Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №71

• 29 084
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Плевен / София
Скрит текст:
Недоумявам как майката на бебето се е съгласила на снимки. Разбирам, ако от време на време дават кошарката с бебето , но толкова народ да го подхвърлят от ръка на ръка?!... Дори да нямаше пандемия, за малко бебе на 2- 3 месеца не е здравословно.

Не разбрах, какво пише в писмото, но защо Мехди да не вземе дъщеря си???
Освен него, кой друг има юридически  права!?
Бенал изостави детето си, има ли морално право право да поставя условия!!!
Не знам, но каквото и да пише мисля, че няма юридически последствия. Бенал отново натовари Зейнеп с отговорност, която не е нейна. Така постъпи и когато Зейнеп трябваше да каже на Мехди, че ще става баща....Но не я досрамя после да иска да бъдат семейство при условие, че той беше женен....
Още от началото не можах да я харесам Бенал, като образ....Готова е да постави пред свършен факт човек, който и е помагал и въобще не мога да я оправдая...
Аз не им ги знам на турците законите, но детето нали се роди преди брака. Мехди припознал ли го е? Записано ло е на негово име
От това, което съм гледала във филмите им, още с раждането, на детето му издават лична карта, в която вписват родителите. Сигурно го е припознал...

# 121
Разбира се, че  Мехди е прав. Зейнеп и Баръш не трябваше дори с думи да го спират. Правилно другите се намесиха - да мълчат...

# 122

Още от началото не можах да я харесам Бенал, като образ....Готова е да постави пред свършен факт човек, който и е помагал и въобще не мога да я оправдая...

+ 1

================================
Когато в затвора Джемиле навиваше Мехди да сключи брак, каза, че детето още не е записано и ако не се оженят, Бенал ще го запише на своето име. Цитирам по спомен

Откъс с руски превод.

https://vk.com/feed?z=video637411850_456239141%2Ff55b0417ba94117 … -132999259_933751

# 123

Когато в затвора Джемиле навиваше Мехди да сключи брак, каза, че детето още не е записано и ако не се оженят, Бенал ще го запише на своето име. Цитирам по спомен

Откъс с руски превод.

https://vk.com/feed?z=video637411850_456239141%2Ff55b0417ba94117 … -132999259_933751

Дано всичко да е законно при бащинството, не могат да му отнемат единственото, което му остана. Наистина в него беше причината да се докара до тук, да остане съвсем сам, ама на детето нямат право да посягат.

# 124
Зейнеп каза на Мехди да дойде Бенал, да ѝ предаде детето и вече те двама с Мехди да се разбират. Мехди ѝ отвърна, че предната вечер са отвели детето му и не е възразил, но сега ще си го вземе обратно и няма сила, която да го спре. Дори доводът, че няма кой да му помага в грижите не го разколеба.

# 125
Зейнеп каза на Мехди да дойде Бенал, да ѝ предаде детето и вече те двама с Мехди да се разбират. Мехди ѝ отвърна, че предната вечер са отвели детето му и не е възразил, но сега ще си го вземе обратно и няма сила, която да го спре. Дори доводът, че няма кой да му помага в грижите не го разколеба.

Той сега е богат, може да наеме жена за гледането.

# 126
Не разбирам Мехди- в първи сезон той беше милосърден, хранеше бездомните.
А сега заплаши майката на детето си ,че ще и го отнеме. Как е възможно да се промени толкова човек?

Не разбирам и Бенал, как си изостави детето и тази тягостна мелодия докато се прощаваше и си тръгваше, направо ми се сви сърцето...

Имахме и глътка въздух- ашк Heart Eyes

# 127
Серията ми хареса. Стори ми се малко дълга и сега като погледнах в YouTube, наистина -  2 ч. и 29 мин. чисто екранно време са ни предложили Flushed

Почти всички герои бяха изправени пред избори, свързани с миналото им, така че етикетът на епизода си беше съвсем оправдан. Някак си пречистващо-помиряващо ми се видя това, въпреки конфликтните ситуации. Мехди по-уравновесено реагира (особено на Зейнеп), Нух най-накрая се отдели с Джемиле, Зейнеп взе самостоятелно решение... обаче всички се съмняват в него... да видим как ще продължат отношенията ѝ с Баръш, след като всички ги натовариха с някакви опасения (не без основание).

