Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №71

• 28 963
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Плевен / София
Така...коментарите ми за серията ще са "на час по лъжичка"....гледам ...прекъсвам и продължавам...
Да си дойда на думата...Изгледах посещението на Озлем....ами грозно и пошло си беше от всякъде...
Семейството на Зейнеп не подхожда на тяхното....Защо същата вечер прибрала жената на бившият си...Тази жена на чете ли преса...Не знае ли какво се случва с жените в Турция или животът в Америка я е направила глуха и сляпа....Не мога да упрекна Зейнеп, че помогна на Бенал....

# 151
  • Бургас
Цитат
Така...коментарите ми за серията ще са "на час по лъжичка"....гледам ...прекъсвам и продължавам...
Гости, днес и аз съм така! Като някоя тетка търча с телефон в ръка, за да не ви изпусна някъде, и уж, че си почивам се залепвам за монитора, ама не става с филма...Като заспи къщата сядам да си гледам на спокойствие.
А за посещението на Озлем - нямам думи!!! Къде и отиде финеса и възпитанието? Но ме изкефи Зейнеп как елегантно я изгони, та дори и Сакинето защити достойнството си! Hands Clap
От много време не бях връщала сцени, но тези между Мехди и Бенал, Мехди и Зейнеп дори си ги потретих....
Жалка Бенал, честен и примирен Мехди....и по средата Зейнеп - люшкаща се между спокойната и сигура любов и тази, която я изпепели!
Наистина, как едно бебе и отношението към майка му обърна целия сериал....

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 20:11 от Аniksi

# 152
  • Плевен / София
Догледах го....Бенал е образът, който още в началото не успях да приема...Пред теб ти прави мили очи, а после ти забива нож в гърба...
Мехди е прав, че проблемът на Бенал е Зейнеп...Тя иска да има любовта на Мехди към Зейнеп, но не става...поне в това отношение той винаги е бил честен към нея....И понеже е видяла само добро от Зейнеп тя и "повери" дъщеря си...Натовари я с нова отговорност....И после се чудим защо Зейнеп не прекъсва връзката с Мехди....Бенал искаше пак Зейнеп да и вади кестените от огъня, но този път Зейнеп я отряза и каза, че повече с Мехди няма да говори...да се разберат двамата....Е как да се разберат, като Мехди иска дъщеря му да расте с него, а Бенал не иска тя да бъде отглеждана в такъв дом като на Мехди...
И тогава се връщам назад и си мисля...какво я чакаше Зейнеп, ако Мехди не беше я заключил ....Щеше да си живеят с Бенал под един покрив, за да  е сит вълка, но и агнето да е цяло....
Озлем теоретично е права...но живота ни поставя в ситуации, в които ако сме хора и човешкото не ни е чуждо, не бихме отказали да помогнем на протегналия за помощ ръка....Даже и този човек да ни е огорчавал, защото колелото се върти и в един момент можем да се окажем в сходна позиция и да искаме помощ...

# 153
...но живота ни поставя в ситуации, в които ако сме хора и човешкото не ни е чуждо, не бихме отказали да помогнем на протегналия за помощ ръка....Даже и този човек да ни е огорчавал, защото колелото се върти и в един момент можем да се окажем в сходна позиция и да искаме помощ...

Много добре казано! Точно така е...от неутрална позиция е много лесно да се види кое е най-оптималното решение, но когато си вътре в дълбокото, насред бурята от емоции, неяснота, тревоги и несигурност, не можеш да бъдеш така категоричен... Някои преживявания те приземяват и смиряват.
А и кой знае кое в крайна сметка е за добро или лошо?
Помните ли "Засукан свят" от сборника с Диви разкази на Хайтов?
"Ха сега върви да ми кажеш кое е за лошо и кое — за добро! Аз това му и казвам на моя Ангелачка: „Светът е, казвам, сине, много засукан и заплетен, за да познаеш ти кое е за хубаво и кое — за лошо.“

# 154
Зейнеп е много млада, а ние искаме да се държи зряло. Даже житейски много точно реагира. Е, не винаги.
Има един въпрос, който не Озлем го е открила, но го видя като външен човек. Зейнеп не скъсва връзката си с Мехди. Озлем не познава тяхната история и това е най-обидното в нейното категорично отхвърляне на Зейнеп. Аз не съм сигурна, че и Баръш знае достатъчно много, за да бъде обективен, доколкото е възможно за един влюбен мъж.
Мехди не е само отрицателен герой. Има нещо много магнетично в неговата тъжна физиономия. Нещо загадъчно. Нещо отвъд: Зейнеп завинаги. Мен например и досега ме гложди една реплика към Нух, беше пиян Мехди: Не ме разбирате вие! Този мъж досега не помня да се е усмихвал, освен онази крива меланхолична усмивка! Дори във възхищението и любовта му към Зейнеп има нещо печално...
Така че разбирам интереса на Зейнеп. Такива мъже не се забравят лесно, защото не са опознати напълно...А и кой от нас е забравил първата си любов, освен ако не се е оженил за нея?!? Sweat Smile
Освен това да не забравяме, че тази върволица от взаимовръзки Зейнеп не ги изграждаше сама. Сега тя не случайно след всяко второ изречение казва: Искам сама да взема решение. Е, решението, че ще приеме предложението на Баръш, взе сама. Ако е грешка, ще бъде само нейна.Не, че преди това всички, без изключение, не бяха дали по един или друг начин мнението си по въпроса. Rolling Eyes
Само Мехди уважи нейното решение без излишно говорене. Пожела й щастие...

# 155
От сторито на Демет в ИГ, май от някой фен е.

# 156
Добро утро с най-новото Зейнеп-Баръш видео на небезизвестната Андреа Heart Eyes

Има обаче и такива, които не симпатизират на двойката Satisfied

Ново и от Демет

# 157
Пуснах си да гледам серията на Руски, и какво виждам?
Ето в това изречение се крие разковничето на основния проблем на Зейнеп

Ама разбира се, на КОЙ друг, ако не на Зейнеп ще се обади човек, когато е в кризисна ситуация? На кой? Даже ако не се обади, Зейнеп веднага ще приеме и това като нейн дефицит, ще се натъжи, ще се притесни, ще се почувства виновна, защото чия работа е, ако не нейна, да търчи и да спасява всички, по всяко време, хронично?
Айде пак се напрегнах.
Продължавам да гледам!

# 158
Беа, и аз си пуснах серията, но само началото.
Прекрасна първа сцена с предложението на Баръш. Явно на тях двамата любовта (ако оцелее) ще е от онези - тихите и осъзнати. Любов по избор. Зейнеп се гушна в него така, сякаш дълго отсъствал се завръща в родния дом. Такава беше и физиономията й. Не преставам да се възхищавам на Демет! Колкото пъти каза "evet", по толкова различни начина го изигра, мина през сто различни нюанса на съгласието за брак.
В речника на Караджови явно думата "разговор" не съществува. При тях е или безкраен монолог, или издаване на заповед.
Джемиле беше толкова безкрайно учудена от постъпката на брат си. Сякаш изобщо не го познава, та мислела, че той и Бенал ще "поговорят". Божеееееее, боже, що не си прибереш вересиите.
Когато Зейнеп Карнобатман долетя да спасява Бенал, Мехди седеше на двора като истукан. Като че ли видях в погледа му възхищение от нея. Все пак вече я беше виждал да разбива врати и знаеше какво ще се случи, но се намеси чак на тръгване.
Много съм възхитена от играта, от режисурата и монтажа. Моите комплименти за работата на Чааръ Байрак (режисьора).
След като гледах до към 15 серия "Почукай на вратата ми" можах да оценя и режисурата, защото разликите са очеизваждащи.

ПП  По развитието на действието още нямам забележки или дразнения, защото не съм догледала почти до никъде серията. Simple Smile

# 159
Беа, не се напрягай Kissing Heart Такова ни е момичето Kissing Face

И тази седмица (3-10 март) Зейнеп и Баръш са сред най-обсъжданите сериални двойки Hands Clap

И още от Демет Kissing Smiling Eyes

# 160
Зейнеп Карнобатман JoyJoy

Да, виж аз как се напрегнах за тази сцена, а съвсем забравих да изкоментирам и моето облекчение и радост, когато видях как Зейнепче каза ЕВЕТ без да се колебае много-много, все едно нещата си дойдоха по местата.
Аз честно казано очаквах да направи жална физиономия и да започне да го увърта, да донесе от 9 кладенеца вода с причини защо сега не би бил подходящият момент и т.н....така че определено много се зарадвах, много красив момент, изпълнен с хумор и обич!

А Мехди- хем ме е яд на него, хем както някой по-рано беше писал - един такъв тъжен, примирен поглед имаше...малко напомня на предишния Мехди.

Джемиле хич няма да я коментирам, "Боже, прибери си версиите" е най-точната фраза, Даре!

# 161
  • Плевен / София
Зейнеп Карнобатман JoyJoy

Да, виж аз как се напрегнах за тази сцена, а съвсем забравих да изкоментирам и моето облекчение и радост, когато видях как Зейнепче каза ЕВЕТ без да се колебае много-много, все едно нещата си дойдоха по местата.
Аз честно казано очаквах да направи жална физиономия и да започне да го увърта, да донесе от 9 кладенеца вода с причини защо сега не би бил подходящият момент и т.н....така че определено много се зарадвах, много красив момент, изпълнен с хумор и обич!

Той и Баръш се беше приготвил да я убеждава и затова в първия момент не можа да осъзнае, че е казала "да"...

# 162
Пуснах си да гледам серията на Руски, и какво виждам?
Ето в това изречение се крие разковничето на основния проблем на Зейнеп

Ама разбира се, на КОЙ друг, ако не на Зейнеп ще се обади човек, когато е в кризисна ситуация? На кой? Даже ако не се обади, Зейнеп веднага ще приеме и това като нейн дефицит, ще се натъжи, ще се притесни, ще се почувства виновна, защото чия работа е, ако не нейна, да търчи и да спасява всички, по всяко време, хронично?
Айде пак се напрегнах.
Продължавам да гледам!
Да, това възклицание беше върховно. Сякаш Зейнеп ще ревнува, ако ,не дай си, Боже, Бенал си намери друг спасител /което, разбира се, е малко вероятно!/ Wink. После реших да го отдам на свръхлюбезност, с която Зейнеп иска да покаже, че може ден и нощ да й звънят, ако да речем е свършило сухото мляко за сладуранката...

# 163
Развеселихте ме с коментарите си за Зейнеп Великомъченица, спасителката на света.

Тази серия много умело реабилитира всички. Върна Мехди в човешки образ, показа Зейнеп като решителна и решена, показа Баръш като нежния силен мъж и защитник (той нямаше нужда от реабилитация изобщо). Върна човешкия облик на Джемиле, който обаче си мисля, че ще се изгуби, щом разбере, че Бенал е оставила бебето. Джемиле ще се върне да посвети живота си на Мехди. Нух показа гръбнака, който чакаме да видим отдавна.

Не ходят на работа тези хора обаче, това много ме притеснява. Grinning

# 164
Дани, те сега нали всички станаха богаташи, хич не ги мисли! Grinning

Аз пък сега забелязах вдървената походка на Нермин като отиваше да отключи вратата на Озлем, както и гримасата от болка, която за части от секундата се изписа на лицето ѝ...Ей така става и аз като се изправям, само дето аз съм и по-гласовита "ау ау ауа ауаааууа оххх" Head BandGrin

И сега, пригответе се да не паднете от това, което ще кажа, но....
Невестулката понякога може да бъде много добра.
Същият хленчещ мяукащ гласец, от който ме полазват тръпки като се тръшка на Зейнеп, от време на време се превръща в елексир за други нещастни души, докато тя проявява състрадание и съпричастност към тях. Умее да утешава по майчински, изобщо - разговорът ѝ с Бенал малко ме поразмекна към нея.
Ето една добра невестулка за награда:

Общи условия

Активация на акаунт