Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 25 835
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, днес минах втория преглед, плода расте, всичко е наред. Лекарката ми предложи от днес да си запазя час за скрининга, тъй като свободните часове свършвали много бързо. Така се и оказа. За 12-тата седмица нямаше час, та се вмъкнах в 13-та, при д-р Даниел Георгиев в Надежда. Има ли мама тук, която е била при него на преглед ?

# 556
На мен след последния преглед ми е едно свито и притеснено и не спирам да го мисля ще го бъде ли или не.2 седмици изоставане ми се струват много и не съм хич оптимист.
Иначе и аз реших да пусна изследване за тромбофилия ама то ще е май след дъжд качулка.А на прегед съм в петък, което ми се струва доста далече, ама ще си чакам няма как.
Alison мисля, че всякакви слаби болки , придърпвания и опъвания са си съвсем нормални и няма нищо притеснително.Стига болката да не е силна няма какво да те плаши.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 18:51 от Tortelina

# 557
Эдравейте мами. Днес бях на скан. 6 седмици и 5дена съм,скана покаэа 6.3.Видяхме и чухме сърчице. Страхотно е,пожелавам го на всички. Беше5,3милиметра,добре ли е това? Термин 27/12/2021.

# 558
Tortelina аз знам, че при естествено забременяване терапията за тромбофилия, ако има нужда от такава, се започва, когато се чуе вече сърцето. При една позната беше така, а и влогърката Ивана Александрова разказа, че по-късно е пуснала изследвания и са й назначили терапията, не в началото. Но нека и по-запознатите се изкажат. Стискам палци за добри новини на следващия ти преглед, да получим и добри резултати от тези тромбофолии и да не мърдаме от тук до декември 🙏🍀🍀🍀🙏

# 559
Изоставанията в размера, може да са от късна овулация. Аз сега по цикъл съм в 6 седмица, но знам че със сигурност съм 1-2 назад. Просто знам кога не сме се пазили. По принцип от както имам цикъл ми е по часовник на 28 дни (без 3 часа Simple Smile ,преди раждане, след раждане, през цялото кърмене). През март ми закъсня 10 дни и сега през април на десетия ден с отрицателни тестове, реших че ме почва пременопауза Sad (ставам на 39 след дни). При предишната ми бременност ден преди закъснението вадих мъдрец с упойка, пих антибиотик и два дни след това положителен тест. Зъболекарят малко се притесни, но каза, че избягват манипулации по-скоро превантивно, заради стрес, и дори и ниския риск при локална упойка, но ако много се налага се извършват.

# 560
При мен, имам тромбофилия, терапията се започва още на 17ти ден от последната менструация. Ако не се започне навреме води до аборти още в началото. Имам приятелка с 3 аборта преди да разберат какво става. Но всичко зависи от самата мутация.
За Геника някой пита - аз пусках дооточняващи за тромбофилията - пуснах ги на 27.04, на 07.05 бяха готови.

# 561
И моя лекар се опита да ме успокои с теорията за късна овулация обаче при мен не е такъв случая.Засякох я и знам кога е, а и първия положителен тест за Б ми е на 10ти ден от О.А пък и точно този месец нямаме опити след това , за да е било късна О.
С две думи си имам основания за притеснението.Да не говорим, че и ММ от вчера е с хрема и кашлица и сега само Корона ми липсва.Дано не е това, че той склони да се ваксинира преди седмица, за да предпази мен иначе е много против.
Хубав ден от мен ви желая!Ще се опитам и аз да съм позитивна.

# 562
Tortelina, какво видяхте на последния преглед? Има ли ембрион и сърчице? Ако се е развило, пък дори и да изостава с 2 седмици, съвсем възможно е и да навакса. Разбирам тревогите ти, но не се отчайвай. Доколкото разбирам, освен късна овулация, и имплантацията става до седмица. А и както и по-рано сме писали тук, един аг вижда едни неща, друг други,толкова е мъничка всичко, че лесно може да се сгрешат мерките. Мислиш ли да посетиш и друг аг за второ мнение?
Поздрави и слънчев ден

# 563
Момичета,случайно да сте станали по-раздразнителни сега?Мен си ме налегна и умората,трудно ми е да работя така,цял ден съм в движение... Още нямам гадене и повръщане,при все че първия път се скъсах да повръщам,имах период,в който нищо не ядях,само по малко краставица,но пък синковеца сега обожава краставици Grinning
На 11.05 съм на преглед,притеснявам се,защото тестостерона ми е малко над горната допустима граница,та да видим ...