Имаше някои много силни моменти. Утре ще пиша повече Kissing Face

# 128
  • Бургас
На мен серията ми хареса! Особено началото!....
Hands Punch Крошетата, като че отрезвиха Мехди, а блъскането на вратата върна първоначалните настройки на Джемиле! People Angel
Всичко, което последва беше като стоп кадър, и скок във времето - в това отношение серията напълно оправда мотото си.
Дори с лицето на Ибрахим се бяха доста позанимали, защото излъчваше някаква топлина и примирение, по-близко до Мехди от 1-ви сезон и съвсем различно от Ферхат.
Дали се обичат и няма ли каката да се окаже права - предстои да разберем, но сцените между Зейнеп и Баръш бяха изпълнени с една лекота, нежност и наслада за очите / на зрителя разбира се/! Защото видяхме, че това злобно същество Бенал и детето си жертва заради завистта и манията си!
За Сакине ще коментирам след превода, но каквито и мотиви да има, тя си остава едно егоистично безгръбначно. Актрисата наистина заслужава награда за омразата която натрупахме към нея!
На първо гледане по интуиция - толкова! Relaxed
Утре с руския ще се постарая повече!  Kissing Heart

ПП  Не мога да повярвам! Този път рускините много благосклонни!
35 серия с руски субтитри
https://turkru.tv/moy-dom-35-seriya.html

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 08:54 от Аniksi

# 129
Много хубава серия, много хубави коментари.

Да разсея объркването около Сакине - в никакъв случай не насърчи Бенал да се откаже от детето си, дори напротив. С превод ще видите, да не пиша надълго.

Мехди попита Зейнеп при първия им разговор отвън: На теб какво съм ти направил, че все още се бъркаш в живота ми? Дадох ти обещание и го изпълних. (стои настрана от нея и не я притеснява) Прав е. И в мига, в който Бенал остави детето без официален родител, Мехди постъпи по единствения правилен начин и няма сила, която да го спре, освен ако не извадят кирливи ризи, което не е честно. Мафиот или не, той е бащата на това дете. Вече вината му към майката е отделен казус.

И аз съм със схванат кръст от миналата седмица, даже два-три дни едвам ставах и сядах, точно като Нермин. Някак си аристократично се почувствах, като я видях хубава и елегантна да се превива от болка, точно като мен. Grinning Вече не се превивам, но ходя поизкривена като нея. Явно е сезонът на схванатия кръст. Сценаристите бяха съпричастни от екрана с болката ми и тази на Беа и ни показаха, че и на кино имало такова страдание.

Между другото, имаше второ име на сценарист в надписите, но не го запомних. Ще го видя днес.

Да си кажа за Озлем. Тя директно каза на Баръш: Зейнеп не те обича. Според мен тя е наистина загрижена и ако съм честна, и аз сигурно бих говорила с отсрещната страна, без да обиждам, но ще си кажа честно мнението за женитбата.

# 130
Aniksi, благодаря за линка ♥️

"аз съм със схванат кръст от миналата седмица, даже два-три дни едвам ставах и сядах, точно като Нермин. Някак си аристократично се почувствах, като я видях хубава и елегантна да се превива от болка, точно като мен. Grinning Вече не се превивам, но ходя поизкривена като нея. Явно е сезонът на схванатия кръст. Сценаристите бяха съпричастни от екрана с болката ми и тази на Беа и ни показаха, че и на кино имало такова страдание".

Бързо да се оправят кръстчета на Bea и Дданни 🍀. Въпреки болката артистката, която играе Нермин хубаво си върши работата. На мен ми направи впечатление, че едвам пристъпяше, леко изкривена, когато отиваше да отвори вратата и хоп след това СЦ го включиха в епизода.

# 131
Ддани, добре, че писа за объркването за Сакине и Бенал, защото вчера, докато четях коментарите си помислих, че съм пропуснала някоя сцена, че малко ми заби нета и се напрегнах Stuck Out Tongue

Много ми хареса как Зейнеп потъна в прегръдката на Баръш след предложението Heart Eyes Също как му повтори 100 пъти "да". Дано им се получат нещата, защото всички са предубедени.

Нух също много ми хареса как реагира на Мехди. Браво! Зейнеп беше много добра, като попита за коя Мюжгян говори Джемиле - бебето или убитата им сестра. Като че ли успя да ѝ върне малко настройките с пожарогасителя, но все пак Джемиле се измъкна много леко от кашата, която забърка. Ако не беше такава змия и не беше казала на Мехди, че Бенал се готви да напусне къщата, втората нямаше да бъде под ключ... Мехди шеше да има повече време да смели информацията и да реши как да действа, а Зейнеп нямаше да е намесена по никакъв начин. Нейсе Kissing

Въпросите на Озлем бяха изключително резонни. Начинът, по който ги зададе беше груб, но дори и устатата Султан нищо не можа да ѝ отвърне.

