Естетични корекции по лице, тяло и т.н. – 39

• 80 884
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета, каква процедура бихте ми препоръчали за белези от акне, гледах някакъв лазер CO2 в белисимо клиник, в предишни теми четох за микронидлинг, тъй като не съм си правила никакви процедури за лице освен Биорепил, не съм наясно и към коя клиника да се насоча за такава процедура, а и занапред. Благодаря 😊

Момиче в една Фейсбук група се беше оплакало от лазера в Белисимо за третиране на белези от акне. Нямаше резултат, а и възстановителният период е бил доста травмиращ. Все пак - различните видове белези от акне се третират успешно с различни лазери и/или процедури.
Аз лично ходих на консултации в няколко клиники, но в никоя не ми казаха да правя лазер. На няколко места обаче казаха, че микронидлингът е подходящ за мен. Направих 3 процедури, 2 от които комбинирани и с TCA пилинг. Все още чакам пълното развитие на резултата от процедурите, но за сега бих казала, че има известно подобрение. Странното за мен беше, че на едното място ми препоръчаха курс от 3 процедури, а на другото 6-7... Реших да започна с базовия протокол от 3 процедури пък да видим. Simple Smile
Надявам се да съм била полезна. Simple Smile

# 91
  • в 1001-та нощ
Броят процедури зависи от апарата. Коментирах това с Деси от Бюти поjнт. Сега работи с по-хубав и скъп апарат. Със стария са били нужни повече процедури, за да се постигне ефекта с новия.

CO2 лазерът - ще "изгори" повърхностния слой на кожата - където има вдлъбнатини, неравности, различен вид и ще поизравни "структурата" на кожата. Ще стимулира създаване на нова кожа (колаген). Микронийдлингът има същата цел, но не толкова травматично. И двете комбинирани с PRP или PRF трябва да имат още по-силен ефект, но е нужно търпение, а и средства.

Скоро ще стане късно за CO2.

# 92
Marie_ka, благодаря! Можеш ли да споделиш къде ги направи, трите ли си направи. Горе долу през колко време?

Алена, значи мога да проверя и в този салон за въпросния апарат, благодаря ти! А можеш ли да споделиш какво е PRP и PRF, направо да питам за тях, щом могат да се съчетаят с апарата.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 09:44 от Izi_00

# 93
  • в 1001-та нощ
И двете процедури са изцяло с твоя тъкан (автоложни) за тъканна регенерация. Взима се венозна кръв в епруветка с мембрана. Поставя се в центрофуга за опр. време и обороти, така, че да се отдели плазмата. След това плазмата се инжектира в лицето, подобно на мезоперапия - с множество малки убождания. Плазмата съдържа тромбоцити и биологични активни вещества: витамини, минерали, белтъци, аминокиселини, хормони, хранителни вещества, които ускоряват процеса на тъканна регенерация. Те стимулират стволовите клетки в най-долния слой на кожата да започнат да се делят и да се диференцират - като кожни клетки. Така "кожата" се регенерира - отвътре навън - нова кожа. Преди да се прилага в естетичната медицина - методът от години се използва в денталната медицина - за възстановяване на венеца, при ставите и т.н. Не е някакво ново чудо и отдавна се използва в медицината.

При PRF - се използват 2 епруверки, като в едната се получава фибрин, който действа, като "лепило" и прави веществото по-плътно. Доста бързо се втвърдява и се работи много бързо, затова малко лекари го практикуват - пипкаво е. Когато към плазмата се добави фибрин - в началото епластично, като гел, но бързо желира и така в лицето има ефект на филър, а причината да се прави е бавното освобождаване. Когато се инжектира PRP (само плазма) - биологичните в-ва се освобождават ударно отведнъж за няколко дни, а когато е PRF (с фибрин) - освобождаването е в продължение на 2-3 месеца. Процедурата е по-скъпа, защото се използват 2 епруветки - те са скъпият консуматив.

На български не съм се интересувала, но на английски има доста информация.

# 94
Здравейте. Имам един малко глупав въпрос, но не знам дали в темата за Ринопластика има такива дами. Някоя от вас слагала ли си е ботокс след ринопластика? Минали са 4 месеца и става дума само за леко повдигане на веждите,а не за запълване на дълбоки бръчки.Благодаря!

