Трудно съжителство със свекървата.

• 21 554
  • 571
  •   1
Отговори
# 300
Отчитам, че бабчето знае за ситуацията, наясно е. Така показва кой е шефа вкъщи.

# 301
Бабчето пести.
Парите едва стигат за цигари, хляб ще купува! Wink

# 302
  • София
Нямах предвид авторката, Абсурт, а примера за онзи в ресторанта.

А, на онзи бих му прегризала врата без замисляне.........

# 303
Егаси шефа. Живее с детето в детската. Laughing
Щом пуши, едва ли е на повече от 60-65. И едва ли не може да се обслужва сама. Редовен класически гьонсурат. Възползва се, че синът е стъпил на врата на авторката и си е на 6 месечен ол инклузив.

# 304
  • Варна
Да ама авторката каза, че ей на, март е дошъл обаче не вижда мераци за изнасяне, както предишни години. Май ол инклузива ще става постоянен.

# 305
  • София
Хубаво е да се появи и да си доразкаже история. Не да пусне бомбата и после 1000к коментара с теории да имаме.

# 306
Аааа, HighSpeed, недей така! Какъв март, то сняг навън, ще измръзне бабата на вилата. Нека напече хубаво къде юни-юли, ще стане......
Май повечето автори на такива теми минат да се оплачат и после все същото.

# 307
  • София
Пушенето не определя възрастта. Едната ми прабаба пушеше до 98 г. Тогава почина. Е, не по 2 кутии на ден, но по 2-3 цигари.
Свекърва ми е на 76 и също пуши по 2-3 цигари дневно. И сладичко обича. И по кафенца ходи с приятелки.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 16:44 от Fever Ray

# 308
  • София
hetera,
Ако родителят не пие и не пуши, но не купува нови игри за PS, пак ли е егоист? За една преАтелка питам. Или ако той яде от шоколада на детето, а то от синьото му сирене, кой е егоист тогава? Съжалявам, че си живяла с такъв мъж. У нас храната е за всички и винаги има достатъчно лакомство. Пък и както каза дъщеря ми, когато беше на 4 г., коремчето е пълно, ама ей тука има едно малко местенце за един сладолед.😉
PS е само пример може да е всякаква играчка или вещ, която в очите на родителите е излишна.
Затова и вече не живея с бившия си🤭
Давах примери, моите например не ядат синьо сирене, т. е  купувайки си аз знам, че е само за мен. И пример, че може сладкото да е нкарая, ето наскоро имахме сладоледена торта, ядохме вечерта, имахме и малко гости и останаха само две парчета. На следващия ден децата се сетиха и питаха има ли още, казвам да има за вас и им ги дадох за десерт на тях, аз и приятеля ми също искахме, макар да не си казахме, защото тогава децата веднага ще поискат да споделят с нас и без това мъничките парченца, но си замълчахме, за да има за тях. За подобни ситуации говоря, които могат да възникнат.
Ето мъжа на limonche например се държи адекватно.
SwaHorse, ние бяхме с общ бюджет аз или той ще плати все тая, обикновенно ставаше караница Аз казвам да поръчаме десерти, той се цупи, накрая поръчва ама вече развалено настроението на всички. Аз за такива егоистични изцепки роман мога да напиша. Има такива и бащи и майки, и баби.
И не са само около мен и тук и във фейсбук групи съм се начела на егоисги родители.
Като майката дето не дала мляко вечерта на детето си на пет години, което плакало запрясно мляко, защото тя нямало д аима на сутринта за кафе. Ми сори, ама си е егоистично!

# 309
Оляхме се с тия яденета. Досадно е да живееш с някого, с когото не искаш. Ровенето в хладилника е само част от екстрите, които те подлудяват. Аз също не бих издържала, но и не бих изгонила директно бабата, а бих търсила някакъв вариант да ходи другаде зимата. Осигурено пак от нас, ако няма от кой друг.

# 310
  • София
Ние сме с 4 деца на различна възраст. Учим ги, че семейството е едно цяло. Когато са останали 2 парчета, режем на 6 и всеки хапва по залък, но никога не даваме на най-малкия, най-големия или за мен, или нещо друго.
И за сладките, дето толкова се спрягат, пък и за храната се хладилника, всеки знае кое къде е и си взима, без да търчи да купува ново, че да не личи. Единствено, когато нещо свърши, изялият последното парче записва в списъка за пазар да го купим и толкова.

# 311
Кое в нагласата им ми е неприятно, както и при други се случва- въорачването/ вкопчване в нерентабилен, неизползваем имот- вилата. През същото време се свират в 2 стаи. Неприятно. И при мои близки го има, не го разбирам. Било то и бащина къща, какво от това, ако семейството ми ще живее зле.

# 312
Бабата може да не одобрява детето да бъде тъпкано със сладкиши, и що да не направи добро, в кавички.
Преди години така срещам мое познато семейство, с бебето в парка, ама кога лапат едни катми с шоколад.
Пратили голямата, на четири, с дядо й на кино, а те бързат да лапат, понеже в тях сладкото било забранено.

# 313
И аз бих се крила от моето 4 годишно, ако ядях сладко. То само това иска да яде. Невъзможно е да ям, а да не й дам. А пак казвам, тя само сладко и джънк обича. Естествено, че трябват ограничения, за да яде и нещо нормално.

# 314
  • СИ

...  Аз за такива егоистични изцепки роман мога да напиша. Има такива и бащи и майки, и баби...

Малко се замислих... Егоизмът май няма само едно измерение. По-скоро е доста сложен. Трябваха ми няколко години, за да се преборя с жена си. По едно време беше решила, че децата трябва да ядат само това, което харесва и на нея. Ако е нещо различно - не може! За някаква Коледа май беше и бяхме при тъщата. Направила тъщата едни зелеви сарми, ама приказка...! И жената дърпа децата, нямало да ядат сарми. Защо бе жена да не ядат? Ами защото не обичали. И докато ми обяснява, колко не обичали - хлапетата взеха, че ометоха по няколко. И жената се нацупи и стана едва ли не проблем. След време си седна на д-то и даже зелеви сарми се научи да прави.         Yum

Абе... Сарми ли се пише или сърми?

Общи условия

Активация на акаунт