Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №71

• 28 974
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Бианка, много хубаво име. Аз съм Дани от Даниела, 48 години. И също дългогодишен страдалец от болки в кръста, с една операция за дискова херния.
Скрит текст:
Миналият януари претърпях коремна операция, която като че ли също влоши състоянието с кръста. Очевидно балансът в тялото е крехък и не може с лека ръка да се махат органи, но за съжаление, понякога се налага.

И аз се радвам, че Озлем си отиде, защото съветите и налагането са до един момент, не бива да се прекалява с външното вмешателство в чужд живот, но според мен винаги в живота ни има хора, които виждат истината по-добре от нас. Има плюсове от намесата на Зейнеп в живота на Баръш и Саваш, несъмнено, но за мен подводните камъни са повече от видимите добрини. Озлем няма да ми липсва, но се радвам, че я имаше. Махат и Бенал, поставят едно невинно бебенце в центъра, решението за брак - става интересно. Зейнеп отново е на кръстопът и тук е време да я попитам и аз, както Мехди я попита: "Теб какво те засяга моя живот?"

На закуската, когато жените попитаха Зейнеп сигурна ли е в решението си да приеме предложението, тя каза: Баръш ме обича. За мен това е разковничето, Зейнеп не го обича, мисля, че действа като счетоводител - претегли плюсове и минуси и на този етап това ѝ се струва добра инвестиция.

# 136
Дданни, точно мойте усещания си описала ♥️
С това бебе ще изчистят образа на Мехди. И с това, че си изпълнява обещанието спрямо Зейнеп. Страда си мълчаливо и самотно, но откакто е излязъл от затвора, не си спомням да й е звънял по телефона.
Не знам от телефона как да слагам скрит текст, та затова направо - Дданни, бързо да минават всички болки /и ние нещо сме научили от турските дизита 😀/.
За отделна група съм съгласна, но по-скоро в затворена във ФБ. Аз от там познавам и Пепелче, приятелчета сме 😊 и си лайкаме редовно снимки и постове.

# 137
Flowers Hibiscus Мери, много благодаря!

И на мен прегръдката на Баръш и Зейнеп много ми хареса. Изобщо беше много мило цялото предложение, радостта на Баръш, вълнението на Зейнеп, но в течение на епизода ни показаха чувствата на Зейнеп - това не е любов, нещо друго е, ще го дефинираме в движение, когато ни подадат повече информация. Но завоят в сюжета ми допадна, някак си се връщаме към онзи Мехди, който искам да гледам - авторитарен мъж, но не психар; обсебен от своето мъжество, но не маскиран с качулка да отвлича жени; с объркани представи какво означава да защитава семейството си, действащ погрешно заради някакви негови идеали, а не от първична агресия.

Мехди каза на Нух, че не прави нищо лошо, само защитава семейството си и прави всичко за семейството си. Ето в това е големият проблем на Мехди - неговата истина определя живота на семейството му, няма място за различно мнение. Ако на Мехди му харесва, на всички трябва да им харесва.

# 138
Със ситуацията около детето много добре избелиха образа на Мехди. В този епизод Зейнеп беше по-подозрителна като поведение и още не можем да предположим какви бръмбъри има в главата (по-точно това ни го внушават чрез поведението на другите към нея и въпросите, които поставиха).

Относно влюбването - ами, тя и за Мехди като се омъжи не беше влюбена в него. Пак ще си кажа - много искам да им се получат нещата с Баръш, защото иначе посланието на сериала ще е доста минорно. Но пък, за да гледаме още серии, ще трябва някакви нови препъникамъни да измислят Nerd

# 139
  • Бургас
Хубав да ви е денят мили момичета! Nature Sun With Face
Ама много сте продуктивни.....и работите, и време за обсебванията намирате....А болничките - съчувствам им и бързо оправяне им желая! Ходене, движение и гимнастика е истината / не че го спазвам, но трябва / и много позитивни мисли!
От час гледам серията, и този път си водя  записки Sweat Smile - иначе не мога и да гледам и да ви следя, а вие все нещо пишете, което ме провокира, затова ще я карам на части Laughing
От до тук чутото най-силно впечатление ми направиха:
Bell словото на Емине пред женската  комуна - беше ми в повече, като една отявлена феминистка на митинг в защита правата на жените!
И в този ред на мисли вторият сценарист е Serap Ozgur, a Selcan Ozgur мисля беше известна с подобни увлечения.
Bell Най-после ни осветлиха, къде е Кибрит - в училище интернат – каза го Нух при разговора сутринта с Джемиле.
Bell Зейнеп твърдо отстоява решението си, но има едно!!!- "Баръш ме обича и иска да сме заедно"...а нейните чувства къде са?  / Дани по-късно видях, че и ти това си забелязала/
Bell Дори и да няма право, Озлем каза толкова истини..., но най-много ме впечатли:  "любовта е за двама, а в тази връзка вие ще бъдете винаги трима." Непоносимо е това бреме....Confused и нищо добро не очаквам да се случи.

