Трудно съжителство със свекървата.

• 21 404
  • 571
  •   1
Отговори
# 45
Да искам от свекърва ми да обели картофи и направи заготовки??? И да й вменя да простира?!? Абе как си го предсатвяте това?

# 46
  • София
... Може и да звучи грозно, но щом някой е помогнал не може после да го натяква постоянно понеже не е достойно да се държи така родител!

На мен пък не ми е достойно да натиря майка ми на вилата и да се сърдя, че поне зимата иска удобства.
Имаме вила. Живяла съм лятото със седмици. Е, не мога да си я представя за целогодишно ползване. И то за сам и възрастен човек.

Да си го взима защо да я е натирил синът и Simple Smile Може тя да е искала доброволно все пак незнам

# 47
Да, но и да е искала, може да се е оказало, че зимата там е гадно. Което променя нещата.

# 48
Много лесно, щом и един хляб не иска да купи поне веднъж, ама за цигари има, ще я накарам и още как.

# 49
  • Варна
Наблюдавам почти същата ситуация при моя приятелка и да ти кажа, в един момент чашата преля. Лошото е, че заради такива свекърви, които съответно са възпитали безгръбначни мамини синчета, накрая страда младото семейство и детето. Няма да навлизам в подробности, аверката търси активно жилище и смята да се зароби лично да го изплаща следващите 20+ години, но е категорична, че не ще нито жилището на свекървата, нито нея самата. А става дума за наистина много апетитен имот.

# 50
Е апетитния имот ако е чужд, какво те вълнува? Това ама хич не мога да го схвана.

# 51
Аз съм се дразнила дето не пипа свекрвата нищо и разбирам.Самото отношение, че има снаха и  трябва да вършее тя за всичко.
Ако авторката завари всичко оправено, има участие  и  не я товарят , спането с детето ще преживее някак, макар  и  това не харесвам, настръхвам някой да ми  седне на леглото дори, като е разстлано за спане.
Вероятно е на свекървата дома.
Но  разумното е  да не се дава, а  после искаш като на хотел ,че си дал.Тогава младите ще се оправят навреме със свое, няма да се подлъгват.Тяхната ситуация сега е остатък от миналото в отношенията.
Не казва колко е голямо детето и възрастта на жената, при   големи числа промяна  е късна, ще си трае или се изнася тя.
Не  е  по силите на възрастен да  домакинства за много хора, но не  е   и толкова зле да не помага.Да сяда и става като английската кралица.

# 52
  • Варна
Щото апетитния имот, Бианка, е морковът, който се размахва под носа на магарето, нали се сещаш. Само че някои хора отказват да играят ролята на магаре, за което имат адмирации от мен. Абе, не е за разправяне.

# 53
  • София
То много неща може Simple Smile В край на сметка ако са си имали уговорка ок, ако ли не лошо.
Или се изнасят от апартамента и бабата си ползва жилището и не мрънка или авторката се примирява със ситуацията понеже няма как да превъзпита друг човек.
Само като се изнесат да не им се натресе пак Simple Smile

# 54
То много неща може Simple Smile В край на сметка ако са си имали уговорка ок, ако ли не лошо.
Или се изнасят от апартамента и бабата си ползва жилището и не мрънка или авторката се примирява със ситуацията понеже няма как да превъзпита друг човек.
Само като се изнесат да не им се натресе пак Simple Smile

Е то това вече ще е за господари на ефира или съдебен спор 😂😂😂😂😂

# 55
  • Варна
Те няма да се изнесат щото мъжлето няма да позволи. А на мен все ми се струва, че проблемът не е в студа на вилата. Това се решава. Проблемът е, че там няма кой да слугува.

# 56
  • София
Той студа на вилата може да се реши като се закупят подходящи отоплителни уреди. Ако обаче свекървата е на преклонна възраст и не може да се оправя и иска някой да я гледа (сиреч синчето) това вече е друга тема Simple Smile

# 57
Те няма да се изнесат щото мъжлето няма да позволи. А на мен все ми се струва, че проблемът не е в студа на вилата. Това се решава. Проблемът е, че там няма кой да слугува.

Като се сетя каквито са били преди, такива си и оставят, направо съжалявам мъжа и за травмата в детството, майка му да е мърда... сори за грозният коментар, но се забелязва често това.

# 58
Не, аз морковите не ги забелязвам, щом не са мои. Това сериозно. Иначе са ми ги размахвали и на мен Simple Smile

# 59
  • София
Да искам от свекърва ми да обели картофи и направи заготовки??? И да й вменя да простира?!? Абе как си го предсатвяте това?
Така, с приобщаване в домакинството. Пред сина й.

Няма да се отърват от нея, това трябва да е ясно на авторката.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 11:29 от Ms.Gorgeous

Общи условия

Активация на акаунт