Трудно съжителство със свекървата.

• 21 512
  • 571
  •   1
Отговори
# 390
Някой баби не приемат внучетата от омразните си снахи.
Ще дам пример с бабата на голямото ми дете. Докато бяхме заедно с бащата се държеше странно с детето. Мъчеше се да се преструва, че ѝ пука, но много си личеше, че ѝ е противно.
Веднъж, доста години след раздялата ми с бащата, я срещнахме на улицата и тя демонстративно извърна гръб към внучката си.  А многократно се жалваше от това, че свекърва ѝ не приема нейният син понеже я мрази...
Сегашното ми свеки даже още не е виждала внучката си, а детето е вече над 2 години 😀
Та свекървите често пренасят чувствата, които изпитват към снахите върху внучетата си. Някак забравят, че тези деца носят и кръвта на синовете им.

# 391
Може бабиерата да взима малка пенсия и на сина да му е жал за нея, и да е казал: - Хайде лятото що-годе си отглеждаш праз и береш гъби в гората, ама за зимата идвай у нас, яденето вместо в три чинии, ще сипваме в четири, все тая за нас.

И при тази оферта бабиерата не е могла да устои, милата... особено ако и на нея й е жал за себе си. Smiling Imp

# 392
Предполагам гъбите са за снахата.

# 393
Може бабиерата да взима малка пенсия и на сина да му е жал за нея, и да е казал: - Хайде лятото що-годе си отглеждаш праз и береш гъби в гората, ама за зимата идвай у нас, яденето вместо в три чинии, ще сипваме в четири, все тая за нас.

И при тази оферта бабиерата не е могла да устои, милата... особено ако и на нея й е жал за себе си. Smiling Imp

Супер, ама гости не се канят без да се съгласува с половинката. Особено гости за цяло полугодие.

# 394
  • Далече, далече
Ако авторката е непушачка, не знам как търпи да се пуши в дома, в който отглежда детето си. Чудя се на това дете не му ли смърди на цигари, като бабето спи в стаята й.

Бих се изкушила да й дам начална скорост да хвръкне през балкона, а не през входната врата.

# 395
  • София
Тц, нещо в историята не е както трябва..... откъм имотния спектър.
Най- малкото, личен инстинкт за самосъхранение ще включиш.

# 396

Супер, ама гости не се канят без да се съгласува с половинката. Особено гости за цяло полугодие.

Нормален човек винаги би обсъдил това с половинката. А тук тя е и собственик на апартамента, който на всичко отгоре е и малък и с една баня. Нормален човек няма и да крещи на жена си, че го занимава с глупости, т. е. с простотиите на собствената му майка.

# 397
Или имат някаква договорка за която тя не казва, или мъжът е бияч. Иначе кой нормален човек с дете и малък апартамент ще търпи подобни съжителства.

# 398
Интересно защо авторката изчезна, след като 99% от коментарите са в нейна подкрепа? Явно я мързи да чете 27 страници за малко повече от ден, друга причина не се сещам...

# 399
Да, аз също смятам, че има нещо което кара авторката да търпи това положение.

# 400
  • Далече, далече
Тц, нещо в историята не е както трябва..... откъм имотния спектър.
Най- малкото, личен инстинкт за самосъхранение ще включиш.

Може бабиерата да знае някоя тайна на снаха си и да я изнудва.

# 401
Някои ходят и на работа, освен че поддържат домакинства, свеки, готвят, мият, не са като нас безделничките цял ден бг мама.

# 402
Няма друг изход, ако иска да се разбира с мъжа си. А тя явно иска. Звучи ми като миролюбива жена, женена за простак.

# 403
  • София
Някои ходят и на работа, освен че поддържат домакинства, свеки, готвят, мият, не са като нас безделничките цял ден бг мама.
Аз съм тихо на работа.

# 404
Но това не е разбиране, нищо не е. Изнудване, извиване на ръцете, поставяне пред свършен факт. Много лошо.

Общи условия

Активация на акаунт