Каквото и да решите за група, форум и т.н. - аз съм с вас! Като една Сакине съм се впила / и на години я докарвам Joy/ и няма да се отървете от мен. Имам цялото време на света, но съм с по-слаби технически познания, затова разчитам на някоя от вас!
А името ми?....И то си има своята история и винаги събужда поетичните души..Heart
Скрит текст:
 Άνοιξη - aniksi на гръцки означава пролет. Дълги години живях в Кипър и още в началото ми  омръзна да обяснявам, какво означава името ми. Но след като започнаха да се обръщат към мен с Ани, се ядосах още повече и спрях да уточнявам.Така аникси ми остана като псевдоним, а като кажа Пролет винаги чувам: " Пролет моя, моя бяла пролет...."  
Heart Eyes

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 13:26 от Аniksi

# 140
Който знае как да ни направи тайно свърталище във Фейсбук, да даде инструкции и който иска, да действаме. И аз съм "за".

Ани, Пролет, Аникси, Wink Пролет е чудесно име.
И на мен репликата "Вие винаги ще сте трима" ми прозвуча като присъда, но вярна. И за известно време съм сигурна, че точно така ще бъде. Очаквам да видя какво ще направят и тримата в тази любов.

Аз нямам проблем, че Зейнеп не е влюбена в Баръш. Човек може да бъде щастлив и в една сигурна връзка, основана на общи интереси, уважение, приятно време заедно. Моят проблем е с нещото, което я тегли да е в живота на Мехди - то какво е?

# 141
Привет Hug

Пролет, имаш прекрасно име Blush

Беа, благодаря за идеята и поканата, когато си готова, ще се радвам да ми пратиш на лични линк  Blush
През пролетта се възражда природата за нов , по- красив живот!
Пожелавам и на болните да оздравеят, да се възродят с пролетта  Simple Smile

Нямам много вяра на Джемиле- при първия проблем на Мехди , тя ще хукне при брат си.
Дано не съм права и наистина да се кротне при Нух, да си наемат 2 стаички, докато стъпят на краката си.

За Кибрит, сега разбрах къде е, но не ми е ясно Султан и Емине вече при Нермин ли живеят? Те не работят, с какво ще плащат наема на къщата?

Това, че Баръш обича по- вече от Зейнеп, то е видно, но на този етап не ме тревожи, защото сценаристите стовариха планини от проблеми на раменете на Зейнеп, тя просто няма време да се влюби Blush бъдещето ще покаже кого и как обича Зейнеп...

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 14:33 от Lilims

# 142
Снимат Movie Camera

Много е бароков дома на Нермин нещо Joy Още в предишните епизоди ми се набиха хилядите статуи на око. А това костюмче на Зейнеп ме развесели истински. Особено в комбинация с дънковото елече Stuck Out Tongue Winking Eye Личи си, че Руткай пое облеклото на Демет и Ибо Stuck Out Tongue

И малко Зейнеп и Баръш Heart Eyes

# 143
  • Плевен / София
Скрит текст:
Бианка, много хубаво име. Аз съм Дани от Даниела, 48 години. И също дългогодишен страдалец от болки в кръста, с една операция за дискова херния.
Скрит текст:
Миналият януари претърпях коремна операция, която като че ли също влоши състоянието с кръста. Очевидно балансът в тялото е крехък и не може с лека ръка да се махат органи, но за съжаление, понякога се налага.

И аз се радвам, че Озлем си отиде, защото съветите и налагането са до един момент, не бива да се прекалява с външното вмешателство в чужд живот, но според мен винаги в живота ни има хора, които виждат истината по-добре от нас. Има плюсове от намесата на Зейнеп в живота на Баръш и Саваш, несъмнено, но за мен подводните камъни са повече от видимите добрини. Озлем няма да ми липсва, но се радвам, че я имаше. Махат и Бенал, поставят едно невинно бебенце в центъра, решението за брак - става интересно. Зейнеп отново е на кръстопът и тук е време да я попитам и аз, както Мехди я попита: "Теб какво те засяга моя живот?"
На закуската, когато жените попитаха Зейнеп сигурна ли е в решението си да приеме предложението, тя каза: Баръш ме обича. За мен това е разковничето, Зейнеп не го обича, мисля, че действа като счетоводител - претегли плюсове и минуси и на този етап това ѝ се струва добра инвестиция.
Няма нищо лошо да си счетоводител
Скрит текст:
казвам го от личен опит 25 г. бях такава и сега съм одитор..
страшното е когато в една връзка само единият от партньорите обича...е влюбен....Надявам се Зейнеп да разбере, усети какво е любов и да "разбере" дали е влюбена....
Беа, съгласна съм с идеята за затворената група във ФБ
Скрит текст:
имам профил в ФБ, ако имаш желание на лични мога да ти оставя координати и да се "срещнем"...

