Трудно съжителство със свекървата.

• 21 570
  • 571
  •   1
Отговори
# 240
Мхм, мислиш ли, че 4 климатика в 4 стаи с граничещи стени/тавани/подове харчат 4 пъти повече, за да стоплят до определени градуси от климатик в една стая, в къща, в която не се отоплява нищо друго?

И аз се засичам в магазина с баби, които си купуват цигари. Някои с една кутия цяла седмица изкарват. Иначе си представих бабата как търси да си купува цигари лукс по 8-9 лева кутията. Масовите цигари са 5.20-5.30 лв. или нещо около тази цифра, и това се зарежда навсякъде.
Мисля, че един климатик не харчи колкото 4. Освен това бабет може да вирее и на 20 градуса за по-икономично.

... Ние живеем в къща с хубава изолация и се отопляваме с хубави климатици. Зимата плащаме най-много 300 лв ток за 2-3 месеца. Този ток включва и всички електроуреди. Перални, сушилни и други. С две деца сме, едното е малко. Вкъщи се подържат 26 градуса и се разхождаме по къси панталонки...

Мене нещо... Силно ме съмнява тази работа дето я разправяш. По 300 лева на месец по-може. Ама 300 лева за три месеца не виждам, как може да се случи.        Wink
Хай го е обяснила в поста след твоя. 300 лв е тавана, който плащаме. Обикновено през най-студените месеци. Декември, януари и февруари. През другите месеци плащаме по-малко.

# 241
  • София
Мхм, мислиш ли, че 4 климатика в 4 стаи с граничещи стени/тавани/подове харчат 4 пъти повече, за да стоплят до определени градуси от климатик в една стая, в къща, в която не се отоплява нищо друго?

И аз се засичам в магазина с баби, които си купуват цигари. Някои с една кутия цяла седмица изкарват. Иначе си представих бабата как търси да си купува цигари лукс по 8-9 лева кутията. Масовите цигари са 5.20-5.30 лв. или нещо около тази цифра, и това се зарежда навсякъде.
Мисля, че един климатик не харчи колкото 4. Освен това бабет може да вирее и на 20 градуса за по-икономично.

Те и на по-малко виреят ама това е друга тема.

# 242
  • СИ

Хай го е обяснила в поста след твоя. 300 лв е тавана, който плащаме. Обикновено през най-студените месеци. Декември, януари и февруари. През другите месеци плащаме по-малко.

Едно е да напишеш 300 лева таван на месец, друго означава 300 лева за 2-3 месеца. Живеем в сравнително голям апартамент и зимата спокойно ги минаваме 300 лева месечно. В къща ми е трудно да си представя как ще се получи, освен ако не е в най-южните части на България.

# 243
Решения има, но семейството трябва да ги вземе.
Неприятни и нахални хора има, не твърдя че конкретния случай задължително е такъв, но е напълно възможно. Явно доста от вас не са се сблъсквали с индивиди, които живеят, не виждайки по-далеч от носа си. Има. Егоисти има, млади, възрастни, всякакви.
Освен това, тук не сме на изпит. Никой не е длъжен да си изпише семейната история до девето коляно в един пост, само защото ние сме склонни да наредим 15+ страници с предположения и свободни съчинения.

# 244

Едно е да напишеш 300 лева таван на месец, друго означава 300 лева за 2-3 месеца. Живеем в сравнително голям апартамент и зимата спокойно ги минаваме 300 лева месечно. В къща ми е трудно да си представя как ще се получи, освен ако не е в най-южните части на България.
Написала съм "най-много". Гледам, че другите са ме разбрали. В България мисля, че сметките за ток излизат всеки месец, а не веднъж на 3.
И живея доста на север. В майчинство съм и си седя вкъщи по цял ден. Разхищавам доволно. Нямаме ден без 2-3 перални и сушилни и през който се не се готви.

# 245
Най-разумния съвет беше да седнат тримата да поговорятКазваш,че се чувстваш изморена и искаш повече помош в домакинството.
Ако не срещнеш разбиране,започваш полека да не правиш някои неща.Например оставяш чиниите в мивката и като тръгваш на работа,поръчваш на свекървата да ги измие,една вечер не готвиш нищо ,ама нищо и слагаш на масата хляб и лютеница.Има много начини да покажеш,че така няма да продължава.На съпруга връчваш списък за пазаруване и ако не го изпълни ,нищо не купуваш.
Знам,че такава окопна война е трудна за водене,затова дано се разберете като големи хора.
Най-разумно е да продадете вилата и да купите за свекървата малък апартамент,който лесно се отоплява.