# 564
Благодаря за куража.Видяхме ембион на 5 май и след много вглеждане и увеличаване на резолюциятаи тупкащо сърце, но вместо на 8+1г.с. отговаряше на 6 и нещо.За сега имам доверие на моя АГ и ще чакам до петък, пък дано да са напразни тревогите ми.
Иначе и аз съм доста раздразнителна и сприхава, но го отдавам на това,  че съм напрегната.Но и бушуващите хормони си оказват влияние сигурно.
Tortelina, какво видяхте на последния преглед? Има ли ембрион и сърчице? Ако се е развило, пък дори и да изостава с 2 седмици, съвсем възможно е и да навакса. Разбирам тревогите ти, но не се отчайвай. Доколкото разбирам, освен късна овулация, и имплантацията става до седмица. А и както и по-рано сме писали тук, един аг вижда едни неща, друг други,толкова е мъничка всичко, че лесно може да се сгрешат мерките. Мислиш ли да посетиш и друг аг за второ мнение?
Поздрави и слънчев ден

# 565
Благодаря за куража.Видяхме ембион на 5 май и след много вглеждане и увеличаване на резолюциятаи тупкащо сърце, но вместо на 8+1г.с. отговаряше на 6 и нещо.За сега имам доверие на моя АГ и ще чакам до петък, пък дано да са напразни тревогите ми.
Иначе и аз съм доста раздразнителна и сприхава, но го отдавам на това,  че съм напрегната.Но и бушуващите хормони си оказват влияние сигурно.
Поздрави и слънчев ден

Той после ще навакса, а ти не се тревожи.
И аэ вчера видях сърчице на 6 седмици и 5 дена,но е само 0,5мм голям и това ме притесни. Не трябва ли да е около сантиметър по това време?

# 566
  • London
Tortelina, съвсем нормално е да се тревожиш, но всичко ще бъде наред.
В Англия, чак когато видят сърчице я слагат в графа “жизнеспособна бременност” (viable pregnancy) и казват, че има голяма надежда за емрбиончето.
Сравнявахме си репортите с една позната, вървим почти заедно по седмици и са коренно различни от към размери. Но на никоя от двете не са ни дали повод за притеснение.
Имай вяра и много позитивни мисли до петък ! Ще навакса бобчето 🙏🏻

Марчела, моето бобче в 6+6 беше 8.7мм и когато попитах не трябва ли да е над сантиметър вече ми отговориха, че не разчитат толкова на размера колкото развитието от последния преглед. Не могат да сложат жив организъм в една рамка само 🤗
Повтарям се постоянно, но пак ще го кажа (тъй като и аз самата имам нужда да си го напомням) - САМО позитивно мислене за малките ни бобчета и силна вяра, че са силни като мамите си ❤🙏🏻

# 567
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм ужасно раздразнителна. Едно от шепата лекарства, които пия, друго от това, че ми е постоянно лошо и не мога да се храня. През повечето време гледам да спя. Вчера съм карала само на кисело мляко с малко солети, 1 банан, 2 кивита и малко задушен спанак. И ме спука разстройство. Вече не знам към какво да посегна, нищо не ми се слага в устата. Даже и вода пия със зор, а трябва. Заради ИР не мога нищо спичащо да ям, а от зеленчук ми писна.

# 568
Tortelina, съвсем нормално е да се тревожиш, но всичко ще бъде наред.
В Англия, чак когато видят сърчице я слагат в графа “жизнеспособна бременност” (viable pregnancy) и казват, че има голяма надежда за емрбиончето.
Сравнявахме си репортите с една позната, вървим почти заедно по седмици и са коренно различни от към размери. Но на никоя от двете не са ни дали повод за притеснение.
Имай вяра и много позитивни мисли до петък ! Ще навакса бобчето 🙏🏻

Марчела, моето бобче в 6+6 беше 8.7мм и когато попитах не трябва ли да е над сантиметър вече ми отговориха, че не разчитат толкова на размера колкото развитието от последния преглед. Не могат да сложат жив организъм в една рамка само 🤗
Повтарям се постоянно, но пак ще го кажа (тъй като и аз самата имам нужда да си го напомням) - САМО позитивно мислене за малките ни бобчета и силна вяра, че са силни като мамите си ❤🙏🏻
Съгласна съм с теб и съм много щастлива. Но ойто грахче е само 5,7мм. Ужасно дребосъче 😔

# 569
  • London
Ами всъщност си е почти в норма 🤗 Важното е да се развива нормално ❤

Общи условия

Активация на акаунт