Трудно съжителство със свекървата.

• 21 500
  • 571
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Тц, нещо в историята не е както трябва..... откъм имотния спектър.
Най- малкото, личен инстинкт за самосъхранение ще включиш.
И аз не мога да си представя как жената трае и не се обажда, ако жилището е нейно. При положение, че има жени, чийто принос в живота се изразява само в "Аз дете съм МУ родила" и оттам нататък мъжът й е задължен вовеки веков.
Само да отбележа, че "бабет" може да е на 50-ина години
Скрит текст:
Един ден попаднах във ФБ група "Свекървата - гад мръсна" или подобно заглавие. С доста цветисти описания и епитети, много от които написани не особено грамотно от жени, отишли да живеят при мъжО, в къщата на свеки.
Може тук да не е у-ще, но когато някой ми напише "направимЕ", вече си имам едно наум. Да не говорим за жалбата не за друго, а за толумбички... Свеки всъщност е направила услуга на детето, ако ме питат
Свекървата невинаги е втора ръка човек, дори да не е възпитала подходящо сина си.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 16:29 от Cuckoo

# 406
.....
Може би звуча дребнава,но не мога повече знам, че някои неща са дребни те най-вече ме дразнят ужасно много, а тя от дума не разбира не знам дали го прави нарочно. Как да се разбера с това чудовище...
Авторката може да не отговаря, не само защото е преуморена и затрупана със задачи, а и защото нашите съвети са в посока да изгони свекървата, а тя иска да се разбере с нея.
Възниква въпросът, като пише "тя от дума не разбира", всъщност говорено ли е със свекървата? Явно благоверният не е слязъл от пиедестала си да се занимава с битовизми, но авторката какво вече е опитала и не е проработило? Ако знаехме това, можеше да измислим някоя стратегия и подход към чудовището.

# 407
Тц, нещо в историята не е както трябва..... откъм имотния спектър.
Най- малкото, личен инстинкт за самосъхранение ще включиш.
А, ОК си е историята. Само сагата с тулумбичките напомня на сагата с кюфтетата, които нагъваше хлапето от драматичната история на Даскалка. Ех, какви саги имаше едно време!

# 408
Даааа бе! Какви драми имаше даскалката, а ся .....толумби...

# 409

Криза е, пандемия, парите стигат само за тулумби.

# 410

Криза е, пандемия, парите стигат само за тулумби.

Е, не е въпросът в парите, струва ми се. Просто постъпката е грозна. Не мога да си представя майка ми, светла й памет, или баща ми, да не оставят нещо на децата, когато бяха по-малки.
И за мен тази постъпка е показателна, нищо, че изглежда дребна на фона на подскачането на мъжа, да не го занимават с простотиите на собствената му майка.

# 411
  • София
Мисля, че въпросът не е и в подяждането на внучето.
В една стая, не си представям как бабата му измъква тулумбите из ръцете и ги поглъща, а от устата й капе лепкав сок.
По- скоро, си представям как авторката разпитва детето дали си е изяло "специалното, дето само за него е купено" или е позволило и бабата да се намеси.
Отврат са такива отношения и явно, затова няма да се мерне повече в темата си.

# 412
Мисля, че въпросът не е и в подяждането на внучето.
В една стая, не си представям как бабата му измъква тулумбите из ръцете и ги поглъща, а от устата й капе лепкав сок.
По- скоро, си представям как авторката разпитва детето дали си е изяло "специалното, дето само за него е купено" или е позволило и бабата да се намеси.
Отврат са такива отношения и явно, затова няма да се мерне повече в темата си.

Уф, капело й от устата... отвратително. И не е казано, че ги е измъкнала от ръцете на детето, просто си ги е омахала, без да й мине през ума, че може да остави и за детето нещо. Егоизъм до крайност.
Има право да разпитва авторката детето си, все пак най-нормалното нещо на света е то да е приоритет за майка си.  За баща си, едва ли е. За бабата - стана ясно какво е. Добре, че такива баби са единици.

# 413
Докато детето е на училище, бабчето яде тулумбички от скука (няма какво да прави). Smiley

# 414
Ама едно време авторките на саги влизаха и даваха допълнително. А сега - скука. 😁

# 415
  • София

Уф, капело й от устата... отвратително. И не е казано, че ги е измъкнала от ръцете на детето, просто си ги е омахала, без да й мине през ума, че може да остави и за детето нещо. Егоизъм до крайност.
Има право да разпитва авторката детето си, все пак най-нормалното нещо на света е то да е приоритет за майка си.  За баща си, едва ли е. За бабата - стана ясно какво е. Добре, че такива баби са единици.

Хи, хи!  Отвратително, но близко до ума- така я е обрисувала снахата, аз само илюстрирах.
А, сериозно- не си представям баба да омита всичко, което е купено за внучето.
Тук са се оплаквали съфорумки от бащите на децата си- как опразват хладилника без да помислят, че не остава нищо за "утре сутрин", за училище.
Не е коректно да хулим и бащата ан гро, защото авторката умишлено не се явява, което за мен, е показателно, че нещата не са каквито ги описва.

# 416
  • Варна
Не, не я е обрисувала така.

# 417
  • София
Не, не я е обрисувала така.

"Купувам нещо по-сециално на щерката, когато я питам дали и е харесало и като ми каже "баба го изяде" ей лошо ми става как може да и е толкова акъла и да не остави поне за детето.
А най-любимото ми е като се прибера от нощна смяна да ме чакат един куп чинии и още по-любимия въпрос зададен от нея "какво ще ядем нямаме нищо вие не сте купили" все едно само ние трябва.
Един път успя да излапа 10 толумбички, сети ли се поне да остави на детето разбира се че не..."

# 418
Аз познавах едни баба и дядо, които смятаха, че вече са стари, малко време им остава и затова за тях трябва да има, да си похапват за последно, и без това имат вече малко радости в живота. А внуците - те имат мноого време и мноого други радости и развлечения...

Това важи в условия на дефицит.
Иначе, ако възрастният човек просто "си намери" в хладилника парче пица, торта или друго специално нещо и го омаа, това е най-обикновена недосетливост - я, торта! ам-ам. Все пак на възрастните хора от възрастта доста може да им се стесни полето на възприемане.
Докато другото си е цяла житейска философия.

# 419
  • Варна
Стига, Абсурт, много добре знаеш какво имам предвид. Никъде не е написала, че бабата ги е издърпала от ръцете на детето, изяла ги е пред него и от устата й е капел захаросан сироп или каквото там беше. Това са си твои съчинения.

За останалото съм съгласна - авторката чете, но не се появява да пише, нещо в историята издиша. Но пък тя е на пангара, нейно право си е да пише или не. Аз в нейната конфигурация щях да изтрещя отдавна и да съм ошамарила бабата, в едно с мъжа, да не говорим, че щяха да си заминат скоропостижно и двамата в комплект, ако той се хвърли да я защитава и то в моя собствен дом. Но аз се знам каква съм. Има си и по-търпеливи хора.

Общи условия

Активация на акаунт