# 95
Момичета имате ли отзиви от лазерна епилация в Дерма акт?

# 96
  • Варна
Искам да питам за Prophilo, ефекта е по - скоро стягане или по - скоро хидратация, да кажем? Аз, например, нямам нужда от лифтинг, на 37 съм, никакво отпускане на лицевият контур. Но ми е сухичка и се дехидратирана кожата. Дали е подходящо за мен Prophilo?

# 97
Marie_ka, благодаря! Можеш ли да споделиш къде ги направи, трите ли си направи. Горе долу през колко време?

Алена, значи мога да проверя и в този салон за въпросния апарат, благодаря ти! А можеш ли да споделиш какво е PRP и PRF, направо да питам за тях, щом могат да се съчетаят с апарата.

Разбира се. Simple Smile 3 процедури микронидлинг правих в Амбър Бюти. Както споменах, втората и третата бяха комбинирани и с пилинг. Процедурите се правят по веднъж месечно. Simple Smile

# 98
Искам да питам за Prophilo, ефекта е по - скоро стягане или по - скоро хидратация, да кажем? Аз, например, нямам нужда от лифтинг, на 37 съм, никакво отпускане на лицевият контур. Но ми е сухичка и се дехидратирана кожата. Дали е подходящо за мен Prophilo?
Да, според мен много подходяща. Казвам го на база личен опит, без да съм лекар😊 Профайлото не лифтира толкова, самото подхранване на кожата я прави силно хидратирана и плътна и оттам идва усещането за лифтиране и свежо излъчване. Много е важно да се консултирате и с лекар и да прецени на Вашата кожа как би се отразило. Аз си усещах кожата дехидратирана и повяхнала и исках силна доза хидратация с минимален възстановителен период

# 99
  • Пловдив
Здравейте. Имам един малко глупав въпрос, но не знам дали в темата за Ринопластика има такива дами. Някоя от вас слагала ли си е ботокс след ринопластика? Минали са 4 месеца и става дума само за леко повдигане на веждите,а не за запълване на дълбоки бръчки.Благодаря!
Не е глупав никак въпросът ти Simple Smile. Бих те посъветвала да попиташ лекарят който е правил ринопластиката, да каже мнението си, както и задължително да споделиш с този, който ще поставя ботокса.
Аз си поставих ботокс горе-долу 4 месеца след ринопластиката, но при мен е работен главно върхът на носа. Не съм имала гърбица, и коста не е пипана, може би има значение. Не съм имала проблем след поставянето.

# 100
  • Варна
martina petkova, много благодаря! Мисля, че е точно за мен след вашите пояснения. Скинбустера също е хубаво нещо но многократните убождания са доста травматични. А тук не е така.

# 101
  • при Arctic Monkeys
ако се чувстваш добре, спаднали са отоците и всичко с операцията е наред, защо не. Аз съм правила рино много отдавна, при мен беше същински кошмар, с чупене на костта, тампони една седмица, кървища,синини и пр. Освен с по-хубав нос, се сдобих с хроничен синузит и лека загуба на чувствителност на горната устна,но това е стара история🙂

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 21:31 от karmacoma

# 102
  • София
Здравейте!
Доволни ли сте от др.Баятева за устни и ботокс чело?
Каква е цената?
На зона ли таксува или на единици?
С какви марки работи?
Благодаря!😊

# 103
PRP под очите освежава кожата и я поддържа да не старее повече. Има запълващ ефект само за два три дни, не премахва фини линии, но ще пречи да не се задъбочават. Прави се три поредни по веднъж месечно и после поддръжка по веднъж на месец. Интересното е, че не боли и при мен не се получиха синини, освен понякога някоя червена точка.

# 104
Здравейте!
Доволни ли сте от др.Баятева за устни и ботокс чело?
Каква е цената?
На зона ли таксува или на единици?
С какви марки работи?
Благодаря!😊
Въпросната докторка идва в нашият град доста често. Устните които прави за ........ как да кажа ужасни. Едни такива напред не прави контур ако има нужда. Цените и от тях бях най-потресена.
Сядаш и и казваш искам за 60 лв хиалурон и тя ти слага за толкова😂😂😂😂😂. Едни криви криви ужас.

Общи условия

Активация на акаунт