила една шестица и от там се разстроила и прецкала четвъртата толкова, колкото дори на тренировки не е падала в последните две години. Всичко й е в главата и в пренавиването, с което подхожда. Опитвам се да й го обясня, но тя още повече се обижда. Добре, че идва време за вечерната доза успокоително Simple Smile

# 303
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
днес в часа госпожата по БЕЛ провери кой е предал тезите - от целия клас 5 човека.
започнаха да ги четат и тя поправя на ход каквото е сгрешено .
А, Б, В... К, Ф - нашия пак го пропусна. Sad
накарах го да попита дали вижда, че е предал - видяла била, и не е нарочно, но го пропуснала с проверката.
пак. Sad  а аз се чудя защо той отказва да пише.

# 304
  • Варна
Hana, явно нашите деца са били заедно на ПИ по БЕЛ. И синът ми се оплакваше от това, че не са успели да им изпратят файл с текста и не се е виждал добре и се местил нагоре надолу. Четецът също не се е разбирал. Въпросите ми се сториха по-лесни от на Регалия. Да видим.
Днес вечерта ще им напиша един мейл с препоръки за организацията. Линкът при нас не се отваряше в първите 10 мин и настана голям стрес.
Следващия ПИ при нас е в неделя по математика.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 19:53 от Лилла

# 305
  • София
Ядосана, изнервена... в третата си серия направила една шестица и от там се разстроила и прецкала четвъртата толкова, колкото дори на тренировки не е падала в последните две години.
Какво тренира, Дайв? Стана ми любопитно.
Иначе съм на 100% съгласна, че всичко е в главата. Оптимистичната нагласа на човек, че може да се справи с всичко, стига да поиска, от личен опит казвам, че се възпитава и тренира. Не казвам, че е лесно, но се опитвам да го вменя и на моето момче. Така се кове характер. Отнема време, но ползите са неминуеми.

За кубчетата с картите - от стор.бг са ми пратили мейл, че за синьото кубче се очаква нов тираж, но от издателството не са дали точна дата кога ще го има налично. Да знаете.

# 306
  • Варна
Кали, 10м пистолет е нейната дисциплина засега, като евентуално нататък в годините вероятно ще мине и на малокалибрено, но е твърде млада още Simple Smile. И според мен всеки спорт учи на определени качества, които ще помагат в живота. Реално последната година много се промени - дали от локдауна, дали от възрастта или от седмия клас, но стана по-конкурентна, по-изискваща от себе си, по-сприхава. Няма го вече онова хлапе, което преди сцена стоеше с ледено спокойствие и не трепваше, а за забравено домашно казваше: "ми нищо де, най-много да ми пишат двойка" и което грам не се интересуваше дали е отличничката на класа... Какво ли още ще се промени в идните няколко години Simple Smile

# 307
  • София
И тъй като спомена коняк Tropical Drink
Скрит текст:
Преди години купувахме и след като минахме през Арарат и Евсиняк - харесахме повече по-младият, а нямаше, ми препоръчаха Камю и от тогава това взимаме ... е възрастта си оказва влияние и залежава, но не се знае тази година може отново да го открием  Joy

Скрит текст:

Никога не съм ги пробвала (грешка, която трябва своевременно да се поправи.
Но арарат някак харесвам повече от прехваления хенеси...

# 308
  • София
О, Дайв, това е ВЕЛИКОЛЕПЕН спорт! Почти го познах по "трета, четвърта серия.... една шестица" Blush
Скрит текст:
Тренирала съм спортна стрелба 7 години, но с пушка. И ще ти кажа, че съвсем не е рано за малокалибрено оръжие. Аз започнах с МК, бях в 6-ти клас. Чак в 7-ми минах на въздушна. Ако на твоето момиче й се иска да пробва с МК, да не се спира, не е рано.
Адмирирам избора на точно този спорт, въпреки че хората го подценяват, защото бил "статичен". Но мога да ти кажа, че уникални качества се развиват чрез него, които са в полза за целия живот. Ще видиш, че в един момент детето ти ще си върне самоувереността; ще придобие борбеност, целеустременост, хъс да не се отказва дори при големи трудности, концентрацията ѝ ще се развива, както хладнокръвието и контрол над емоциите. Много мога да пиша по въпроса, но ще спра. Страшно се радвам за нея, дано да продължи с този спорт!

# 309
  • Варна
Това дали го видяхте? 7, 8 и 12 клас присъствено от 18 до 31 март?
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zdravniiat-ministyr-sys-za … chilishte-2263774

# 310
Това само за градовете , в които присъствените занятия не са ограничени в момента.

# 311
Ако е само за тях, каква е разликата щях да питаю? После се сетих: всъщност то досега нямаше заповед за тази период. В това ужасно разболяло време в София, направо щях да съм изумена да ги върнат! А това дали касае школите всички или само тези в неспренитв градове пак?

# 312
  • София
От заповедта на министъра нищо не разбрах... Нямам думи.

А по темата за коняка Арарат и Сейт Реми са ми фаворити. В случая съм на "изпарения" от Ремито, че той ми е за специални слуаи (независимо от полюса на емоциите).

# 313
  • Варна
Кали, много ти благодаря за споделенато! Simple Smile За малокалибреното - решава треньорката, аз само така съм чувала, не твърдя, че е правилно. И да, спортът е статичен (като гледам някои от девойките по състезанията, никак не се вписват в представите ми за "активно спортуващи"), но пък така лепна на моето момиче. Там не е нужно да си мега бърз, но си има дишане, концентрация, стойка.
За коняка и аз тъкмо щях да пиша за Ремито, но Маги ме изпревари Simple Smile иначе предпочитам арманяк сякаш, но не съм голям разбирач. Мога само да се похваля, че колегите ирландци за пръв път пиха коняк (а и чуха за него!) под мое влияние Simple Smile Та наздраве - кой с каквото има/обича! Явно скоро няма да се ходи на училище...

# 314
  • София
Та наздраве - кой с каквото има/обича! Явно скоро няма да се ходи на училище...
Аааа, ще се ходи още утре - от леглото до бюрото Joy
Аз тъкмо се зарадвах, после се сетих, че ни Опълченци, ни Българският език е почнал да учи наизуст и се препотих....пък то нямало за какво Joy. Наздраве и от мен !

Общи условия

Активация на акаунт