Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 25 511
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
blue.angel поне някакви пробиотици не може ли да пиеш? Много лошо, но внимавай да не се обезводниш най-вече, приемай течности често и на малки глътки. На мен Ентерол и Ре-комфорт са ми помагали и двете се водят пробиотици. Един бърз поглед в търсачката на форума ми показа, че са ги изписвали на бременни, но все пак питай лекаря си 😒

# 631
  • до най-прекрасния мъж
blue.angel поне някакви пробиотици не може ли да пиеш? Много лошо, но внимавай да не се обезводниш най-вече, приемай течности често и на малки глътки. На мен Ентерол и Ре-комфорт са ми помагали и двете се водят пробиотици. Един бърз поглед в търсачката на форума ми показа, че са ги изписвали на бременни, но все пак питай лекаря си 😒
Оф, не знам. Аз съм фен на пробиотиците, но не смея да пия. Като каза нищо, нищо. Сега пих лъжица ябълков оцет с малко вода. Дано го спре, че не стига гаденето, не стига, че всичко за ядене ми е забранено, ми сега и това. Сега тия филии, дето ти ям, хич не знам как ще се отразят на КЗ. Ама каквото, такова. Най-много утре нищо да не ям и да карам на вода. Дано пък да мине.

# 632
  • London
Наистина не спирай водата, защото ще се обезводниш.
Освен препечените филий, сварени картофи можеш също да хапнеш. На мен дори ми помагат срещу гаденето.

# 633
Сега се сетих, че при предишната бременност за разстройството ми бяха изписали активен въглен.

И аз леко съм се опълчила около устата. 😳 Ама то може и от постоянното повръщане да е...вече и препечена филия не задържам...никаква енергия нямам. Ако можех щях да спя по цял ден, ама уви.

# 634
Вчера тъкмо си записах час за БХС и скрининг... Уж преди време на това му казваха ФМ, ама не... ФМ била около 20тата седмица. Имам си час за 4ти юни при лекарката, която ме гледа и с първата бременност и съм много доволна.
Утре съм на преглед и поне този път няма да чакам в Токуда, а ще ходя в кабинета, които не е там и не се чака по 3 часа за преглед... Тези в Токуда са брутални, честно! Не може да не си спазват часовете с 3 часа и да седиш и да чакаш, все едно нямаш и друга работа. Ако някой е решил да се следи там да се въоръжи с голяяяяямо търпение.
Здравей,при коя лекарка е ФМ.
Случайно да е Росица Колева.

При Колева се следя, но на ФМ мисля да ходя и при Стратиева. С Колева ще говоря утре, та може и при двете да мина на ФМ.

# 635
Аз пък съм с 37,3. 😔 Нищо друго ми няма. Ама много неприятно. Не знам какво да взема.

# 636
За разстройство най-безотказно действащото средство винаги е било обгорена коркова тапа настърган в лъжица с оцет. Играе ролята на активен въглен. Едната от докторите ми препоръча да си взема пробиотик омнибиотик 6, стига да не те притеснява цената съм с две ръце за него. От седмица с ММ го приемаме и сме супер доволни. Слагай си във водата сол, за да не се обезводниш.

# 637
Вчера тъкмо си записах час за БХС и скрининг... Уж преди време на това му казваха ФМ, ама не... ФМ била около 20тата седмица. Имам си час за 4ти юни при лекарката, която ме гледа и с първата бременност и съм много доволна.
Утре съм на преглед и поне този път няма да чакам в Токуда, а ще ходя в кабинета, които не е там и не се чака по 3 часа за преглед... Тези в Токуда са брутални, честно! Не може да не си спазват часовете с 3 часа и да седиш и да чакаш, все едно нямаш и друга работа. Ако някой е решил да се следи там да се въоръжи с голяяяяямо търпение.

Първо от форуми си избрах аг от Токуда. Когато звъннах за час, всички други аг преглеждат за 70 лв, но тази точно преглеждала за 120 лв. Еми егати алчнотията, не го разбирам това. Отказах се. Сега като казвате и за чакането, съвсем доволна съм, че се отказах навреме. Колко пък по-различно ще ме гледа на същата апаратура, като колежката от съседния кабинет.

Първичния при нея е 95лв, не знам какво са ти казали. Иначе няма много свободни часове при нея. Аз в началото на април се обадих като първия свободен час беше 26 април - след 3 седмици... При нея закъснението беше само час, за другата, на която не ѝ запомних името беше 3 часа...