Както и вчера писах, хареса ми епизодът и умирам от любопитство как ще продължи историята. Сякаш всички успяха леко да изплуват от миналите си грешки, само че още не са се добрали до твърда земя и сега ще им треперим дали няма нещо пак да ги дръпне надолу...

# 132
Flowers HibiscusGift HeartПривет, мили момичета! Yellow HeartAnimal Hatched Chick

Скрит текст:
Аз имам дълга история с моя кръст, това секване ми е не знам вече кое поред през годините, все на едно и също място, което подозирам, че има връзка с усложненията при операцията ми от перитонит като ученичка, когато ме спасиха на косъм, но няма да спамя темата.
Интересно е обаче как нещо такова веднага ти обръща психиката и изведнъж всички злободневни тревоги и минорни настроения губят сила, парадоксално, но факт - боли ме зверски, но настроението ми е толкова приповдигнато и усещам жажда за живот повече от обикновено. Човек си избистря приоритетите и се подсеща какво всъщност е най-важното - здравето.

Не съм гледала цялата серия снощи, само от време на време влизах, за да хвърля някой и друг поглед от любопитство, не знаех, че и Нермин е от нашата партия... Smile ама, че съвпадение!
А, кажете после, че не сме духовно свързани с героите Joy

От откъслечните детайли, които видях, ми хареса много сцената с разбиването на вратата, докато Зейнеп крещеше на Джемиле с насълзени очи излъчваше такава сила, че се възхитих колко много е еволюирала в актьорската си игра Деметка. Страхотна беше!

За Мехди съм съгласна, че въпреки всичко, не е редно да му се взима детето - в крайна сметка той не е проявявал лошо отношение към малката гугутка - напротив, към нея показва най-нежната си и грижовна страна, а Бенал отново напомни на зрителя, че каквото и да ѝ се случва, тя не си взема поука и най-вече - егоизмът ѝ винаги взема превес дори що се отнася до единствените хора, които безвъзмездно са ѝ помагали.
Отвратително същество!
Видях как злобно погледна през прозореца към Зейнеп и Баръш и не можа да преодолее чисто женската си завист - "Какво има в тази Зейнеп, че всички мъже търчат след нея"...

Видях и как Озлем се затръшка на новината за приетото предложение за брак, попари радостта на брат си, каза каквото имаше да казва, добре, че най-накрая се осъзна, че колкото и да ѝ се иска, няма право да налага мнението си - животът си е на Баръш, той взема крайните решения за себе си. Радвам се, че се маха...

Саваш - поне доколкото видях, като че ли се зарадва на новината, благодарение на намесата на Зейнеп и сие в живота им, отношението между братята коренно се промени - тази топлота и загриженост, която вече свободно се изразява, преди я нямаше. Ама това не се отчита от кака им, понеже е твърде заета да мърмори за негативите. Не, че не е права да има опасения, но наистина попрекали с опитите да ги отдалечи.

Още малко офф-топик, но вчера разказах на една приятелка колко съм впечатлена от дамите в тази тема, които никога не съм виждала, не знам нито на каква възраст са, нито с какво се занимават, но знам най- важното - колко интелигентни, мъдри, широко-скроени и сладкодумни са всички, и какво удоволствие е за мен да си намеря виртуална среда, в която да обменяме мисли и разсъждения.
Даже - ще ми се всички, които пишем в тази тема, да си направим и още една - която да е за споделяне и разтоварване без определен фокус. Какво мислите?

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 15:32 от bubanka

# 133
Реитингът е леко спаднал, но остава стабилен.

За протокола - всички останали сериали също са с цифри надолу.

Сутрешен поздрав от Демет

Пак са я дебнали с Оузхан

Тази прегръдка беше определена в туитър като най-хубавата в турското кино Heart Eyes Дали е "най" не знам, но мнооого ми хареса Heart

# 134
Днес ще се постарая да изгледам епизода с руски превод. Като цяло епизодът беше положителен. Много щастлив Баръш и се радвам, че Зейнеп му каза ДА. Само не разбрах толкова бързата й метаморфоза на какво се дължеше. Тя не показваше някакви интимни чувства към него и изведнъж коренна промяна. Радвам се за двамата, ама все имам някакво усещане, че няма да стигнат до брак. Както знаем в турските дизита, много хубаво не е на хубаво.
Дано да ме опровергаят СЦ.
Хубаво и че Мехди си спомни обикновения и спокоен живот когато беше "майстор Мехди".

Общи условия

Активация на акаунт