Трудно съжителство със свекървата.

• 21 563
  • 571
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Професионално съм срещала безброй примери за родители,които са били на принципа "всичко за децата" и в края на живота им тия същите деца оставят родителите си да спят по пейките и да ровят по казаните, защото така са свикнали.

# 331

...  Аз за такива егоистични изцепки роман мога да напиша. Има такива и бащи и майки, и баби...

Малко се замислих... Егоизмът май няма само едно измерение. По-скоро е доста сложен. Трябваха ми няколко години, за да се преборя с жена си. По едно време беше решила, че децата трябва да ядат само това, което харесва и на нея. Ако е нещо различно - не може! За някаква Коледа май беше и бяхме при тъщата. Направила тъщата едни зелеви сарми, ама приказка...! И жената дърпа децата, нямало да ядат сарми. Защо бе жена да не ядат? Ами защото не обичали. И докато ми обяснява, колко не обичали - хлапетата взеха, че ометоха по няколко. И жената се нацупи и стана едва ли не проблем. След време си седна на д-то и даже зелеви сарми се научи да прави.         Yum

Абе... Сарми ли се пише или сърми?
А какъв ѝ е бил замисълът на жена ти разбра ли? Много странно ми се вижда. Да ги ограничава от чипс и шоколад, разбирам, ама от сарми защо?

# 332
Разделно хранене?

# 333
  • София
Обожавам сърми с лозов лист.
Научих че съществува такова нещо, когато бях в 5- и клас и отидох за пръв път на стол в бившите СВ.
Възхитено почнах да обяснявам на майка ми, която заяви че такова нещо не готви, защото не го обича.
За сметка на това, ни мъчеше по веднъж в седмицата с една гнусна яхния- ориз със сини сливи и другата- от бамя която се лигавеше в устата ми.
За нея, това което ни даваше, беше най- доброто и другото просто не си заслужава да се опитва.

# 334
  • Далече, далече
Идеята с ковида ми се струва много добра. Взима си една-две седмици болничен от джипи-то, лъже, че тестът е бил положителен и си покашля периодично, освен че в същото време не хваща никаква домакинска работа.

И мъжът ѝ ще я прати да си боледува на вилата, за да не ги зарази. Simple Smile

Поне тя ще си почине от тях. Преди това може хубаво да покашля около свеки, за да й смачка фасона малко.

# 335
Мда, нека си остави къщата и детето, че бабчето да си почине още Grinning

# 336
  • Далече, далече
Детето може да вгорчи живота на бабето. Особено, ако е достатъчно голяма, за да пази тайна. Може да стане съюзник на майката.

# 337
Добре де, климатика излиза скъпо. Ама вие за печка на дърва не сте ли чували? По нейно време, най-вероятно е ползвала. Другият вариянт, изнасяш се и му заявяваш, че няма да живееш като слугиня.

# 338
Щом ти се струва редно.
Детето може да вгорчи живота на бабето. Особено, ако е достатъчно голяма, за да пази тайна. Може да стане съюзник на майката.

# 339
  • Далече, далече
Децата едва ли имат скрупули. Даже няма да разбере какво се е случило.

# 340
Не  е  ли лесното да каже, че изнемогва, да се включват всички да помагат в къщи.

# 341
Ако баба ми се беше натресла в стаята ми, когато бях тийн, аз сама бих ѝ вгорчила живота, без да се съюзявам с майка ми.

# 342
Добре де, климатика излиза скъпо. Ама вие за печка на дърва не сте ли чували? По нейно време, най-вероятно е ползвала. Другият вариянт, изнасяш се и му заявяваш, че няма да живееш като слугиня.

То и печка на дърва не излиза евтино.

# 343
Никак не е евтино  и на дърва, даже си мисля, че са обвързани цените да е   уравновесено потреблението.Като се вдигнат на едното , вдигати  другите , за свъляне не съм чувала още.
Н ос дърва е топло поне.За  една стая 5 куб  ще стигнат , може с пет чувалчета(150кг) въглища,  да задържат жар, да се досложи после.Така карам.С печка и( половина, дето си готвя).

# 344
Авторката каза, че няма против тя да плаща сметките за отопление. Проблема не е в парите, а в начина на мислене на мъжът ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт