Трудно съжителство със свекървата.

• 21 427
  • 571
  •   1
Отговори
# 75
  • Сф
Тя че е досадна ясно. Но не разбрах защо нямате съдомиялна? За поканите за ядене - не я викай. Ако се сърди да се сърди. Най-много да си тръгне.

Съдомиялната не се зарежда сама.

Авторката обаче изчезна и не отговаря на въпроси.
Шета на табора Simple Smile

# 76
  • Варна
Мен това със стаята на детето никак не ми хареса. Що не вземат детето при себе си двамата родители, а да отстъпят детската стая на бабата? Не за друго ами да види таткото от първа ръка какво що. Като му се наруши рахата да не може да спи спокойно примерно, или да не може да секси жена си, може рязко да си преосмисли позицията. И в бившата детска стая не бих влизала в такъв случай. Да стане кочина.

Жената каза, че кара нощни смени. Може точно в момента да си отспива.

# 77
Сега сигурно авторката приготвя закуска на гостенката. Relaxed Затова я няма...

# 78
  • София
В тази ситуация има няколко неща за изясняване:

1. Чии е апартаментът. Едно е свеки да се натриса в техния, друго е да се прибира в своя си.
2. При какви условие е даден на младите (ако не е техен). Все пак нещо е обсъждано - едно е да е казала "Подарявам ви го и отивам на вилата", друго е да е казала "Докато е топло отивам на вилата че да ви е по-спокойно". Може мъжът да помни какво е уговаряно, а снахата да предпочита да забрави детайлите.
3. Като продължение на т.2 - бабата може да смята, че давайки апартамента да живеят в него дефакто допринася достатъчно за домакинството и не е длъжна да прави друго. И формално погледнато е права.
4. На вила аз не бих отишла да живея зимата, колкото и да имало печка и радиатор. А и един син не може да изгони майка си все пак.

Решението според мен е младите да си намерят жилище - дали под наем, дали с ипотека и да си отидат на тяхно, а свеки да си живее в апартамента, или да го дава под наем или каквото там реши. Докато са на гости в нейния имот ще им се налага да се съобразяват. Все пак и свеки е човек и не е длъжна да търпи несгоди за да имат младите апартамент.

Да не го е отстъпвала тогава

# 79
Аз не разбрах само свекървата не може ли да готви? Толкова време от скука би трябвало да се изяви поне като демонстрация.

# 80
  • София
Който не е живял на вила през зимата, не знае за какво иде реч, а на авторката не й пука- важното е свекървата да я няма.
Друго си мисля- явно, жената си се справя с домакинстването и грижата за себе си, което означава, че би могла да бъде в помощ при младите, а не да не си вдига чинията, дори.
Тук има една пълна демонстрация, в отговор на отношението на снахата.
Както самата тя написа- години наред води война с мъжа си против идването на майка му, че и броенето на залците, че и развяването на "кирливите" 10 тулумбички...........показват че е докарала отношенията до задънена, за себе си, улица.
И както я кара, нищо освен непоносимостта и на мъжа си, няма да получи.

# 81
Да не го е отстъпвала тогава

А ти знаеш ли дали го е отстъпила или уговорката е да се изнася за лятото?
А и ако се приеме твоето виждане тогава бабата може да размисли и да каже "Изнасяйте се, не издържам на вилата, вие ходете там."  Ако наистина им го е отстъпила това ще е уредено нотариално, дали е така?

# 82
Ох, той ако е някакъв готованко (както се усеща от разказа), не се интересува от нейните чувства и от доброто на детето... тя би трябвало да развие непоносимост към него.

# 83
  • София
Не разбира се. Най-вероятно е устна договорката Simple Smile И при двете положения ако е нейн синчето трябва да живее в страх да не го изхвърли маминка във всеки един момент. Другия вариант е да си вземат тяхно жилище, което в днешно време е доста трудно, но не и невъзможно.

# 84
Ох, той ако е някакъв готованко (както се усеща от разказа), не се интересува от нейните чувства и от доброто на детето... тя би трябвало да развие непоносимост към него.

Даже аз вече не ги понасям хахаха

# 85
  • Варна
Мъжът е уредил всичко както му харесва. Жена му работи и внася пари в семейната каса. Отделно върти домакинство и гледа дете. Мама е наблизо, не я мисли, а и има кой да я гледа, само не той. Вечер бабата и детето в една стая, а той може да се ощастливи със секс. За какво му е да променя нещо?

# 86
  • София
Мъжът е уредил всичко както му харесва. Жена му работи и внася пари в семейната каса. Отделно върти домакинство и гледа дете. Мама е наблизо, не я мисли, а и има кой да я гледа, само не той. Вечер бабата и детето в една стая, а той може да се ощастливи със секс. За какво му е да променя нещо?

За да не остане цял живот сам с майка си.. затова Grinning

# 87
Всяка жена е егоистка по природа и иска най-доброто за себе си и своето семейство (което може да включва и мама, но в никакъв случай свеки Wink ). Да де, ама свеки също е жена Grinning  И хем е жена, хем не и е майка, хем почват проявите на старческия егоизъм.
Хората могат да живеят и както е описала авторката, но ако са културни и толерантни. Ако не са и са във война решението е само едно - свой дом. Както се казва "моят дом е моята крепост" и ако си имаш дом ще определяш правилата. Но ако са те пуснали под условие в чужда крепост ще се свиваш.

# 88
  • София
Ако прехвърлянето е нотариално, още по-зле. Обичайно прехвърлянето на деца не става с покупко-продажба, а се прехвърля с право на ползване доживот. Няма мърдане.
При покупко-продажба също може да има учредено право на ползване.
Ако пък е прехвърлено възмездно - срещу гледане и издръжка, тогава е още по-интересно.
Ако синът е един, надали изобщо има прехвърляне. Обичайната уговорка по традиция е, че възрастните си живеят в жилището, а се изнасят на вилата за лятото, за да е по-широко на младите.
Интересно ми е кой вариант е в конкретния случай.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 10:38 от Fever Ray

# 89
  • Варна
Да, интересно ще е авторката да се включи.

Общи условия

Активация на акаунт