# 246
  • СИ

Написала съм "най-много". Гледам, че другите са ме разбрали. В България мисля, че сметките за ток излизат всеки месец, а не веднъж на 3.
И живея доста на север. В майчинство съм и си седя вкъщи по цял ден. Разхищавам доволно. Нямаме ден без 2-3 перални и сушилни и през който се не се готви.

А-а-а-а...! Проблеми няма...! То понякога така става. Четем едно, ама трябва да разбираме друго. Разхищавай на воля. Гледай си децата и си свиркай - полага ти се. Майката и децата трябва да са спокойни и на топло!

# 247
Чудя се как е станало цялото това нещо - тази госпожа самопоканила ли се е за зимата преди не знам си колко години? Питали ли са я авторката, като собственичка на апартамента, тя дала ли си е съгласието и за какво точно се е съгласила?
В началото все е имало някакъв пазарлък - "ще дойде мамчето, ние ще й купуваме по десет тулумбички дневно и ще си я отглеждаме като наше дете в детската стая" - или за какво са се спазарили авторката с благоверния?

# 248
  • София
Авторката пак си би шута, а тук кипи неуморно тракане на клавиатурите.

По повод живеенето в къща на село- от личен опит, нали вече няколко години съм селянка.
Жена на възраст, живяла в града, много трудно може да устиска сама през зимата.
Аз имам кола, но имам и комшии, готови винаги и за всичко да ми помогнат.
Вечеряме всяка вечер заедно при мен.
Токът- хладилник, фризер, бойлер, телевизор и лаптоп, не пада под 75 лева.
Интернет, Булсатком, вода, телефон- още толкова.
Отопление- на дърва, защото само така мога да отопля стаята, коридора, кухненския бокс и банята.

Ние нямаме идея, в тази вила, къде е тоалетната, има ли въобще хора наоколо, има ли достъпен магазин за най- елементарните неща?

# 249
Тя тази мама на детето-син си е явно перде. Бе как няма да се усетиш, че хората живеят в 2 стаи и ще трябва да се натъпчеш в детската стая и да притесняваш и внуче, и семейството на сина си. Търси си слугинаж за зимата. Никак не обичам гьонсуратливи хора аз. След като и мъжът взема преде със скандали, явно и той не е ни роза, ни крем. Мързи я тази, та я боли. Авторката да не се ослушва, а да вдигне и тя един скандал и след като мъжът се прави на ударен, да действа с неговите камъни по неговата глава.
Авторката каза още в началото вила до София, което значи, че не е забутано селце, а си е ок, а къщата е реновирана. Просто тази така ѝ е добре зимата да се кътка на ол инклузив. За мен единствено по-радикално отношение на авторката ще задейства машината. А може и да я е страх да не я ошамари добрият син.

# 250
  • София
Аз живея в 400 кв след оптимизация плащам по 150 лв, стегнете се.

Бабиера ако иска - може. Ама не иска!

# 251
Относно темата- написаното от авторката е силно преувеличено, според мен. То- толумбички, цигарки, невдигната чиния, потрисам се от тази дребнавост. Тя разяжда авторката. Набрала е много злоба в себе си.
Никъде не казва нищо за възрастта й, защото е едно свекървата да е на 60 г. и е друго да е на 80 г.
Страхотни съвети й давате- да изгони мъжа си, нали той /"маминото синче"/не слушка жена си и е дошъл от вилната зона, беден като цървул. А и тя работи на смени, за което също е виновно свекървището.
А, че детето ще остане без баща, майната му, важно е мама да покаже "власт" и  "характер"! Не, че ако продължи да му прави скандали заради майка му, той няма да си преосмисли избора.
Каква ли щеше да бъде реакцията на авторката, ако нейната маминка искаше да живее през зимата при щерка си! Сигурно щеше да й купува и на нея тулумбички и да й мие чинийката.
Тя, свекървата и толумбички да не яде, и да помага, и в къщурата във вилната зона да си живее, снахата пак няма да я търпи. Класика!

# 252
Не знам някой да има вила, пък да няма жилище. Голямо мислене ми се образува. Бе как са живели тия хора без малкото апартаментче!

# 253
Хора, моля ви, стига с тия тОлумби. Тулумбички.
Иначе, ако муа по толкоз тулумби и пуши по кутия на ден цигари, едва ли го е закъсала толкова тази свека. Да се вземе в ръце и да си живее живота в къщата, а не да се бута в семейството на сина си.

# 254
  • София
Авторката явно няма да се появи.
Темата е безсмислена без нея.

Общи условия

Активация на акаунт