# 638
  • до най-прекрасния мъж
За разстройство най-безотказно действащото средство винаги е било обгорена коркова тапа настърган в лъжица с оцет. Играе ролята на активен въглен. Едната от докторите ми препоръча да си взема пробиотик омнибиотик 6, стига да не те притеснява цената съм с две ръце за него. От седмица с ММ го приемаме и сме супер доволни. Слагай си във водата сол, за да не се обезводниш.
Благодаря, Ирен. Одеве ядох 1/2 филия препечен хляб с малко сирене и изпих чаша вода с лимон. После глътнах и чаена лъжичка хубав ябълков оцет. Сега хапнах малко сварен картоф. Солта във водата не предизвиква ли разстройство? Знам, че ползват солена вода за пиене при почистване на дебелото черво. Но щом е препоръчано, ще сложа малко. Вчера беше поспряло, и от днеска пак с нови сили. Аз тамън се притесних, че ще се запека много от тия филии, то... Сутринта хапнах малко домат, сирене и яйце и хайде пак.

# 639
Водата със сол е електролит. В болницата за оводняване слагат банки натриев хлорид-или чист, или серум глюкозе, или рингер бакстър (има освен натриев хлорид и калиев и калциев вътре). Иначе продават и прахчета за хидратиране, които поне на мен ми докарваха гадене още преди да съм бременна. За прочистване се приема друга вид сол(магнезиев сулфат) Wink

# 640
Момичета,давайте да се стягаме относно притесненията...Никога няма да изчезнат,все ще  има ,нещо за което да сме тревожни,аз пък съм толкова притеснителна,но все си казвам,че така или иначе,каквото е писано ще стане и се старая да не влагам толкова енергия и да не се вглъбявам толкова в нещата.
Гледам колички обсъждате 😉,с младежа ползвах еспиро атлантик,много маневрена,голям багажник,все беше препълнен 😂 ,с помпащи гуми(ах, тези обвивки на кестените как ги "обичам" 😂),но си беше тежичка - 10кг.
Относно лицето,до преди седмица бях оле-майко по отношение на акнето,но от хормоните,моето периодично си се влошава ,така,че не съм критерий ,но мина де.Сега съм ок в момента,да видим до кога ...
Хубав и усмихнат ден ви желая!🌞🌷
П.С И по-малко нвразположения!

# 641
Здравейте, включвам се да попитам дали е нормално след излизане на резултати от две различни изследвания никой да не те потърси (минаха седмици). Трябвало аз да заявя наблюдаващият ме лекар да се свърже с мен, което и направих чрез кол центъра (защото не си е давал номера). За пренебрежителното отношение по телефона все едно си първи идиот няма да говоря. Отделно цял месец без никакъв преглед в ранна бременност нормално ли е? Аз ли нещо погрешно си мислех, че като изсипваш торба пари в частна клиника (Щерев) отношението и вниманието ще са по-добри?

# 642
  • London
Нека момичетата, които са в България да кажат, но в Англия официално първия ти скан (видеозон) е в 12та седмица. Преди това само ако си спешен случай с болки и кървене. Или ако тичаш по частните кабинети където и там ръсиш доста пари 🤷🏻♀
Но като цяло преди третия месец не ги вълнува особено какво се случва.

# 643
  • до най-прекрасния мъж
За резултатите - зависи как работи клиниката и конкретния доктор.
За прегледите - мен ме викат на 7-10 дни. Тези дни влизам в трети месец и вече имам 3 прегледа, другата седмица съм отново. Сигурно според ситуацията- аз съм над 35, инвитро и вече лежах в болница със зацапване. Вероятно затова ме следят по-изкъсо. Предполагам, че ако бременността върви добре и си млада, 1 път месечно е нормално.

# 644
Здравейте, момичета. До 12 седмица имах час почти всяка седмица. Това е по мое желание, иначе биха били през две седмици. Имайте предвид, че съм инвитро с близнаци, така че си се водя рискова. Сега май ще ходя през три седмици, една приятелка при същия лекар ще ходи всеки месец. Моят съвет е да си намерите лекар, който ви урежда. Ако не ви обръща внимание, а вие се нуждаете, ако не му вярвате... Малко няма смисъл, дори и да ви дава пари да ходите при него, а съм сигурна, че масово си плащаме яката работа. Ми сори, ама ако не мога да си задам въпросите без да ми се тръшкат и накрая ми поискат 90лв, не благодаря.
Иначе сега се връщам от преглед (първи след изкаран Ковид) и всичко е наред. Бебетата са добре, имат малка разлика в размерите, но 4 дни според мен е приемливо. Другата седмица съм на БХС и нямам търпение и за там.

Общи условия

Активация на акаунт