# 144
Здравейте, момичета! Heartpulse
И аз изгледах серията с руски субтитри. След като го гледах снощи сериала онлайн на принципа "де разбрала, де неразбрала", след като изчетох всичко, което сте написали, след като започнах веднага да гледам преведения епизод, бях сигурна, че ще споделя с вас какво мисля. Но когато накрая тръгнаха финалните надписи се замислих: и какво точно ще кажа. Всеки, включително героите във филма, проектират събитията през собствения си живот, през собствения си житейски опит, през своето усещане за справедливост. Аз какво ще разкажа повече?! Нищо повече, от което е казано вече...  
Затова само ще добавя една известна фраза: За всичко в живота си има причина...

# 145
Аз май ще гледам с руския превод - нямам търпение да разбера какво е станало, обаче по това, което видях на живото излъчване (и вашите коментари), и аз смятам, че Зейнеп не прие предложението от обич към Баръш.
Според мен тя го уважава, оценява всичките му качества и най-вече вижда разликата в отношението и как я кара да се чувства, затова се реши. Както казахте - тя и Мехди не познаваше като ги ожениха, а Баръш ѝ е дал много по-пълноценна представа за себе си.

mari08, пробвах и на теб да пратя лично съобщение с линка към групата, но ми се изписа, че си забранила получаването на такива

# 146
Единствената сила на жената във връзката е да обича по-малко. Така мисля аз. По този начин вероятността да бъде наранена е по-малка. И не е непременно лошо, стига да се грижи за мъжа и семейството, да пази достойнството на фамилното име, да имат общи приоритети, да вървят рамо до рамо.
Аз в репликата "Баръш ме обича" виждам по-скоро типичната за Зейнеп неспособност да отказва и причинява страдание, а не сметка. Тя милата, ако можеше да прави сметки до сега щеше три пъти да е отишла в Лондон и да е отръскала всичките кърлежи от гърба си.

# 147
  • Плевен / София
Започнах да гледам руският превод...Предложението на Баръш започна с "Зейнеп позволи ми да направя този свят по-добър за теб...омъжи се за мен..." Аз не чух...."влюбен съм, обичам те"....Дали предложението на Баръш е от любов....Не знам...може би той иска със Зейнеп да навакса това, което е пропуснал в предишният си брак....Видяхме, че покрай проблемите на Зейнеп и участието му в тяхното решаване Баръш не е този сухар работохолик от първите серии, в които го видяхме...
Гледайки не съм сигурна дали единствено любовта е гаранция за успешен брак...Важна е, хубаво е да я има, но ако започнем с доверието, общите интереси и след това стигнем до любов и обич това също не е лош вариант...

# 148
Голямата любов / Петър Алипиев

Голямата любов е гръм и буря,
връхлита те, живота ти разтуря,
изпълва те със смисъл нов,
през тебе като огнен смерч минава,
но трайно щастие не дава
голямата любов.
Голямата любов е трепет божи
и до небето да те дигне може -
из тъмни бездни тъмен зов,
съдба е тя, забрава, страст и жажда,
но никога деца не ражда
голямата любов.

Стане ли въпрос за любов, брак, обич - винаги ми идва на ум последната строфа на това стихотворение - "Но никога деца не ражда голямата любов".
Няма ли разбирателство, честност, общи теми за разговор, общи интереси и общо виждане за бъдещето, любовта си остава само една лятна буря. И става жалко, когато последния й гръм затихне след брака.
Така, че един брак между Баръш и Зейнеп би бил щастлив и без да започне с хормонален взрив. Остава да видим какво са ни приготвили сценаристите нататък.

# 149
Много хубаво го е казал поетът. Аз днес се опитах да сформирам мисъл, че всъщност голямата любов, ако не премине в някаква трайна форма, ще се изпари, но не ми се получи и се отказах. Понякога човек тръгва направо от трайната форма, защото животът го е научил, че тя е сигурна и устойчива и улеснява живота.

Гости, какво ще бъде светът без счетоводителите. Да си прави човек сметката е много хубаво нещо и не трябва да се омаловажава с крилати фрази като "Слушай сърцето си!" А защо човек да не слуша разума. Просто счетоводителската професия я ползвах като нарицателно за действия. Вероятно има счетоводители по душа, но Зейнеп не е от тях. А сред счетоводителите по професия може да живеят най-големите поети, знае ли човек.

Дари, напълно си права, че не е сметка решението на Зейнеп. Повече го оприличих като счетоводното действие на сметачната машина, защото на този етап Зейнеп не действа съвсем разумно, в същото време това е много разумно действие. Не е любов, не е свободният полет на духа, но е правилното действие. Не е сметка в никакъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт