Трудно съжителство със свекървата.

• 21 512
  • 571
  •   1
Отговори
# 375
  • Далече, далече
Жилище, че жилище. То е, за да влиза в употреба, не да е перла в короната на възмездивто- мое, че мое. Нейно си е, какво?

Решава кой ще живее в него и кой не.

# 376
Джаки, има чинии да мие. Ми да изфирясва наглярите и с парите по издръжката им да си купи миална. Даже бая и готвенето ще намалее.

# 377
Решава, ама явно нищо не решава. Щом пуска тема, видно е, че чорбаджи мамин води парада, а тя отнемай къде дойде да се оплаче, защото явно не знае как да ги подхване. Simple Smile

# 378
  • София
Джаки, има чинии да мие. Ми да изфирясва наглярите и с парите по издръжката им да си купи миална. Даже бая и готвенето ще намалее.

Тя пък една издръжда Grinning

# 379
sigmе, така както са описани нещата, тя едва издържа, но не й стига смелост.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 15:40 от Djaky

# 380
От собствено опит, не от такова естество, ще постигне ефекта на тенджера под налягане. Държи, държи и в един момент ще ги поломи всички барабар с мамин благ с цената на развод, разбира се.

# 381
  • София
Може да й е неудобно на жената да шета в чужда къща, може всичко.
Затова предложих авторката да я кара, щото е видно, че тая сага няма да приключи.

Авторката влиза и ни чете, но явно е изпуснала парата и си трайка сега.

# 382
Е, неудобно. Simple Smile Ма не ѝ е неудобно да омаа хладилника и тулумбите. То да е за първа година ок, но авторката каза, че е последните години редовно по половин година. Малеее, ма това е ужасно, хора.

# 383
Може да й е неудобно на жената да шета в чужда къща, може всичко.
Затова предложих авторката да я кара, щото е видно, че тая сага няма да приключи.

Авторката влиза и ни чете, но явно е изпуснала парата и си трайка сега.

Ами, неудобно. Не й е неудобно да посрещне снаха си след нощна смяна с въпрос какво ще яде и защо не е напазарувала. Или да поиска 1 лев за хляб. Или да изяде кутия тулумбички, без да остави поне за внучката си.
Просто фасони, според мен, и простотия.

# 384
Аз в къща на приятел съм сготвяла това- онова, тя свекърва в къща на снаха не може...

# 385
  • Далече, далече
Преди време една счетоводителка беше казала на майка ми, че по закон няма такова нещо като дадено за безплатно ползване. Беше я накарала да сключи фиктивен договор с баба ми (която й беше майка, а не свекърва ) само за една стая.

Авторката или е мазохистка, или наистина не казва всичко.

# 386
  • София
Абе, ясно, че бабиера не струва, ама защото й се позволява.

# 387
Е, що, щото авторката е нерешителна и кротушка. Иначе щеше ли да се жалва тук. Аз досега да съм разпърдяла седянката. Ще ме чака в дома ми с въпроси какво ще яде и ще ми подяжда детето. Адио, сбогом, ариведерчи.
А мъжът ще ми вдига скандали щом повдигна въпроса. Тази авторка са я хванали баш за слугинаж та са намерили. Simple Smile

# 388
  • София
Абсурт, даже и да има предистория, правилно ли е отношението на бабчето?

Написах, че посочените факти показват преднамерено действие- война някаква.
Нищо правилно няма в правенето напук- въпросът е защо се прави, какво стои в основата?
Не знаем ли подробностите, а се пишат свободни съчинения, според симпатиите на пишещия.
Каквато и караница межьу снахата и свекървището да е имало преди жената е отворила дома си за нея, само заради тази си постъпка вещицата трябва да се държи другояче, не да ходи на пук, а да уважава домакинята си. И внучка и с нищо не е виновна, че да а подяжда. Айде на майката връща за нещо, макар че пак казвам дори да е имало нещо жената я допуска в дома си, ми дръж се възпитано малко от малко.

# 389
Абе, ясно, че бабиера не струва, ама защото й се позволява.

Защото синът е див балкански субект. Настанил се при жена си, дете имат, малко по малко взел уж за зимата и майка си - добре, човешко е, стара им е къщата, без удобства. Обаче със семейни средства направили изолация на къщата, авторката писа, че там вече е по-хубаво, отколкото у тях. Но мама от ноември до март си седи, и не дава знак, че скоро ще си ходи у дома си. И е решила, че снахата е длъжна да я обгрижва от - до. И не става въпрос за болна или много възрастна жена, щом пуши и се събира с дружки, и си се разхожда по магазините.
И двамата не вдяват, че такава търпелива жена се среща в 1% от семействата. Нищо, че тук една -единствена потребителка твърди, че не е цвете за мирисане снахата...

Общи условия

Активация на акаунт